motherhood

MOTHERHOOD | Kedai Online harga Murah dan berpatutan untuk kelengkapan Bayi

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Kalau cerita bab shopping online,especially barangan baby,memang aku suka satu online shopping ni.Bukan setakat ianya mempunyai pelbagai kelengkapan,malah harga murah dan sangat berpatutan.So tak rugi kalau korang masuk online shopping ni. Motherhood.com.my adalah satu platform yang diguankan oleh ibu-bapa untuk membeli produk bayi,ibu bersalin,anak kecil dan kanak-kanak.Kami juga menyediakan maklumat yang berguna […]

motherhood nur naura parenting blogger parentingmoments

Masalah gegata naura dah hilang

Assalamualaikum Hai korang..Alhamdulillah..masalah gegata pada badan naura dah kembali pulih.Aku pernah ceritakan kisah Naura kena gegata di entry INI Masa kena tu,aku pi melaka..Duduk kat satu rumah tumpangan di sana..Tak sangka benda ni boleh jadi..Masa tu aku just sapu bedak je..kejap je hilang..Esok timbul balik..Sampailah aku balik ke Johor,gegata tu still ada lagi..Aku ada bawak […]

INFO motherhood parenting blogger Tips

Perkara yang perlu dilakukan apabila anak Tercekik

Assalamualaikum Bunyi menakutkan kan..Tapi itulah terjadi pada Naura baru-baru ni..Bukan membiarkan dia makan tanpa pengawasan..Tapi kesilapan kerana dia ada memasukkan benda lain dalam mulut ketika itu,aku pulak cepat -cepat keluarkan.Tapi tak sangka masa tu ada makanan lain dalam mulut dia.. Sekarang ni,dia memang pantang jumpa apa-apa benda di sekelilingnya.Cepat je dia masuk ke mulut.Tapi itu […]

INFO motherhood parenting blogger Tips

Suka sangat bermain di dapur,umi yang gerun!

Assalamualaikum Bila umi dan babah berbuka,macam nilah dia.Ada je aktiviti dia yang dia buat kat dapur umi ni.. Nak block dia kat rumah macam kesian pulak..Kalau tak duduk dalam walker ni,entah kemana jelah dia pergi.Habislah pinggan mangkuk umi di kecahnya. Selalunya balik kerja,ambil masa bawak dia keluar ambil angin jap.Lepas tu masuk rumah barulah masukkan […]

kisahsidairy.com motherhood parenting blogger

Naura Selalu ganggu waktu Solat

Assalamualaikum Memang bab ni,Naura sangat suka sangat untuk diganggu..Pantang nampak umi atau babah dia solat,mesti dia dulu yang duduk atas sejadah..Moga sehingga ke besar la minat dia kat sejadah..Senang sikit nak mengajar dia bersolat. Macam kakak fiyah dulu,masa rumah lama,senang sikit..Nak solat naik rumah atas.Tapi bila Naura,aku tutup pintu bilik je dia dah mula dok […]

motherhood parenting blogger Tips

5 Tips Memotong kuku Bayi

Assalamualaikum Siapa ada masalah nak potong kuku anak?Agak-agaknya bila masa yang sesuai untuk potong kuku anak kita.Kalau si naura ni,selagi dia tak tidur memang tak boleh nak memotong kukunya. source:google Kalau potong kuku masa dia sedang bermain atau duduk sahaja,memang takkan siaplah nampaknya.Satu lagi dia memang susahhhhhhhhh sangat nak potong kuku.Ada je yang dia buat.Memang […]

kisahsidairy.com motherhood nur naura parenting blogger

Pepagi Lagi Dah Terpacak Di Klinik

Assalamualaikum Dah dua hari masuk hari ni Nur Naura Auni demam..Eh..sebelum tu aku nak tanya,ada tak di antara anak² korang yang selalu sangat demam..Kekadang tiap-tiap bulan demam.ehmmm…Macam tulah si Naura tu.Tiap-tiap bulan demam.Tak taulah kenapa antibodi dia tak kuat macam kakaknya dulu. Ikutkan aku memang taknak pergi ke klinik tu.Tapi disebabkan risau kalau tengah² malam […]

kisahsidairy.com motherhood parenting blogger Tips

Mudahnya Bila Ada Baby Carrier

Assalamualaikum Bila bawa dia bersiar-siar atau ke shopping complex memanglah rasa penat.Bukannya apa,sejak dia semakin membesar dan dari bulan ke bulan,berat dah bertambah.Maka haruslah umi dan babahnya sakit tangan nak dukung dia. Kalau duduk dalam stroller memang sekejap je dia duduk dalam tu.Dia lebih selesa bila didukung.Lagi satu stroller tu terlalu besar,jadi bila di shopping […]

motherhood nur awfiyah parenting blogger

Bila Awfiyah Berselfie

Assalamualaikum Budak sekarang! mudah sangat mengikut.Pantang bila tengok orang buat,dia pun nak buat kan.Sebab tu,masa umur-umur macam awfiyah ni,nak kena ajar benda yang elok je. Yang tak elok tu,jangan dibuat depan dia.Begitu juga dengan perkataan..Laju je dia ikut.Lagilah pulak awfiyah sekarang sudah mula pandai untuk bercakap.Walaupun perkataan yang keluar dari mulutnya itu tak berapa nak […]