PARENTING

Free Pampers ke Taska

Free Pampers ke Taska | Lama benau umi tak bercerita pasal perkembangan dak Naura ke Taska. Alhamdulillah.Dak Naura membesar dengan sihatnya walau kadang kala demam datang melanda.Itu normal je bagi umi.Takde masalah pun.Pelik pulak kalau Naura takde demam sepanjang tahun.Actually, semalam petang, masa umi ambil Naura di Taska, Teacher ada tanya samada di rumah Naura […]

PARENTING

Huggies® Dry Pants Untuk Anak-Anak Yang Aktif

Huggies® Dry Pants Untuk Anak-Anak Yang Aktif| Sudah semestinya Umi mencari lampin pakai buang  yang bersesuaian untuk Naura.Bukan sahaja dari segi nilai wang ringgit, keutamaan Umi adalah keselesaan Naura memakai. Nak mencari lampin pakai buang untuk anak ni kita kenalah betul-betul pilih jenama yang tepat. Adakalanya sesetengah bayi atau kanak-kanak ni kulit lain-lain.So, kita kena […]

PARENTING

Adakah kita Mendera anak dalam Senyap?

Adakah kita Mendera anak dalam Senyap? | Pernah tak rasa macam tu?Dera anak dalam senyap,walaupun secara amnya,kita tak terniat nak mendera mereka.Tapi sebenarnya penderaan tu dah pun berlaku?Bila? Bila mana kita biarkan mereka  dengan soalan dan soalan tu kita jawab dengan cara yang bakal mengguriskan hati dan perasaan mereka. Kadang-kadang ,bila anak dah tido ni,bila […]

PARENTING

Nur Awfiyah dan lukisan Bendera Malaysia

Assalamualaikum Nur Awfiyah dan lukisan Bendera Malaysia | Sempena bulan Kemerdekaan Malaysia ke -61 pada tahun ini dengan Logonya Sayangi Malaysiaku.Sekolah kakak buat pertandingan mewarna.     Kalau ikutkan nak masukkan kakak ke Pertandingan pakaian beragam,tapi disebabkan tak sempat umi nak upah buat baju guna bendera,terpaksalah masuk je pertandingan Mewarna. Kalau cerita bab mewarna ni,kakak […]

PARENTING Tips

Ketahui 4 Bahagian Ciuman pada Anak

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Orang kata masa anak kecillah kita kena belai dan cium mereka sepuas-puasnya.Esok-esok kalau diorang dah besar panjang,nak cium payah pulak kan. Ciuman ni antara satu cara untuk kita tunjukkan kasih sayang kita pada anak-anak.Dengan ciuman ni jugak kita sebenarnya merapatkan lagi hubungan kita dengan anak-anak.Anak kita tahu yang kita sayangkan dia.Bukan sekadar […]

PARENTING parenting blogger Parenting moments

Tonsil penyebab Naura Demam

Assalamualaikum   Hai korang☺☺Sehari sebelum umi naik kerja,Dak Naura pulak demam.Sebenarnya dah nampak dah simptom² dia nak demam,bila dok asyik terbaring,tak aktif dan tak banyak bercakap.Malam pun kalau tidur asyik nak mengaruk je.   So,hari Isnin lepas,umi terus bawak die di klinik Desa di Kampung.Rupanya doctor sahkan Tonsil dia bengkak..Besar pulak tu.Patutlah dia merengek je..Makan […]

PARENTING

Piyan Ping ointments,harap membantu

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila dah anak dok menangis macam kena pukul,mulalah hati umi ni risau je..mulalah fikir yang bukan-bukan. Hari tu,aku ada cerita kan tentang dak naura yang naik ruam lepas demam,ni hah..Korang baca kat entry SINI .Nampaknya Celamine Lotion tu tak langsung membantu untuk menghilangkan ruam kegatalan pada Naura.Sampai dah 3 hari ruam dia tak […]

PARENTING

Demam dan Ruam

Assalamualaikum Hai korang☺☺Naura demam lagi.Naura ni memang jenis senang sangat kena demam,nak kata antibodi tak kuat,mungkin lah kot. Masa sebelum aku pergi appointment kat Hospital lagi dia dah demam.Malam sebelum esoknya ke Hospital,aku dah bawak dia pergi jumpa doktor.Biar pun ada ubat lagi kat rumah,aku memang akan bawa dia ke klinik kalau demam dia tak […]

PARENTING

Bila anak dah boleh di harap

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alhamdulillah..dah hari jumaat.Hari last bekerja.Tak sabar rasanya nak bercuti.Bukan cuti panjang pun.cuti biasalah hujung minggu.Tapi tulah ,kalau kita ni dah bekerja,balik penat.Nak masak lagi.jaga anak lagi…penat..Tapi bukan merungut,sedar itu adalah tanggungjawab kita.Syukurnya bila dapat pasangan yang memahami,yang boleh sama-sama uruskan rumahtangga. Memang diakui,ada anak yang semakin membesar ni kekadang mencabar.Kadang bila dia buat […]