• printcious

    Bantal dan Keychain dari Printcious

    Assalamualaikum


    Bantal dan Keychain dari Printcious |
    Cantik tak bantal kita ni..hehehe..Actually umi baru je order dari PRINTCIOUS tau.Umi plan nak order lain,tapi bila fikirkan nak ganti bantal yang kat office ni dah lembik,tu yang umi order bantal.Tambah lagi sikit je duitnya umi tambah keychain ni untuk gantung kat kereta.

    Apa yang umi suka tentang Printcious ni,bila umi buntu nak belikan hadiah untuk kawan-kawan umi,umi order je dari Printcious ni.Nak buat sendiri boleh atau nak beli yang dah ready made design pun boleh tau.

    Bantal pink dan jugak keychain.Bantal ni umi memang letak kat office.Sape kat  sini yang ada bantal kat office boleh geng ngan umi.Bestnya bantal ni,tebal tetapi lembut.Nak picit-picit je rasa lembut dia tu.Gambar umi letak potret family lah.Tiap-tiap hari tengok,bukan kat rumah je,kat office pun tengok diorang tau.

    Key chain ni umi beli untuk letakkan kat kunci kereta.Disebabkan Keychain di kunci kereta tu dah lama,so saje jelah umi nak ganti yang baru.Yang penting ada gambar yang sama dengan bantal tu jugak.

    Tadaaaa…Bantal pink ni teman umi dekat office.Boleh jadi bantal dan boleh jadi sokongan belakang umi ni.
    Kalau korang nak tahu,sebelum-sebelum ni pun umi pernah cerita tau tentang Printcious ni.Kalau korang rajin,sila baca entry-entry umi tentang Printcious.Nampak tak umi sayang sangat dengan Printcious ni.hahahaha..
    Nak tahu lebih lanjut tentang Printcious,tengok detail di bawah

    Laman web : www.printcious.com/my

    Facebook : www.facebook.com/Printcious

    Twitter : @Printcious

    Email : ask@printcious.com

    Youtube : printcious-gifts


    alamat :

    No.30 Ground Floor,Jalan Tiara 4

    Bandar Baru Klang,41150 Klang

    Selangor D.E Malaysia

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • printcious

    Puzzle Printing untuk dijadikan hadiah kepada yang Tersayang

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Mesti ada di kalangan korang yang pening kan bila memikirkan hadiah apa yang akan diberikan kepada yang tersayang.Sempena Hari jadi atau Hari ulang tahun perkahwinan mungkin,berikan sesuatu yang lain daripada yang lain.

    Dan selalunya,hadiah yang akan diberikan adalah bunga,jam,minyak wangi dan lain-lain.Cuba tukar sikit jenis hadiah yang korang nak berikan kepada yang tersayang,Jadi takdelah sidia bosan asyik menerima barangan yang sama sahaja setiap kali HARI ISTIMEWA tu kan.Tapi bab nak cari hadiah ni pun boleh pening kepala tau.Sampai buntu nak fikir apa yang nak diberikan kepada sidia tu.

    Apa kata korang bagi hadiah berbentuk PUZZLE  pulak.Korang create lah Puzzle tu dengan gambar sweet korang berdua…Mesti sidia suka.Jadi bolehlah disimpan buat kenangan.Jadi macam dekat je Puzzle Printing  tu dengan korang.So,kat mana korang nak cari dan buat Puzzle Printing tu?Tempat yang murah dengan harga berpatutan?Bukan setakat murah je,korang juga boleh dapat 30% offer  dan PENGHANTARAN PERCUMA jika korang shopping sebanyak Rm70 ke atas.uih..rasa dah berbaloi sangat tu tau.Rasa rugi pulak kalau korang tak tempah hadiah korang kat sini.Design pun cantik.Dari pengalaman aku ,Masa beli mug dengan Printcious ni,Printing dia pun cantik dan tahan lama..Kalau kroang tengok entry aku pada tahun 2016,sampai sekarang mug tu masih cantik lagi tau printingnya.

