• lazada,  online shopping

    Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya

    Assalamualaikum Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya | Syawal dah semakin menghampiri kita ni,rasa persediaan untuk berhari raya perlu dibuat secepat mungkin.Kebanyakkan barangan untuk persiapan raya memang aku beli melalui online.Senang dan mudah.Takdelah kena bersesak nak ke Mall yang dah tentunya sekarang ni orang berpusu-pusu untuk menyediakan persiapan raya. Nak lagi mudah dan tak pening kepala puasa-puasa ni,kita shopping online jelah.Bukan kata kat Mall je dapat harga diskaun yang jatuh menjunam tau.Bila kau shopping online pun dapat harga murah berbanding korang beli kat luar..Tak caya,cuba tengok .Sempena  raya yang bakal tiba ni,Lazada membuat promosi Lazada Riang Ria Raya  di Website Lazada.Shopping online pertama di Malaysia okeh!! Menawarkan sehingga  diskaun 90%…

  • ezbuy,  online shopping

    Shopping Barangan JD.Com dan Mogujie di EZBUY.COM

    Assalamualaikum Shopping  Barangan JD.Com dan Mogujie di EZBUY.COM | Mesti Online Shopper dah sinonim dengan website Ezbuy ni kan.Siapa yang tak tahu pasal EZBUY ni memang rugi tau.Sebab apa,EZBUY ni adalah salah satu website E-dagang yang menawarkan produk dari CHINA dengan harga yang sangat murah. DI EZBUY,korang boleh dapati pelbagai jenis barangan dan keperluan yang korang nak dengan harga yang murah.Lebih dari 500 produk ada di dalam EZBUY ni dari keperluan pakaian,perabut,perkakas rumah dan sebagainya. JD.COM dan MOGUJIE  KINI DI EZBUY Terbaru di EZBUY adalah JD.COM dan MOGUJIE adalah salah satu produk yang bekerjasama dengan EZBUY.Seriously harga dan produk yang ditawarkan benar-benar buat aku tak tentu arah sekarang ni.Banyak sangat yang…

  • lazada,  online revolution,  online shopping

    Save The Date 11.11.17 to 12.12.17

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Pepagi nak save the date kan..Ko dah kenapa..alah….tu hah…Online Shopping No.1 di Malaysia tu hah..Hah..meh la nak cerita sikit. Lazada Online Revolution akan mengadakan jualan yang tak masuk akal.Harga diskaun sehingga 80% tau..Uih..menarik tau.So sebab tulah aku suruh korang Save The Date!!! Korang plan lah dulu kan apa barang yang korang nak beli..Lepas tu survey harga dan juga korang ratting seller…Rating seller ni wajib tau korang check sebab bila rating seller tinggi,jadi takdelah kes kena tipu kan.Tengok jugak komen-komen yang diberikan oleh customer kat situ.Korang boleh baca entry tentang Tips pembelian barang online . Oh ya,sementara korang menantikan tarikh 11.11.2017 tu,iaitu dimana Online Revolution akan bermula korang…

  • lazada,  online shopping

    Barangan Murah di Lazada MYCyberSale 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Tolong …tolong eh..Kalau korang tak kuat iman,tolong jangan masuk website Lazada hari ni..Sebab apa,sebab sekarang ni Lazada sedang mengadakan jualan MYCybersale 2017 dengan diskaun hebat sehingga 90%.. Apa??? dah termasuk website? hadoii…Niat dulu sebelum masuk tu,nak tengok-tengok je tau..Ha??? murah?? tolong…tolong beb…aku tak tahan dah ni..serius.. Kenapa? Barangan keperluan anak murah sangat ni.Haishhh..Pampers dan susu terlajak murah dah ni.Kenapa eh. kan dah bagitahu yang Lazada sedang mengadakan Jualan MYCybersale 2017.Diskaun sehingga 90% dari 9 oktober sehingga 13 oktober sahaja tau. #MYCYbersale 2017 Ni pun dah banyak aku do add to cart ni..Sedang berfikir jugak ni samada nak check out ke tidak.Kalau tak check out ni kang,rasa rugi pulak…

  • online shopping

    Lanafira Shopping online untuk wanita Muslimah

    Assalamualaikum Hai korang,sekarang ni kalau nak membeli baju dah mudah,senang..Harga pun berpatutan.Actually aku tak pernah tau ada banyak website online yang menjual pakaian muslimah dengan harga yang berpatutan.Yelah,kalau dilihat zaman sekarang ni kebanyakkan pembeli suka membeli hanya di Butik Online je.Mybe senang untuk mereka memilih dan menentukan design yang mereka kehendaki.Lagi satu jimatlah masa dan tenaga untuk ke sana,hanyak terjah butik Online tu pun dah memadai. Bukan hanya mereka,aku pun sejak-sejak ni,memang suka sangat nak membeli belah pakaian di Online shopping.Hari tu ada rakan yang memperkenalkan pada aku butik online yang menjual pakaian muslimah dengan harga yang berpatutan. LANAFIRA online shopping adalah salah satu butik Online yang menyediakan pakaian Muslimah…

