• happy birthday..,  kisahsidairy.com,  nur awfiyah,  parenting blogger,  present

    Wooden 2-in-1 Black board & White board Easel Set Hadiah Untuk Awfiyah

    Assalamualaikum
    Alhamdulillah…Dapat jugak buat makan-makan sikit untuk birthday Nur awfiyah jumaat yang lepas.Memang nak buat kecil-kecil je.Panggil ank-anak jiran je.Cukuplah sekadar meraikan harijadi dia.
    Present untuk dia memang umi dah cari awal-awal lagi.Dah dekat 3-4 minggu jugak survey hadiah apa yang sesuai untuk dia.Kalau boleh taknak bagi dia mainan.Nak bagi dia benda yang boleh membina motor skills dia.Sambil dia main,sambil sel-sel otaknya berhubung kan..heheheheh
    Dah dapat idea yang ingin dibeli,maka umi ni dok survey la mana-mana website yang menjual Multipurpose drawing board ni.kat ig,facebook,11 street dan termasuklah lazada untuk buat perbandingan..Tapi lazada jugaklah umi pilih sebab lebih murah.lagi satu nampak colourfull,jadi mestilah awfiyah suka.Kanak-kanak ni mereka lebih sukakan yang warna warni kan..
    Wooden 2-in-1 Black board & White board Easel Set..Ini pilihan umi..harganya pun dibawah budget umi.hanya rm58.90 dan termasuk postage semua rm62.40.
    Ni ha…Ok kan
    Cuma aku ingatkan besar,tapi kecil sedikit dari sangkaan aku..But overall ok je…Lagipun fiyah je kot nak guna..Dia boleh duduk dekat kerusi kecil bila dia nak menulis.
    Bila nampak hadiah umi dia,emm..terus tanya”umi..apee….umi ape….ha..tu jelah ayat dia bila nampak hadiah ni..
    Alhamdulillah..dia sukakan hadiah baru dia ni.Excited bermain sampai dia tak nak mandi…uffttt..anak..ooo …anak..
    yang si dadek pun sibuk nak bermain jugak..kesian dia,kakak tak kasi main,..Bila dadek dekat,dia akan cakap..baby!! kakak unye…(kakak punya)
    Dah semakin pandai berbicara anak syurga umi ni.Banyak juga perkataan yang dah clear untuk pendengaran…Becok nya tu,bukan main lagi..
    Turn si dadek pulak dapat hadian bulan 7 ni,..tu pun dah semakin agresif sekarang ni…uisshh..bukan main..
  • kisahsidairy.com,  parenting blogger,  present

    Hadiah Headband Dari Mommy Irrayandotcom

    Assalamualaikum
    Semalam lagi dok terfikir bila dapat parcel kecil dari poslaju..Memang tak tau apa isi dalam parcel tu.Apatah lagi bila tengok nama pengirim,.Sumpah tak kenal.Sebabnya dalam blog memang la nama pendek je kan.

    Alhamdulillah..Mommy iran kirimkan hadiah ni khas untuk anakanda Nur Naura Auni..Bukan Naura je yang boleh pakai,kakak dia pun boleh jugak..Boleh la melaram dengan headband baru hari ni,

    Hadiah Headband Dari Mommy Irrayandotcom
    Syukran,banyak betul kan headband yang mommy ira bagi kat anakanda umi ni.Sebenarnya ada dua lagi headband yang takde dalam gambar ni.Dah diagih kepada dua orang officemate yang kebetulannya jatuh kelahiran yang sama bulan dengan Naura.Apa salahnya berbagi-bagi kan..Hari ni rezeki anak dia,esok lusa,rezeki anak kita pulak.Satu lagi yang warna pink tu Baby bibs..Nanti Naura dah boleh makan,boleh la guna bib tu..
    Anyway..Thanks sangat kat mommy ira sebab kirimkan headband yang cantik ni..
    Sesiapa yang nak membeli boleh la jengah kat onlineshooping Mommy ira ni di sini http://onlinestore.irrayyan.com/
    Nanti Naura dan Awfiyah pakai,ummi upload gambar kat blog ye…