Showing 12 Result(s)
percutian

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019

Pakej Percutian murah di TUNAMAYA TIOMAN ISLAND IN 2019 hanya untuk RM1538 seorang dari awal bulan Februari tahun 2019 sehingga 31 Oktober 2019.Menarik ke? kalau menarik sila baca perenggan seterusnya. Dah plan untuk cuti pada tahun hadapan.Mulai awal tahun pertama Februari hingga 31 Oktober 2019, Tunamaya Beach & SPA Resort Pulau Tioman telah membuat Pakej All Inclusive 3 hari 2 malam hanya untuk RM1538 seorang . Tetamu boleh menikmati lebih banyak pengalaman percutian “Value For Money” apabila …

percutian

Monorail ThemePark & Studios Melaka

Assalamualaikum Hai korang?Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka. Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu.. Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat …

percutian

Percutian ke Melaka

Assalamualaikum Hai korang?? Actually percutian ni hanyalah percutian biasa.Takde plan nak stay hotel or apalah.Just nak hantar nenek diorang ni balik ke kampung.Lepas tu plan anak-anak jalan-jalan berdekatan sini je. So,semalam kengkononnya bawak budak-budak ni jalan-jalan Melaka.Melaka ni memang time cuti-cuti ni,sesak dengan orang yang bercuti. Lagi pulak nak masuk mana-mana confirm kena bayar.So,pergilah kami ke tempat-tempat yang bayarnya takdelah mahal sangat. Hah..nanti aku ceritalah lebih lanjut.Bila bercuti ni,payah nak …

percutian

Percutian singkat Melaka-Pahang

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Jomlah kita throwback cerita pasal percutian aku selama seminggu tu.Actually percutian tu bukanlah untuk makan angin. Meh aku cerita,masa hari rabu hari pertama aku di Melaka,husband settlekan tanah mak dia yang dah naik pokok-pokok besar tu.Kes nak kemaskan tanah tu lah.Actually tu tanah perumahan,so bila dah lama sangat tak dibina rumah dan sebagainya,maka naiklah segala sarang disitu.Dan pada masa yang sama,menghantar MIL yang ada appointment dengan doktor …

kisahsidairy.com lifestyle blogger percutian

Percutian Singkat di Gambang Waterpark Kuantan

Assalamualaikum Alhamdulillah..Tertunai sudah hajat nak bawak anak-anak jalan.Walaupun Naura masih kecil dan tak dapat merasai nikmat percutian,tapi kakaknya dapat lah jugak kan.Suka sangat Nur awfiyah bila dapat mandi manda di sana. Percutian singkat ni sebenarnya dah lama di rancang.Tapi belum ada kata putus,Bila tetiba husband bagitau yang dia da lama beli vaucher untuk percutian 2 Hari 1 Malam di Gambang Waterpark.maka keputusan untuk ke sana di buat pada 7 disember hari …

percutian

Percutian ke Langkawi -Part 3

Assalamualaikum Heh!! masih terhegeh-hegeh nak buat part 3.Bukannya apa,akibat kesibukkan melanda,terpaksa on hold dulu aktiviti men”draft” entri percutian nie. Entry Lepas :- Percutian ke Langkawi -Part 1 Percutian ke Langkawi -Part 2 Kesibukkan nie bukan disengajakan occay…hehe..Preparation untuk membuka sebuah kedai masih dijalankan..Nak topup barang ke dalam kedai dan mencari pelbagai material dari supplier.AMAT menyusahkan…Huh!! baru aku tau,nak bukak kedai bukannya senang.. Oppss..tu nanti aku cerita..Nie aku ceritakan pulak kisah percutian …

percutian RANDOM Top supporter

Cenderahati Untuk Top Supporter Kisahsidairy.com

Assalamualaikum Korang ingat lagi tak entry aku sebelum pi bercuti..Tuari aku ada bagitau korang nama-nama top supporter untuk Blog aku nie..Top supporter nie adalah rakan blogger yang rajin menyinggah dan memberi komen di Blog aku..Atas usaha sama mereka..cewahhh!!..sedikit saguhati tanda kenang-kenangan untuk mereka yang terlibat. Ole -ole dari langkawi memang aku beli khas untuk para supporter aku nie.. Kepada Rakan blogger yang tertera namanya dalam Top Supporter aku nie diminta …

percutian

Setelah Beberapa Hari bercuti

Assalamualaikum Rindu gile dengan blog ni..Nak update masa dalam percutian memang tak berkesempatan..Hari pertama percutian adalah aku update sikit..Masuk hari ke dua memang tak sempat nak update.. Setelah 4 hari bercuti,hari nie aku bekerja dengan penuh SEMANGAT..Walaupun penat tak hilang lagi,aku gagahi jugak untuk ke tempat kerja hari ni.Itupun cuti dah terlebih satu hari sebab aku sampai ke rumah 6 pagi semalam…Nak terus ke tempat kerja memang tak larat la.. …

percutian

Sampai sudah di Bumi Langkawi

Assalamualaikum Walaupun lambat tiba di bumi Langkawi , tapi bersyukur sebab dapatjugak merasai bercuti di sini. Pengalaman menaiki feri adalah merupakan satu pengalaman yang baru bagi aku.Ini adalah pertama kali aku menaikinya, Memang 1st time menaiki Feri ni sangat sangat menakutkan.Nak nak bila Feri melanggar ombak yang kuat..Bergoyang goyang jugak…setiap kali seperti itu, confirm aku menjerit..Maklumlah ada sikit peel melatah aku.. Ni dah ondway nak balik ke Homesty.Dah melekitbadan dari …