    PRINTCIOUS.COM,satu website Printing yang boleh membantu korang menghasilkan satu hadiah yang menarik.Sangat berbaloi memandangkan aku juga pernah menggunakan khidmat Printcious ni tau.Korang boleh Klik SINI untuk melihat apa yang aku buat dari Printcious ni.Printcious.com ni adalah salah satu laman web yang menyediakan perkhidmatan percetakan untuk korang design sendiri hadiah harijadi seperti Bantal,Mousepad,Tshirt,KeychainMini Trees,Phone Cases dan banyak lagi yang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah anniversary,hadiah harijadi,Graduation day,Hadiah perkahwinan dan banyak lagi.Mesti korang 

    PRINTCIOUS.COM ini memberikan korang idea yang menarik tau.Jadi takdelah korang buntu nak belikan hadiah.Senang kerja tau.Just buat ikut idea sendiri,submit pada printcious dan tunggu jelah beberapa hari hadiah tu akan sampai kepada korang.So,tak payah korang susah-susah nak keluar cari hadiah kan.

    Hadiah berbentuk Puzzle Printing  ni korang boleh pilih sendiri samada nak memilih gambar yang sedia ada atau korang nak create sendiri pun takde masalah.Dan Puzzle ada dua jenis bentuk iaitu Puzzle  printing Rectangle dan Puzzle printing Love.

    Puzzle Printing Rectangle 
    Ada beberapa size yang boleh korang pilih seperti di bawah ni.Korang boleh pilih mengikut kesusaian hadiah yang korang nak bagi tu ye.

  • A5: 80 pcs (15cm x 21cm)
  • A4: 120 pcs (20cm x 28cm)
  • A3: 300 pcs (28cm x 39cm)
  • A2: 500 pcs (38cm x 50cm)
  • Puzzle Printing Love

    Manakala Size untuk Puzzle Love ni hanya terdapat size 75 pcs(19.5 cm x 19.5cm)
    Korang bolehlah pilih samada ingin menggunakan Puzzle Printing in Malaysia  yang dah ready made atau korang nak create sendiri.Lagi bagus kan bila korang DO IT YOURSELF,barulah nampak yang korang buat tu dengan penuh kasih sayang…cewahhh…Letak la gambar manis berdua untuk kenang-kenangan.Mesti sidia teruja tau bila dapat hadiah ni.  
    Jika korang mencari SOUVENIER GIFT IDEA FOR GUESTS,jangan lupa untuk menghubungi Printcious.com.Atau korang juga boleh mencari mereka untuk mengadakan parti harijadi dan memerlukan “PARTY PHOTO BOOTH” 

    Korang boleh layari website mereka untuk maklumat lanjut ye.

    Facebook :  https://www.facebook.com/printcious/Website : http://www.printcious.com/

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • printcious

    Baby Gift Idea dari Printcious.com – Precious Gifts from your heart

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Seronoknya kan menerima kedatangan ahli baru dalam keluarga,saudara mahupun sahabat handai kan.Of courselah bila pergi melawat mesti ada buah tangan yang dibawa sekali

    Hah..selalu ape je yang korang berikan kepada ibu-ibu yang baru melahirkan anak ni.Mesti pakaian dan barangan baby kan.Tapi kan,apa  salahnya kita buat kelainan sedikit dalam memberi hadiah untuk mereka ni.Apa kelainan tu? meh aku nak share dengan korang tentang satu website ni yang memberikan kita banyak idea untuk sebarang occasion contohnya dengan memberikan kita idea baby gift ni hah.

    Printcious.com – Precious Gifts from your heart merupakan tagline Printcious yang bermaksud Hadiah Istimewa dari Hatimu,yang sangat sesuai untuk diberikan kepada yang tersayang.Di Printcious.com korang boleh memilih hadiah bagaimana yang ingin diberikan.Samada memilih design yang sedia ada ataupun korang boleh mendesignkan sendiri mengikut citarasa korang,

    Hah..boleh lah korang cari hadiah untuk diberikan kepada mereka yang mendapat baby baru tu.Korang boleh pilih antara hadiah-hadiah seperti dibawah ni ye.

    REKAAN HADIAH DARI HATI DARI PRINTCIOUS.COM

    Korang boleh memilih untuk membeli rompers yang sudah sedia dengan design dari Printcious atau korang boleh create sendiri dengan memasukkan gambar baby atau kata-kata comel untuk simanja.

