• advertorial,  kisahsidairy.com,  miracle mask

    Miracle Mask mengatasi Masalah Jerawat

    Assalamualaikum
    Pembersih muka all in one yang berkesan untuk mencerah dan menghaluskan kulit dari gabungan 99 buah-buahan,sayur-sayuran,ulam-ulaman dan herba-herba terpilih dari 99 Kepulauan Langkawi. Rasailah perubahan kulit anda walaupun pertama kali menggunakannya. Anda pasti jatuh hati!

    Ninety Nine Face sangat berkesan untuk:
    – Semua jenis kulit.
    – Mengecutkan jerawat dan memudarkan parut.
    – Menghaluskan dan melicinkan kulit.
    – Memudar dan menghilangkan jeragat.
    – Mencerah secara semulajadi dan sekatakan warna kulit.
    – Menegangkan kulit wajah dan awet muda.
    – Mengurangkan dan menghilangkan gatal-gatal kulit akibat resdung.
    – Mengecilkan pori-pori kulit muka. – Menjadikan kulit bersih dan berseri.
    – Mengurangkan minyak dan melembabkan wajah.
    – Membuang sel kulit mati.
    Sekarang ni pakej yang terbaik untuk bulanan.

    jerawat
    masalah jerawat
    masalah jerawat
    Kepada Mereka yang ingin merasai produk yang dirumus dengan 100% dari bahan semulajadi menjadikan kulit bersih dari jerawat.
    Ingin bertanya lanjut mengenai produk Miracle Mask mencuba,korang boleh Whatssap di 0187719787.

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  miracle mask

    Faktor-Faktor yang menyebabkan Jerawat Keluar

    Assalamualaikum
    Eiiii…Jerawat…
    jerawat
    Mesti korang tak suka kan bila bercerita pasal jerawat ni.Bukan sahaja perempuan,lelaki pun tak suka tau.
    Ada beberapa faktor yang menyebabkan Jerawat tu keluar.Jerawat nie boleh diatasi kalau kita tau punca jerawat tu keluar.
    Apa faktor yang menyebabkan jerawat tu keluar..
    1.Perubahan hormone
    Apabila berlaku perubahan hormone seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormone dalam badan,iaitu hormone androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita.Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormone ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an – 40 ‘an.Selain drpd itu,penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku.

    2.Tekanan (Stress)
    Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Tekanan ada dua, sama ada emosi atau fizikal.

    Tekanan fizikal:
    1.Exercise atau bersukan tanpa rehat yang cukup
    2.Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur
    3. Jadual seharian yang sangat ketat
    4. Merokok, pengambilan dadah

    Tekanan emosi
    1.Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
    2.Buli
    3.Masalah hubungan rumah tangga atau kekasih
    4.Kerja /study yang banyak

    3.Pemakanan
    Pemakanan yg tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,
    belacan,makanan berminyak/bergoreng,telur,daging,ayam goreng,makanan berlemak spt santan,dairy products spt susu lembu,coklat.

    4.Toksin
    Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain

    5.Faktor Genetic
    Ada keturunan di mana kulit mukanya tidak bermasalah seperti golongan arab yang rata-rata bermuka putih licin, dan tidak berminyak manakala jerawat menghantui hidup golongan asia. Atas sebab itu ubat antijerawat sangat laku dijual di Asia dan tidak mendapat sambutan oleh masyarakat Arab.

    6.Allergic atau alahan
    Alergic atau alahan apabila menggunakan kosmetik,foundation,cream muka baru atau pencuci muka baru yg ada bahan-bahan chemical tertentu yg tidak sesuai dgn kulit..Cara pembersihan make up yang tidak betul juga menyebabkan liang roma tersumbat.Pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak juga memberi masalah jerawat di kulit.

    7. Perubahan biologi badan
    Ada segolongan individu kandungan minyak (sebum) di kulit berubah komposisi. Ada pulak golongan yang menghadapi perubahan pada sel kulit muka seperti hyperproliferation of KC (tak dapat ditafsirkan bagi golongan bukan dalam bidang perubatan)

    8.Persekitaran & Pencemaran
    Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia terutamanya di bandar-bandar besar,kilang-kilang boleh menyebabkan jerawat dihadapi oleh hampir semua penduduk kawasan tersebut.Bahan-bahan ini menutup liang roma dan menyebabkan inflammasi (radang) kemerah-merahan pada kulit.

    9.Jangkitan pada kulit & Resdung
    Kuman (bacteria) jenis propionobacterium acnes boleh membiak di kelenjar sebum di kulit anda dan menyebabkan jerawat. Atas sebab itu jerawat dinasihatkan tidak dipicit kerana apabila dipicit, kuman di dalam kulit tersebar ke kawasan sekitar dan menyebabkan jerawat di permukaan yang lebih luas.

    10.Faktor Cuaca
    Perubahan cuaca serta cuaca panas juga adalah faktor jerawat keluar.