• kisahsidairy.com,  nuffnang,  open house,  selamat hari raya

    Open House Nuffnang

    Assalamualaikum Sana-sini Open house…Sana sini lemak dah muncul dek kerana makanan yang lazat-lazat di Majlis Open House raya rakan-rakan…Memang tak boleh nak tolak buat masa ni…Balun je..Konon ler ambil sikit-sikit juadah yang disediakan..Tapi banyak jugak yang dimakan..hahaha.takpe…tu belakang kira.. Occay..occay..saje nak bagitau korang,Jemputan Open House Nuffnang yang akan diadakan tak lama lagi.. Sempena bulan syawal nie,Nuffnang menjemput para bloggers Ke rumah terbuka #NNRaya Open House 2014 Makan,minum,ketawa,bergumbira,games, di majlis Nuffnang tu nanti ye.. Wah…blogger-blogger yang berdekatan boleh la join Rumah terbuka Aidilfitri Nuffnang nie.. #NNRaya Open House 2014Date: 23 August 2014 (Saturday)Time: 3pm – 8pmPlace: Wanaka the Bungalow, Damansara Heights Ingat….ada syarat-syarat yang perlu korang penuhi untuk memenuhi undangan Rumah terbuka Nuffnang…

  • di pagi hari sabtu,  kisahsidairy.com,  open house,  selamat hari raya,  syawal

    Marhabban vs Beraya

    Assalamualaikum Sabtu sudah…Ada yang masih bekerja dan dahpun bercuti..AKu masih lagi di opis..Bekerja setengah hari,hari nie..Rutin setiap sabtu kan…Tak boleh nak lari melainkan berhenti kerja..hahaha.. sumber:google Pastinya ramai yang akan menghadiri Jamuan Open house hari nie kan..Kalau korang perasan,tak banyak undangan Jamuan Open house tahun nie kan??.Mungkin menghormati pemergian MH370,MH17 dan juga peperangan di Gaza..Sebaiknya kita menyambutnya dengan secara sederhana pun dah mencukupi. Dari malam tadi menghabiskan beraya di rumah jiran-jiran tetangga..Itu memang dah menjadi kebiasaan kami setiap tahun di Taman aku tu.Minggu depan dah start Marhabban.Marhabban di tempat aku diadakan lambat sikit la.Yelah,bandar kan…takkanlah nak buat 1st day raya,confirm orang takde.. Seperti kebiasaan setiap tahun,marhabban tempat aku akan diadakan…

  • festive,  lifestyle blogger,  open house,  selamat hari raya,  syawal

    Open House kembali!!

    Assalamualaikum Bila dah masuk seminggu beraya,bermulalah Open House di mana-mana..Open House aka rumah terbuka nie memang wajib dan tiap-tiap tahun ada saja yang buat..Macam tahun lepas,berkesempatan la untuk aku dan en.husband buat Open House nie..Tapi rasanya tahun nie kami tak dapat nak buat kerana tak terkejar rasanya..Sejak ada Nur awfiyah nie,masa lebih banyak kepada dia je..Tak sempat pulak nak memasak untuk Rumah terbuka tu nanti.. Baru 5 syawal,dah dapat undangan dari rakan-rakan lama untuk hadir ke rumah terbuka mereka..Insyallah..,akan penuhi undangan mereka kalau berkesempatan.. Bila dah masuk 5 hari berhari raya nie,terasa rindu pulak dengan ketupat rendang..Yelah,,Makanan tu cuma ada sehingga hari ke dua beraya je..Masuk hari ketiga dah pun…