    Pillow 
    Atau korang boleh pilih bantal hiasan ni dan mencetak gambar baby.Barulah ada kenangan untuk mereka nanti

    Canvas
    Semua hadiah-hadiah ni korang boleh dapati di Bahagian Newborn baby gift di bawah ni ye

    Sebenarnya ,Pelbagai  Idea yang sesuai diberikan sebagai Hadiah dari Printcious ni tau.Bukan setakat untuk baby,tetapi banyak lagi.Korang boleh lihat jenis-jenis hadiah yang sesuai untuk korang hadiahkan kepada mereka.

    Hah,kalau korang ada idea untuk reka sendiri hadiah untuk diberikan sebagai hadiah,dan tak tahu macam mana nak buat,di bawah ni aku akan tunjukkan cara-caranya,

    CARA UNTUK DESIGN SENDIRI HADIAH DARI PRINTCIOUS.com

    Mula-mula korang pilihlah dulu nak Hadiah apa,Baby rompers,mini Tree,Cushion atau lain-lain.
    Lepas tu korang klik hadiah yang korang pilih tu and START DESIGNING
    Korang boleh pilih untuk edit Nama,Photo dan background.Just klik je button sebelah tu.

     Bila dah siap korang boleh la pilih  size yang korang nak dan terus tekan button Add to Cart tu.

    Siap..Dan korang boleh membuat pembayaran dengan pelbagai cara tau.Semuanya mudah.Just ikut step yang diorang bagitahu.Hah…Lepas tu tunggu jelah hasilnya yang sampai.

    Ok.Nak bagitahu korang,produk dan printing dari Printcious ni memang berkualiti tau.Kalau warna tu takde pudar pun.Aku pernah order Mug bergambar,Dah dua tahun mug tu,tak luntur warna dia walau dicuci berkali-kali..So tak rugi korang memilih Printcious.com ni.

    Hah..senang je kan macam mana nak hasilkan sendiri hadiah dengan kreativiti yang korang ada.

    Untuk korang yang ingin melihat sendiri pelbagai jenis  Gift Idea,boleh layari details dibawah ni ye

    Laman web : www.printcious.com/my

    Facebook : wwwfacebook.com/Printcious

    Twitter : @Printcious

    Email : ask@printcious.com

    Youtube : printcious-gifts

    alamat :

    No.30 Ground Floor,Jalan Tiara 4

    Bandar Baru Klang,41150 Klang

    Selangor D.E Malaysia

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com,  printcious

    Hadiah Bermakna Di Hari Lebaran Dengan Printcious.com

    Assalamualaikum
    Tak sabarnya nak tunggu Syawal menjelang tiba kan..Persiapan raya sudah sepenuhnya siap.Duit raya untuk emak,ayah,adik beradik dan tetamu yang datang semua dah disiapkan juga.Hanya menanti lebaran yang akan menjelma je tak lama lagi.
    Selalunya bila cerita pasal raya,mesti ada juga cerita pasal duit raya kan..Tapi ada tak yang cerita pasal Hadiah di hari raya?Ada tak…ada tak…Kalau ada,angkat tangan!! Hadiah apa yang korang bagi untuk orang-orang tersayang…Cer kongsi sedikit.
    Yelah,buat kelainan sedikit untuk tahun ni dengan menambah sedikit hadiah raya selain dari duit raya..Nak-nak bila bagi emak dan ayah kita,bagilah sekali Hadiah istimewa.Precious Gift From Your Heart.Bila orang tua kita terima hadiah dari kita,alangkah syahdunya mereka di pagi raya kan.Selain dari bermaaf-maafan,dapat juga menyerikan air muka mereka dengan hadiah yang bermakna bagi mereka.
    Di Printcious.com mereka menawarkan Gift Hari Raya yang cukup cantik dan unik untuk mereka yang kita sayangi.Printcious adalah Shopping Online yang sangat sesuai untuk korang nak mencari Hadiah yang tersayang kerana “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”. Hadiah berharga dari Hati anda..Sweet lah sangat sesiapa yang menerimanya kan.
    Korang boleh memilih untuk memberikan Hadiah seperti
    Cushion yang sudah sedia coraknya atau korang boleh mencorak sendiri design yang korang nak
    seperti di sini
    Atau korang boleh memilih untuk memberi Mug yang comel ni