  • online shopping

    Beli Pampers Murah di Lazada

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Bila jadi mak-mak ni kan,semua keperluan anak yang paling utama seperti pampers dengan susu,mesti akan cari tempat yang murah. Betul ke tidak.Bila dah plan bulan ni nak beli dua barang ni bila dah gaji,sebelum gaji lagi dah start survey kat mana yang murah,yang ada sales…Mesti punya…Tapi aku tak taulah korang.Pantang nampak Flyers barang budak,mesti nak tengok. Jangan tak tau,aku banyak subscribes 3-4 shopping macam Tesco,Giant dan Aeon Jusco.Selain tu ada lagi.Bukan apa,sekarang ni kena lebih jimat berbelanja.Actually bukan jimat jugak,tetapi berhemah.Sebab tu aku perlu tahu harga sebelum membeli. Nak di jadikan cerita,bulan lepas,memang plan nak cari pampers dengan susu dak Naura.Tapi masa ke Tesco hari tu,memang harga…

  • online shopping

    Beli Kids Table di Motherhood.com.my

    Assalamualaikum Hai korang☺☺seronoknya umi,bukan seronoknya Naura bila barang yang dibeli dah selamat sampai ke rumah.Bukan dak naura yang excited,tetapi umi Naura yang lebih. Hari tu aku ada membeli Meja untuk dak naura melakukan aktiviti dia seharian.Kesian pulak dia bila kena duduk dekat kerusi dan meja yang besar.Bila dah ada meja dan kerusi yang sesuai dengan dia,jadi banyaklah aktiviti yang dia boleh lakukan.Dah lama aku mencari meja kanak-kanak ni,tapi bila dok godeh-godeh website motherhood,ternampak meja comel ni.Terus grab Inilah dia meja dan kerusi yang umi naura beli khas untuk dak manja sorang tu. Meja ni memang sangat best tau.Meja ini boleh  digunakan sebagai meja belajar,membaca dan makan disini.Meja ni diperbuat daripada…

  • online shopping

    Dah Guna Voucher menang contest Motherhood

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Lama jugaklah dok peram vaucher yang dapat tempohari.Lagi satu voucher tu valid sampai hujung minggu ni sahaja..So cepat-cepatlah umi dok beleh-belek apa yang best dari motherhood ni. Oh ya,kalau korang lupa,meh aku ingatkan balik,hari tu aku ada cerita pasal aku menang voucher melalui Menang Mom blogger contest dari motherhood.Kalau rajin korang baca eh entry tu balik.Di situ aku dapat voucher bernilai RM200 tau.So ikutkan hati mak-mak ni,nak je kumpul stock susu dan pampers Naura Auni.Tapi disebabkan tak boleh membeli susu dan pampers menggunakan voucher tu,so kenalah ambil sesuatu yang dirasakan perlu, Tetiba terfikir untuk membelikan dua barang di bawah ni.Yelah,bila tak boleh nak buat stock,kenalah cari perkara yang…

  • online shopping

    Shoppping Drypers Classic di Lazada

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hati tak tenteram dah bila tengok lazada buat offer Semua jenis diapers..Nak pulak diapers yang anak aku pakai ada sales…huihhhh..Mau hati tak tenteram. Hari tu aku ada cerita kan dekat korang dalam entry Melayan Birthday Girl .Kat entry tu kan aku ada cerita ke mana aku pergi kan.Memang masa ke Tesco tu hari nak cari pampers dan susu Naura.Aku tak jadi beli pampers yang selalu digunakan Naura tu sebab harganya sangat mahal.Selalu aku dapat harga Pampers tu dalam RM28.Tapi kalau dah harga di Tesco Rm32,emm..tak jadilah nak beli. Last-last aku beli je Pampers Tesco satu pack.Beli tu pun sebab kat rumah memang dah kehabisan stock.Walaupun aku tau…

  • online shopping

    Double Layer Drain dishes kitchen storage rack memudahkan kerja

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Hari rabu order,hari khamis dah sampai..seronoknya bila barang yang di order cepat sampai kan. Kalau korang nak tahu,hari rabu tuari,aku shopping di Lazada menggunakan Voucher Rm100 yang aku menang dalam peraduan Lazada Blogger Contest.Selain dari apa yang aku beli ni,ada lagi dua item tak sampai lagi.Mybe next week kot.Kotlah korang nak tau apa yang aku beli dari lazada Malaysia menggunakan Voucher Rm100 tu,nih hah..Korang boleh baca entry Selesai Shopping di Lazada. Dapat 3 je item untuk voucher tu..Oklah kan. So,tak sangka barang tu cepat je sampai.Memang dah lama mengidam nak dapatkan produk yang bantu aku di dapur..Bantu apa? hah ..baca cerita kat bawah ni Selalunya rak pinggan…