Showing 8 Result(s)
AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK
FAMILY PARENTING

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK

AMALAN ZIKIR DAN DOA KETIKA MEMASAK|Nak menjaga anak dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak di zaman sekarang ni sangatlah mencabar. Sebagai ibu,tak terkecuali umi,sering dan sangat perlu untuk belajar untuk menjadi ibu bapa yang terbaik untuk anak-anak. walau kadang kala kita merasa letih dengan tugas seharian,sedikit sebanyak ilmu keibu bapaan itu perlu untuk kita membesarkan anak-anak kita.Umi tak naklah komen kepada anak orang kerana apa,kerana takut yang diri kita  sendiri …

FAMILY

Pertama Kali masuk Johnny’s Restaurants

Pertama Kali masuk Johnny’s Restaurants| Hai korang,boleh dikatakan entry throwback jugaklah ni bila gambar ni terperam lama kat draft.Super busy nak siapkan event Buffet Ramadhan.Jadinya entry personal terpaksalah ditunda sehingga ke hari ini. Actually,aku memang dah lama nak masuk Johnny’s Restaurant ni,tapi memandangkan setiap kali nak masuk sini,husband aku cakap,kenyang ke?Terus pi melencong ke tempat lain. So,hari tu dia ada keinginan nak masuk sebab kat dalam tu bukan stemboat je,malah …

FAMILY PARENTING

Nur Naura Auni pandai dah bercakap

Assalamualaikum Seronok sebenarnya bila melihat perkembangan anak-anak ni..Nak² part dia dah mula nak bercakap.Masa ni memang dia hadam betul apa yang disampaikan kepada dia. Nur naura Auni,dah mula nak bercakap..Biasanya dia hanya sebut mama dan babah je..Tapi sekarang bertambah lagi perkataan yang keluar dari mulut dia..Syok pulak umi dia mendengarnya.Sekarang ni umi cuba sebut satu persatu supaya dia ikut walau perkataan yang keluar dari mulutnya tak berapa nak clear. Sekarang …

FAMILY PARENTING

Risaunya Bila anak tercekik makanan

Assalamualaikum Bukan semua makanan kita boleh bagi kat anak kan..Walau umur dah setahun,dah boleh makan nasi,dah boleh makan apa aje,tapi tak semua kita boleh bagi.Takat gigi 4 batang depan,mana mampu nak kunyah makanan biar lot kan.Ada je dia telan je makanan tu,dah bila dia telan makanan sebesar umat tu,risaunyalah bila tercekik. Bila dah nampak anak tercekik makanan,apa korang buat? Dalam keadaan yang tak tentu hala tu,kekadang kita tak tau apa …

FAMILY FAMILY PARENTING

Johor Bercuti Hari Ini

                                 Assalamualaikum Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga. Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan. Pada yang sedia maklum,Johor bercuti pada jumaat dan sabtu.Tapi tak semua company yang mengambil cuti pada hari berkenaan.Hanya kerajaan sahaja …

FAMILY

Nur awfiyah dah pandai mengurat!!

Assalamualaikum Hamboiiii…tak sempat nak draft entry dari pagi tadi…adeh…maklum la hari minggu..so lambatlah bersiaran..melayan anak dara sorang ni, sesambil melayan mata..bhaha…nak ken topup tidur untuk malam pulak..sat gi nak sambung beraya pulak.. Nak beraya rumah abang yang sejK 1st raya tu, masih lagi tak sempat nak pi beraya di rumah dia..sesambil tu, nak pi beraya di rumah ex-schoolmate..agak agak mood awfiyah ni ok x hari ni…emmm..tak taulah… Eh..saje je nak …

FAMILY

Selamat BerHujung Minggu

Assalamualaikum Salam pagi ahad.Selamat berhujung minggu semua.Bila berhujung minggu nie, banayk aktiviti yang boleh dilakukan bersama sama keluarga kan..Masa nilah boleh menikmati bersarapan bersama, Makan tengahari bersama dan bersantai bersama keluarga.. Apa aktiviti korang hari ni.seronok kalau dapat bersantai di tepi pantai..oopssss..Harap korang jauhkan diri dari bermain laut ye.Musim musim macam nie, memang tidak sesuai untuk mandi laut.Yelah dengan cuaca yang sejuk dah macam kat genting tu…hehehe…tipu..taklah macam kat genting …