• memories,  my family,  parenting blogger,  parentingmoments,  riadah

    Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

    Assalamualaikum
    Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut
    Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Teluk sengat ni antara tempat famous jugaklah di Kota Tinggi.Kalau korang tengok kampung Teluk Sengat ni biasa-biasa je..Tapi tidak kepada mereka yang minat memancing..Kerana dulu,setiap bulan mesti ada pertandingan memancing disini.Selain dari itu,ada jugak lah yang memancing.Yang bestnya di tepian Teluk Sengat tu,ada restaurant yang menyediakan makanan seafood dan bermacam lagi..So,sangat best bila korang and family spend time together kat sana..Sambil makan,sambil berbual,sambil menikmati pemandangan yang indah..
    Kalau korang ke Kota Tinggi,jangan lepaskan peluang untuk menikmati keindahan dan kelazatan makanan seafood kat sini ye.Di Teluk Sengat ni pun,ada Taman Buaya tau,So sesambil tu boleh la korang ambil masa untuk ke sana.Aku syorkan korang pergi ke Teluk Sengat ni di waktu petang..Sangat Cantik Pemandangannya..Untuk Photoshoot pun aku rasa cantik tau.
    Lupa pulak nak ambil gambar di handphone husband aku tu..Kalau dah bawa anak-anak tu,memang tak sah lah kan kalau tak menyinggah di Playground berdekatan tempat makan tu..Jangan risau ye..Korang boleh lepaskan anak-anak kat situ untuk bermain..Tapi makesure korang pantaulah diorang..Ini kali pertama lah aku bawa naura ke sini.Dah setahun jugaklah aku tak bawa ke sini..nampak tak berapa lama aku tak datang sini.Kalau dari kampung aku tu,Tak sampai 15 minit pun.Sebab tu boleh datang selalu..
    teluk sengat
    Sempat bawa minah ni main jongkang jongkit..
    Bila dah naik,tak nak dia turun..Mungkin syok sangat kot.Masa ni kakak tak ikut..sedih..
  • kisahsidairy.com,  memories,  schoolmate,  selamat hari raya,  Uncategorized

    Tahun Beraya Dengan Ex-Schoolmate

    Assalamualaikum
    Aku rasa seronok sangat beraya tahun nie.Walaupun menyambut raya secara ala kadar,tetapi kemeriahannya apabila menyambut tetamu yang tak putus-putus beraya…alhamdulillah..
    Masih lagi dalam mood beraya..Syukur sangat bila tahun nie perjumpaan dengan Ex-schoolmate walaupun tidak serentak,tetapi sangat meriah bila mana banyak cerita yang dikongsikan..
    Kebanyakkan mereka,aku dah tak jumpa diorang start dari lepas spm lagi..Ada antara diaorang yang aku tak jumpa selama 16 tahun..Lama tak..hehehe..
    Syawal kali ni menemukan kami…Ada yang tak sempat aku nak snap gambar bila bersama mereka..
    Bila kami dah berjumpa ,terlalu banyak cerita yang ingin dikongsikan..Mengimbau kenangan masa sekolah,bercerita tentang tragedi pahit manis masa zaman persekolah,memang tak cukup masa nak berbual..Nasib baik la para suami kami nie sporting tak hengat…Layankan je sang isteri-isteri bercerita..Sunggu menyeronokkan…Aku abadikan beberapa gambar untuk kenang-kenangan…Mana tau ada anak2 antara kami mengenali…Memanjangkan lagi ukhwah yang dibina dari zaman persekolahan..Insyallah..
    bersama Lisa dan Ct Zakiah serta anak-anak kami
    Si awfiyah memang tak suka gaknya ambil gambar

    Bersama Hani dan Fidz,terselit MIL aku kat belakang tu…hehehe
    Semoga Ukhwah yang dibina harap berpanjangan hingga di hujung usia..insyallah