    Mug ini juga korang boleh mencorak sendiri design mengikut kreativiti korang tersendiri.Banyak lagi pilihan Mug  yang korang boleh dapati di SINI
    Dan juga korang boleh pilih Mini Tees yang comel ni untuk diberikan kepada orang yang tersayang.
    Mini Tees ini juga korang boleh design sendiri corak mengikut citarasa korang..Pelbagai corak Mini Tees ada di SINI
    Ataupun korang nak bagi Mousepads untuk mereka yang suka duduk depan komputer..Bila diorang guna Mousepads ni,mestilah selalu ingat sesiapa yang memberinya..
    Banyak lagi Mousepads yang menarik diSINI dan anda juga boleh mencoraknya dengan pelbagai jenis design yang anda nak
    Pelbagai Hadiah menarik untuk Hari Raya ini di sini >>>http://www.printcious.my/gifts
    Printcious sedang mengadakan Diskaun sehingga 20% tau..So,korang janganlah lambat-lambat pulak order..Nanti tak sempat pulak nak bagi kat mereka di Pagi Hari Raya nanti.
    Ok..dah boleh start pilih corak sekarang.Harap-Harap sempatlah kan dapat sebelum raya ni..
  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  printcious

    Mug dari Printcious yang Super Comel

    Assalamualaikum
    Happy sangat bila barang yang di tunggu dah sampai kan.Aku ada post kat instagram kan apakah barang yang ditunggu tu..
    Tengok kotak pun dah tau ianya dari Printcious..Macam aku taulah apa yang ada dalam kotak ni..
    Di Printcious,kita boleh create apa yang kita nak seperti masukkan gambar sendiri,text sendiri dan warna yang kita suka..
    Macam aku ni,dah pun buat Mug yang aku hasilkan sendiri..ala…mudah je…
    Hasil dari kekreatifkan aku ni..Maka terhasil lah Mug yang super duper comel ni..
    hahaha..Macam mana..Ok tak..saja aku letak gambar budak office..Diorang nak glamor jugak masuk blog aku ni..hahaha…
    Puas hati dengan kualiti yang dihasilkan dari Printcious,Gambar pun sangat terang..So kalau nak dijadikan hadiah untuk yang teristimewa,of courselah sangat-sangat sesuai .
    Bagaimana korang nak dapatkan Hadiah dari Hati untuk yang tersayang ?
    PRINTCIOUS – Menyediakan perkhidmatan percetakan pada lebih 200 barangan hadiah DIY seperti T-shirt,mug,puzzles,phone case,mousepads,keychain dan sebagainya dengan gambar anda dan kata-kata istimewa khas untuk semua majlis seperti harijadi,ulang tahun perkwahwinan,perkahwinan  dan acara-acara korporat
    printcious
    Nak login pakai FB pun boleh jugak

    Lepas tu isi je details ikut apa yang dia nak..Senang je nak masuk-masukkan details ni..Details ni adalah untuk penghantaran korang nanti..So wajib isi ye

    Selepas korang dah selesai megisi segala apa yang dia nak,so sekarang ni boleh la korang pilih jenis hadiah yang korang nak..So simple..Semuanya tekan-tekan je.

    Ada beberapa jenis  hadiah yang mereka suggestkan untuk korang pilih mengikut kategori seperti:-
    • T-shirts
    • Mugs
    • Cushion
    • Phone Cases
    • Ceramic Tiles
    • Puzzles
    • Mouse pads
    • Mini Tees
    Kat sini memang sangat mudah membuat carian mengikut kategori..Contohnya kalau korang nak pilih Mug untuk diberikan kepada yang tersayang.Just klik Mugs dan korang boleh pilih 

    printcious

    Yang bestnya korang boleh pilih untuk Customize kan mug tu mengikut citarasa korang..Nak letak gambar ke,nak tulisan macam mana,semuanya tersedia..WEh..comel-comel tau ,sampai aku rasa tak tau nak pilih yang mana…ngeeee…

    Ok,Bila korang dah buat pilihan hadiah apa yang korang nak bagi,Meh aku tunjukkan pulak cara nak membelinya pulak..



    printcious
    -Terus klik product yang korang nak and Add to Cart
    Kalau korang beli sekarang ada diskaun 20% tau..Rugi tak grab sekarang

    printcious

    Dah tu,korang terus je proceed check out..If korang ada kod diskaun,korang just letak dekat dalam kotak bahagian Order summary tu.Penghantaran percuma bagi pembelian RM60 keatas untuk  single Order..Ha..Best kan…Lepas tu bayar dan tunggu pengesahan dari mereka..

