COOKING RESEPI

Udang Goreng Nestum

Udang Goreng Nestum | Udang goreng nestum yang cukup mudah aku buat.Campak-campak je dah jadi dah.Memang kemurungan bila tak tau nak masak apa setiap hari.Takkan menu yang sama.Bukan setakat family je boring,orang yang memasak pun boring jugak tau.   Semalam,memang dah lalu lalang resepi pasal udang ni,Nak masak udang goreng butter,aku macam tak berapa nak […]

RESEPI

Resepi Ayam Rangup Ala KFC

Resepi Ayam Rangup Ala KFC | Tak sangka pulak menjadi kali ni.Kalau dulu aku buat jugak ayam rangup guna tepung bestari.Tapi kali ni aku ubah suai sikit mengikut citarasa aku.haha..Jom lah kita tengok macam mana agaknya resepi ayam rangup ala kfc ni.   Baru-baru ni ada jugaklah nampak diorang goreng ayam ala kfc ni.Tapi takdelah […]

RESEPI

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah

  Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah | Benda paling mudah nak siapkan makanan bila ada Pes seperti yang ada di pasaran sekarang ni.Macam-macam PES tau.Pes tomyam,paprik,asam pedas,pendek kata apa kau nak semuanya ada.Bukan sebab pemalas,tapi nak cepat.Kalau ko dah kerja seharian kat opis,lepas tu balik nak kena sediakan bahan-bahan nak buat benda yang nampak […]

Mycooking RESEPI

RESEPI LALA GORENG BERCILI

RESEPI LALA GORENG CILI | Resepi ni simple je dan senang untuk dibuat.Ramai yang rasanya suka makan lala ni kan.Pelbagai jenis masakkan yang boleh dibuat dengan lala antaranya adalah Lala masak lemak cili api,lala goreng bercili,lala masak halia dan macam-macam lagilah.Masa pergi ke pasar hari tu nampak lala ni,so macam dah lama pulak tak masak […]

from my kitchen RESEPI

Rendang Daging di atas permintaan

Rendang Daging di atas permintaan  | Seumur hidup memang tak pernah lagi merendang.Setiap tahun mesti tolong orang masakkan je.Tolong kacau dan sediakan bahan sahaja ok.Jadi bila ada orang request nak makan rendang daging ni,kenalah buat.Silalah google resepi rendang daging yang simple untuk aku follow.Sebelum tu pun en.husband dah tanye samada aku boleh buat rendang ke […]

RESEPI

Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari

Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari | Aku tau kebanyakkan korang mesti dah expert kan buat sotong goreng tepung ni.Baru-baru ni aku ada nampak tepung bestari ni dekat Redmart.Teringat kawan aku dok sembang kata bagus guna tepung bestari ni.   So,aku beli ler sepeket.Tapi terbeli yang  original.So takdelah rasa pedas-pedas tu.Tapi oklah kan,at least […]

RESEPI

Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang

Assalamualaikum Resepi Mee Lidi Goreng bersama dengan Daging Cincang | uih..punyalah panjang kan nama resepi ni.Ni namanya resepi syok sendiri.Main campak-campak je.Actually masa ke kedai tu,lalu kat bahagian Mee,nampak Mee Lidi ni.Banyak oi kenangan dengan Mee Lidi ni.Masa aku kecik² dulu Tok long memang rajin tau buatkan mee lidi ni.Walau mee lidi ni di goreng […]