• Menu

    Menu Dapur Kisahsidairy #060319

    Menu Dapur Kisahsidairy #060319 | Actually hari-hari pun masak.sampai umi pun tak tau nak masak apa. Nak masak lemak² kang, berlemak pulak badannya.So, menu simple je supaya senang untuk dimakan dan mudah untuk dimasak..hahaha…aci tak. Disebabkan kupang ada lagi, so umi rebuskan jelah kupang tu.Stock kupang tak boleh simpan lama-lama nanti tak sedap.Kalau boleh hari-hari nak pi pasar beli barang basah.Tapi disebabkan umi ni bekerja.so terpaksalah stock untuk seminggu. Sayur tu ada kobis, ada sawi dan jugak cendawan.Stock tinggal sikit-sikit semua, so umi campurkan je sekali..Goreng dengan Sos tiram..pun sedap. Tak lupa jugaklah kan sambal tumbuk belacan ema..Nanti umi cerita kat lain entry…Tunggguuuuu p/s : terus fikir petang ni nak…

  • Menu

    Menu Dapur kisahsidairy #040319

    Menu Dapur kisahsidairy #040319 |Ada masa sikit minum petang ni, sajalah umi nak cerita apa yang umi masak malam semalam. Takdelah menarik sangat,tapi dalam takde menarik tu, adalah yang umi nak tunjukkan dan bakal ada entry tentang tu. Bila kita ni, mak² kan, mesti nak memadankan lauk itu dan ini.Contohnya lah macam menu semalam ni.Umi masak lemak labu, of courselah ada ikan kering dan juga ayam goreng.Umi nak goreng je ikan, tapi babah ni tak berapa suka dengan ikan goreng. Tapi kalau ayam goreng dia ok je. Dan beb, kalau dah ada menu macam tu, memang tak lengkaplah kan kalau takde yang pedas². Apa yang pedas tu? Sambal tumis? Sambal…

  • Menu

    Menu Dapur Kisahsidairy 230119

    Menu Dapur Kisahsidairy 230119 | Sebenarnya umi terlebih rajin untuk update menu yang umi masak untuk family kecil umi ni.Umi dah boring makan ikan dan ayam.Jadi terhasillah Menu Kari telur Actually plan nak buat ayam kurmak, dengan confiden lepas balik kedai, siapkan semua bahan, bila tengok takde pun pes kurmak dalam laci.Hadoiii..So, bertukar ler dari nak buat Telur masak kurmak kepada telur masak kari.Pun oklah cuma umi tak buat terlalu pedas.Kang si Dak Naura tu taknak pulak makan..Naya je makan telur dengan kicap je. Ikan masin memang wajib dipadankan dengan menu lain Bertukar dari kurmak kepada kari..hahaha Kacang panjang goreng kicap Ada tambahan sambal belacan yang memang umi dah siapkan…

  • Menu

    Menu Dinner dari dapur Kisahsidairy

    Menu Dinner dari dapur Kisahsidairy | Lama betul umi tak bersiaran pasal menu dari dapur umi ni kan.Bukan tak memasak..hari-hari umi masak.Eh..taklah hari-hari jugak.. Actually, kalau ikutkan memang hari-hari, cuma bila lauk habis, umi tak sihat atau ada urusan luar.Atau kalau ada my MIL yang baik hati tolong masakkan untuk kami. Hari tu umi terajin nak snap gambar kan.Maka terhasillah entry bersahaja, merapu meraban tentang menu yang biasa-biasa sahaja. Hari tu masa ke Pasar memang umi dah rancang nak beli daging.Sebab umi rasa dah lama kami ni tak makan daging kat rumah.Ingat umi nak karikan je daging tu, kang kot lebih boleh la buat roti jala..Hah kemahin umi ko kan.Tapi…

  • Menu

    Throwback Menu Hari Raya Aidiladha 2017

    Assalamualaikum Hai korang?Bercuti ke hari ni.Sakan korang bercuti kan..Mesti syok selfie,wefie sepanjang bercuti.Of course nanti banyak cerita boleh kongsi kat blog. Hah…jomlah throwback kisah menu hari raya kita ni.Kebiasaannya bila hari raya menu kami tetap sama.Tak pernah berubah,malah bertambah. Wajib ada ketupat,rendang,lodeh,sambal kacang and ayam red..Ayam red dah terikut si anak-anak hernee.hihi Tu yang belum lauk mengunjung..Emmm…memang banyak makanan.Satu hari tu memang keluar masuk dapur je.Takde istilah la pakai baju raya.. Dapat berkumpul adik beradik pun dah syukur alhamdulillah… Korang pulak? Menu apa… →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com,  Menu

    Menu Yang Paling sedap Di petang hari Minggu

    Assalamualaikum Bila petang petang ni,lagi pulak hujan.Perut memang sentiasa akan lapar jelah kan.Bila duduk berdua dengan Nur awfiyah,ummi pun dah terasa lapar. So dengan kerajinan petang tadi,maka terciptalah lempeng dan sambal tumis ikan bilis.Memang sedap bila kena dengan Teh panas.Nak tunggu en.husband memang lambat lagi dia balik.So lepas bagi makan Nur awfiyah,ummi pulak bedal Lempeng.Dapat dua keping lempeng tu pun dah kenyang.Tinggalkan babah punya lempeng jelah kan. Memikat selera kan bila nampak lempeng ni,lagi pulak time hujan ni.memang perut senantiasa lapar jelah lepas tu dah boleh sambung blogwalking 

  • Menu,  Semasa,  Suka Hati

    Nasi Ayam Penyet yang Delicious..

    Selamat Tengahari untuk korang..Ape menu Lunch Hari nie..Sis tengahari nie mkan Nasi  Ayam Penyet..Sedap tau..Kalau korang belum rase.Meh datang kt Kg Pasir Puteh Pasir gudang Johor..Memang Muaiiii…  Nie Ler Kedainya..Ihsan dari  http://azimashaary.blogspot.com  Nasi Ayam Penyet Special..Harge boleh tahan..Korang boleh pilih Nasi ayam penyet kampung special or Bandar..Beza bandar ngan kampung ialah kampung ayamnye kecik…bg yang xsuke sgt la ayam nie..Bg korng yang suke mkn ayam tu, korang boleh pilih ayam bandarMenu lain korang boleh pilih Bakso,leleh,…dan banyak lagi la..x igt.. Memang Sis dgn Officemate sllu la pi sne..Jom la pi sane,,