    If barang korang rosak ke,lambat sampai atau tak sampai langsung,korang boleh terus email Printcious untuk mendapatkan respons yang cepat.

    printcious
    Aku ingatkan lagi kat korang macam mana nak order ..Refer atas ni ye..

    So,apa tunggu lagi,cepat-cepat buat pilihan dan dapatkan nilai hebat untuk februari ni.
    Untuk keterangan lanjut,korang boleh lawati 

  • kisahsidairy.com,  printcious,  review product

    Printcious – Hadiah Dari Hati Untuk Yang Tersayang

    Assalamualaikum
    Mesti korang pening kan bila bab nak cari hadiah untuk diberikan kepada yang tersayang..Nak pergi shopping complex pun tak sempat untuk cari hadiah.Aku pulak bab idea nak bagi hadiah ni memang payah nak keluar..kekadang tu tak tau nak bagi hadiah apa untuk yang tersayang dan rakan-rakan.
    Printcious
    Menyediakan perkhidmatan percetakan pada lebih 200 barangan hadiah DIY seperti T-shirt,mug,puzzles,phone case,mousepads,keychain dan sebagainya dengan gambar anda dan kata-kata istimewa khas untuk semua majlis seperti harijadi,ulang tahun perkwahwinan,perkahwinan  dan acara-acara korporat
    Korang hanya perlu melayari Printcious ,mendaftar sebagai ahli dan mencari hadiah mengikut citarasa kita sendiri.Semuanya di hujung jari je.. memang bestlah Printcious ni..Nama pun Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”
    printcious
    Nak login pakai FB pun boleh jugak
    Lepas tu isi je details ikut apa yang dia nak..Senang je nak masuk-masukkan details ni..Details ni adalah untuk penghantaran korang nanti..So wajib isi ye
    Selepas korang dah selesai megisi segala apa yang dia nak,so sekarang ni boleh la korang pilih jenis hadiah yang korang nak..So simple..Semuanya tekan-tekan je.
    Ada beberapa jenis  hadiah yang mereka suggestkan untuk korang pilih mengikut kategori seperti:-
    • T-shirts
    • Mugs
    • Cushion
    • Phone Cases
    • Ceramic Tiles
    • Puzzles
    • Mouse pads
    • Mini Tees
    Kat sini memang sangat mudah membuat carian mengikut kategori..Contohnya kalau korang nak pilih Mug untuk diberikan kepada yang tersayang.Just klik Mugs dan korang boleh pilih 
    printcious
    Yang bestnya korang boleh pilih untuk Customize kan mug tu mengikut citarasa korang..Nak letak gambar ke,nak tulisan macam mana,semuanya tersedia..WEh..comel-comel tau ,sampai aku rasa tak tau nak pilih yang mana…ngeeee…
    Ok,Bila korang dah buat pilihan hadiah apa yang korang nak bagi,Meh aku tunjukkan pulak cara nak membelinya pulak..
    printcious
    -Terus klik product yang korang nak and Add to Cart
    Kalau korang beli sekarang ada diskaun 20% tau..Rugi tak grab sekarang
    printcious
    Dah tu,korang terus je proceed check out..If korang ada kod diskaun,korang just letak dekat dalam kotak bahagian Order summary tu.Penghantaran percuma bagi pembelian RM60 keatas untuk  single Order..Ha..Best kan…Lepas tu bayar dan tunggu pengesahan dari mereka..
    If barang korang rosak ke,lambat sampai atau tak sampai langsung,korang boleh terus email Printcious untuk mendapatkan respons yang cepat
    printcious
    Emm..Lepas ni boleh la belikan hadiah lagi untuk rakan-rakan dan yang tersayang di sini..Banyak pilihan dan senang je nak pilih..heee..
    So,apa tunggu lagi,cepat-cepat buat pilihan dan dapatkan nilai hebat untuk februari ni.
    Untuk keterangan lanjut,korang boleh lawati 
    Facebook :  https://www.facebook.com/printcious/