Ilmiah INFO PARENTING RANDOM

Bayi kembung Dan Cara Mengatasinya

Assalamualaikum Entry nie berkaitan dengan Nur Awfiyah malam tadi.Memang dari malam semalam macam dah perasan Fiyah rasa tak selesa bila kerap merengek..Selalunya Fiyah merengek bila nak susu dan pampers dah basah je. Buat masa nie bila petang,aku memang tak mandikan dia.Just lap-lap je badan.Yang penting setiap kali mandi atau lap badan,aku akan urut-urut badan fiyah […]

INFO PARENTING RANDOM

Bahaya Air Masak Kepada Bayi bawah 6 bulan

Assalamualaikum Memang Benar!!!.Air masak amat penting dalam tubuh badan kita.!!! tidak pada bayi. Bila dah ada baby,banyak perkara yang aku google untuk mensahihkan apa yang orang kata. Bila aku tak bagi air masak,ada sesetengah orang sampai marah-marah kenapa tak bagi baby air masak.katanya air masak nie bagus…Nak taknak,aku ikut jelah.Tapi bila fikir secara logik bagi […]

BLOG MATTERS nur awfiyah PARENTING

Officially Berhenti Kerja

Assalamualaikum Setelah beberapa minggu aku bertanda tanya,aku akur dengan keputusan management memutuskan untuk memberhentikan aku hari ni. Sebelum nie memang aku tak boleh nak bekerja disebabkan aku terpaksa menjaga Nur Awfiyah .Ibu mana yang nak meninggalkan anak yang masih kecil di dalam jagaan orang lain kan. sumber:google Memang niat hati aku taknak berhenti kerja.Aku just […]

nur awfiyah PARENTING

Bawa Nur Awfiyah ke Unit Audiologi

Assalamualaikum Semalam bila tak sempat nak update tentang Afiyah , banyak jugaklah cerita yang nak diceritakan. Semalam Awfiyah ada appointment dengan doktor di Hospital Aminah Johor Bahru. Awfiyah kena check sound pendengarannya.Doktor kata kena buat bagi memastikan Awfiyah takde masalah tentang pendengaran.alhamdulillah..semua settle.Awfiyah xde masalah tentang tu.Lepas pada balik dari hospital, terus settlekan hal surat […]

my new baby born nur awfiyah PARENTING

Cerita pasal baby Nur Awfiyah

Assalamualaikum Sekarang ni dah dok berceeita pasal baby la pulak kan..hehe..dah nak jadi blogger yqng akan berceritakan pasal anak kesayangan, tentang parenting selain menjadi lifestyle blogger..haha Lifestyle la sangat kan. Sejak ada Fiyah, kehidupan bertukar kepada 360 darjah kho!!!! Apa taknya setiap masa berkepit dengan  dia.Yelah baby baru lahir ni, memerlukan perhatian yang xtra.Nak kena […]

PARENTING

Permata Hati Kami

Assalamualaikum Cukup seminggu rasanya tak menyentuh blog kesayangan.Blogwalking pun tak.Apatah lagi nak menjoinkan diri dalam sebarang GA atau segmen. Sejak ada kehadiran orang baru dalam hidup kami, terlalu banyak perubahan yang berlaku. Tambah lagi satu title dalam hidup kami.Umi dan babah.Rezeki yang tidak disangka itu, kami sambut dengan baik.Allah memilih kami untuk memberikan dia sepenuh […]