motherhood nur naura parenting blogger parentingmoments

Masalah gegata naura dah hilang

Assalamualaikum Hai korang..Alhamdulillah..masalah gegata pada badan naura dah kembali pulih.Aku pernah ceritakan kisah Naura kena gegata di entry INI Masa kena tu,aku pi melaka..Duduk kat satu rumah tumpangan di sana..Tak sangka benda ni boleh jadi..Masa tu aku just sapu bedak je..kejap je hilang..Esok timbul balik..Sampailah aku balik ke Johor,gegata tu still ada lagi..Aku ada bawak […]

nur naura parenting blogger

Naura kena Gegata

Assalamualaikum Puas dah letak macam-macam ubat,hilangnya sekejap je..Lepas tu naik balik gegata tu.. Kalau korang tak tau apa itu gegata,silalah google..Dah ke klinik,letak ubat sapu..letak air garam..tapi tak menunjukkan sebarang kehadaman pada gegata. Puncanya mungkin masa stay kat melaka tuari..Aku duduk rumah sementara yang disewakan kakak ipar aku untuk aku sekeluarga.Yelah..rumah pengantin tu tak muat […]

kisahsidairy.com nur naura weekend

Sabtuday | Jalan-Jalan cari Sarapan

Assalamualaikum Selamat pagi sabtu korang..Yeye…hari ni saya memang tak kerja..Kalau dulu memang kerja,tapi sekarang ni sabtu tidak bekerja..So ada masa banyak untuk family.. So,selalunya sabtu macam nilah boleh keluar berdating dengan family..Boleh sarapan sama-sama kat luar.Dan yang penting boleh balik kampung sama-sama.. Tapi minggu ni memang tak balik ke kampung..Sebab tu saja-saja cari sarapan kat […]

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger parentingmoments

Anak Ciri Birit pun dah risau

Assalamualaikum Anak cirit birit? ibubapa mana tak risau kan..Kalau dia asyik PooPoo sampai keluar air maunya tak risau kan.Walaupun dia aktif macam biasa,bermain,tapi ada jugaklah dia merengek.Kekadang bila dah terlampau rengekan dia,kita pulak jadi pening kepala. Dah dua hari Naura cirit birit.Mula-mula tu aku tengok dia memang ceri beri..Tapi dia still aktif lagi.Lepas tu aku […]

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger parentingmoments

Nur Naura Auni pandai dah bercakap

Assalamualaikum Seronok sebenarnya bila melihat perkembangan anak-anak ni..NakĀ² part dia dah mula nak bercakap.Masa ni memang dia hadam betul apa yang disampaikan kepada dia. Nur naura Auni,dah mula nak bercakap..Biasanya dia hanya sebut mama dan babah je..Tapi sekarang bertambah lagi perkataan yang keluar dari mulut dia..Syok pulak umi dia mendengarnya.Sekarang ni umi cuba sebut satu […]

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger

Risaukan dia je

Assalamualaikum Rasa cemaslah jugak bila tetiba anak nafas berbunyi,Merengek tak tentu hala,dan kelihatan sangat-sangat susah nak bernafas.Kebetulan masih awal lagi,dalam pukul 7 malam kot. Risaukan keadaan bertambah lebih teruk,terus je bawa nur naura auni ke klinik 1 Malaysia.Bukan tak mau ke private klinik,tapi biarlah kita pergi yang kerajaan je dulu kan.Lebih rasa selamat.Tapi malangnya,budak berumur […]

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger

Kenapa Naura Bertukar Susu?

Assalamualaikum Start dari selasa minggu lepas lagi Nur Naura Auni tak sihat.Tak tau dimana silapnya.Panjang pulak tak sihatnya.Hari selasa yang lepas aku bawa dia ke klinik selepas sehari sebelum tu dia cirit birit.Memang risaulah kalau anak dah kena cirit birit diikuti dengan demam.Yelah,riasu jugak kalau dibiarkan,keadaan makin teruk kan. So,selasa tu aku bawak dia pergi […]

nur naura parenting blogger sel-sel otak berkembang

Dah setapak demi setapak!!

Assalamualaikum Dah setapak demi setapak pun dia..Syok sungguh tengok dia berusaha untuk berdiri dan berjalan.Kalau kat rumah,dia akan rajin bangun sendiri,ambil barang,bangun lagi dan berjalan walaupun hanya dua tiga tapak. Umi dia pulak rasa tak sabar nak tunggu dia berjalan elok.Barulah best bawak jalan dengan kakak..hehehehe…Kot lepas ni,umi dia yang lebih penat berkejar dengan dia […]

kisahsidairy.com nur naura parenting blogger

Monthly Check up Hari ni

Assalamualaikum Alhamdulillah….Da settle hari ni untuk cucuk setahun.3 bulan akan datang pulak la menjejakkan kaki ke klinik.Tadi pun cucuk dia tak nangis..Macam kakak jugak,kuat je.Takde pun nangis-nangis. Selalunya kalau monthly check up aku jarang amik cuti..Just Time Off je.Lagipun kalau pepagi kita dah terpacak kat klinik tu,insya allah,cepat je nombor panggil.Selalunya aku amik appointment petang,tapi,kalau […]

happy birthday.. kisahsidairy.com nur naura

Happy Turns 1 Nur Naura Auni

Assalamualaikum Alhamdulillah…Rasa tak sangka,Umur dia dah setahun..Cepat je masa berlalu.Segala kesakitan sepanjang mengandungkan dia,jerit perit ke hulur hilir bawak perut,dengan penyakit yang datang.Rasa berbaloi sangat-sangat dengan kehadiran puteri ni. Memang sebelum mengandung pun,rasa takut nak mengandung tu ada,yelah,risau dengan penyakit yang ada ni,boleh ke tidak survive bila mengandungkan.Pelbagai andaian dari orang-orang lama yang mengatakan aku […]