Menu of the day RESEPI

Menu buka puasa Ramadhan ke-18

Assalamualaikum Menu buka puasa Ramdhan ke-18| Begitulah hari bertukar ganti. Ramadhan pun dah semakin berlalu pergi. Lagi tinggal beberapa hari je lagi syawal akan menjelma kan. Insyallah, jika diizinkan oleh Allh swt, kita akan bertemu juga dengan syawal.  Alhamdulillah, PV untuk bulan ramadhan ni sungguh tak di duga. Semakin tinggi. Mungkin ramai yanh mencari menu […]

Menu of the day RESEPI

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11

Assalamualaikum Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-11 | Hai korang..Entry yang lambat untuk dipost untuk menu buka puasa ramadhan ke-11.Anakanda tak berapa nak sihat,so fokus lebih kepada dia je semalam.Tapi alhamdulillah,umi tetap menyediakan menu untuk berbuka puasa untuk keluarga. Disebabkan babah dah request untuk Asam pedas ikan pari,so umi ikut jelah apa yang babah nak.Cuma umi […]

Menu of the day RESEPI

Menu Buka Puasa Ramadhan ke-8

Assalamualaikum Menu Buka Puasa Ramadhan ke-8 | Disebabkan MIL masih ada di rumah,maka dia yang memasak untuk kami..hehehe..Tapi petang tu,aku buat kerabu mangga untuk tambah lauk. Actually,hari rabu lepas,my SIL bagi mangga ,so masa tu dah fikir nak buat kerabu mangga.Yelah,sekarang kan dah musim pelam dan mangga.Jadi yang menanam pokok pelam atau mangga tu mestilah […]

from my kitchen RESEPI

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha…Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah […]

RESEPI

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

Assalamualaikum Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut | Aku dapat tau cara nak kempis perut ni masa tengah tunggu husband gunting rambut.Nampak majalah wanita dan aku belek-belek sampailah kat satu muka surat ni,dia bagitahu yang air rebusan epal hijau dan serai bagus untuk kempiskan perut.Bila google,memang ramai yang dah buat rupanya..So why […]

from my kitchen RESEPI

Menu Nasi Tomato di Hari Minggu

Assalamualaikum Hai korang☺☺Walaupun keadaan kesihatan tak mengizinkan semalam,sempat jugak buatkan husband Nasi Tomato.Rasanya Nasi tomato ni lebih mudah dan takde la leceh mana. Kalau ikut resepi di google,memang banyak nak kena sediakan,cara mudah masak Nasi Tomato cara aku ni,simple je..tak susah mana pun..So far,rasa pun sedap…hehehe..Siapa nak puji diri sendiri.So maka bersilatlah kita di dapur […]

Mycooking RESEPI

Resepi Ikan Talapia Sweet Sour sedap

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita main masak-masak dari dapur kisahsidairy ni ye.Hah..ni adalah menu minggu lepas.Tapi aku takdan nak masukkan dalam blog. Ikan Talapia ni selain dari di goreng garing,boleh je masak Talapia masak Lemak cili api,Talapia bakar dan lain-lainnya.Tapi aku tak pernah lah lagi kan masak semua tu.Ini adalah percubaan pertama aku masak Talapia […]

RESEPI

Serawa Pulut Durian

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Musim durian dah nak habis baru nak up entry ni.Lama dah rasa terkubur..Tapi aku ada up kat Ig mase tu. Kebetulan durian yang mak bagi masa hari kejadian tu tak terlalu masak.Orang kata mengkal..Belum masak sepenuhnya.Kesian mak rasa bersalah sebab bagi anak dia durian tak masak.Actually bukan salah mak pun,dia pun bukan […]

RESEPI

Resepi Laksam sedap dan Mudah

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bukan main tajuk entry ek..Resepi Laksam sedap dan mudah gitu..Hahah…actually kalau yang jenis baru nak belajar buat laksam ni takdelah begitu mudah.Tapi kalau yang pro tu,boleh kata mudah. Sebab apa bukan mudah,tang nak buat lempeng dia tu rasa macam payah tau.Kalau kita dah selalu buat,baru timbul senangnya.Nak buat lempeng dia tu bukan […]