• Ilmiah,  renungan bersama

    21 Petua Eratkan kasih Sayang Suami Isteri

    Assalamualaikum Hari nie rasa nak share denga korang yang membaca blog nie.Pada yang dah kahwin dan juga akan berkahwin.hehe.. Aku terbaca di dalam facebook.So nak share jugak dengan korang.Antara petua untuk eratkan kasih sayang Suami isteri. 1)Cium tangan suami dan dahi siteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing masing. 2)Jika berpisah lebih dari sehari seperti untuk tugasan luar daerah,tmabah rutin harian tadi dengan pelukan dan ciuman. 3)Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan. 4)Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti “I Love you” sepenuh hati sebelum keluar ke mana-mana ,menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur. 5)Sentiasa…