PARENTING

Perkembangan Naura dua tahun

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Cerita pasal dak naura ni hah…Makin lama makin membesar.And sure makin banyak akal.Alhamdulillah…Allah swt sangat permudahkan aku dalam membesarkan dia.Mungkin dia faham situasi umi dia macam mana. Kanak-kanak dan karenah tu memang tak boleh dipisahkan,bila waktu dia baik,alangkah seronoknya melayan.Aku tak kata anak aku sorang ni baik je budi pekerti dia,tak pernah […]

PARENTING

Toypudding Tv kegemaran Naura dan Awfiyah

Assalamualaikum Hai korang☺☺Ada je kan cerita pasal budak berdua ni.Nilah kalau dah ada anak,bila zaman sekarang ni,kemahin..Nak tengok youtube je. Tapi apa pun sebagai ibubapa kita kena pantau jugak apa yang dilihat oleh anak-anak kita.Tak boleh terlalu tertumpu jugak kepada gadget.Sesekali tu boleh je. Macam naura dengan fiyah pun aku tak terlalu dedahkan mereka kepada […]

PARENTING PRODUK REVIEW

Ajar anak menabung Secara Bijak dengan Kit Menabung

Assalamualaikum Kalau bercerita pasal menabung ni masa zaman kecil-kecil dulu memang best.Berlumba-lumba kami adik beradik menabung.Tengok siapa yang paling berat tabungnya. Gambar ihsan dari beatbundle Tabung ni lah yang aku gunakan masa tu.lepas tu upgrade sikit tabung berupa bangunan Tabung Haji tu.. Tapi sekarang ni tabung banyak yang canggih-canggih..Untung bebudak sekarang ni. Sebenarnya amalan menabung […]

PARENTING

Rantai pemberian Nenek kepada cucunya

Assalamualaikum Hai korang☺☺ sedang berehat ke,Yelah,…keletihan seharian berpuasa kan.Time macam nilah nak rehatkan badan.Lepas dah siap cuci pinggan mangkuk,kemas dapur semua,solat..barulah dapat berehat.Barulah dapat beri tumpuan pada si kecil yang nak tidur dah ni.Sambil melayan dia bercakap,sambil layan mata nak tidur,umi sempat lah update entry ni. Entry santai je malam ni.Sebenarnya nenek dah lama nak […]

PARENTING

Jam Frozen untuk fiyah dan Naura

Assalamualaikum Hai korang??Dalam pada tak sihat ni,sempat jugak update entry kan.Dah dua hari demam ni,tapi tak kebah jugak,elak malam ni kena jugak gi klinik lagi. Actually,anak-anak baru lepas demam.Mungkin jangkit diorang kot.Mak nya pun antibodi tak berapa nak kuat,so inilah jawabnya.Kalau demam je takpe,beserta dengan batuk dan selsema. Oklah,harapnya cepatlah sembuh.Oh ya,masa hantar mereka ke […]

PARENTING parenting blogger

Bawa Naura ke klinik

Assalamualaikum Hai korang??Sambung bercuti hari ni.Actually cuti hari ni bukan saja-saja,tapi terpaksa.Tapi bukanlah terpaksa sangat bila cuti untuk jaga anak. Naura demam since Jumaat lagi.Walaupun demam jumaat tu tak terlalu tinggi,tapi umi tetap bagi dia ubat.Risau takut melarat.Lagi pulak hari tu kami dua beranak terpaksa tidur rumah nenek,kerana rumah kami dalam proses mengecat.Taknak menganggu orang […]

kisahsidairy.com PARENTING Tips

Renungan bersama dalam mendidik anak-anak

Assalamualaikum sumber:google Artikel ini bukanlah untuk mengajar ibu bapa di luar sana yang membacanya..Tetapi sebagai satu renungan untuk aku dan ibubapa di sana untuk menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak.Perkongsian ini juga bukanlah melihatkan aku sebagai ibu yang bagus dalam  mendidik anak-anak..Aku juga seorang ibu yang masih belajar tentang cara  mendidik anak-anak..Kekadang terfikir bila […]

PARENTING

1st Day di rumah Babysitter baru

Assalamualaikum Lama tak bercerita pasal anak-anak dalam ni kan..yeke dah lama..korang throwback la balik entry aku sebelum ni..Rasanya dah banyak cerita pasal review produk je…Sesekali layan jugak cerita pasal anak-anak ni kan… Hari ni 1st day dia dengan babysitter baru ni.Mana babysitter lama? Babysitter lama still ada lagi.Cuma dua tiga hari ni tak dapat nak […]

PARENTING Sharing

Transit Babysitter

Assalamualaikum Dulu,masa muda remaja,tak kisah pun pasal cerita bab babysitter ni,al-maklumlah,belum ada anak..Itu yang tak kisah tu..Tapi bila ada bila lepas beranak,dok usha pasal babysitter ni. Source :google Dah puas menggoogle,last-last terjumpalah satu group di fb iaitu pengasuh sekitar Johor Bahru.yang menariknya di dalam group ni,semua babysitter di daerah Johor Bahru.Of courselah kan..Sesiapa yang nak […]