• media sharing

    Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Berita baik kepada kaki Shopping Online.Apa berita baik tu? Ni yang aku nak kongsikan dengan korang khususnya yang suka sangat shopping di Shopee ni.

    Kalau korang nak tahu,atau memang korang dah tahu kan ,Shopee,Platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji bermula dari 26 hingga 28 Februari 2018.Pengguna SHopee boleh menikmatai pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syiling Shopee atas produk promosi.Bagi setiap pembelian RM1,pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan.Wow…Mesti korang tak sabar kan nak tunggu gaji.

    shopee malaysia

    Untuk pengetahuan korang,pada tahun lepas,Shopee menghasilkan purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempoh penerimaan gaji iaitu  dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan.Dan disebabkan itulah,Shopee melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang  membolehkan pengguna Shopee berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli belah.


    Berikut merupakan kategori Popular sepanjang tempoh penerimaan gaji.

    No
    Kategori
    Kategori
    Kecil
    1
    Mobil & Gajet
    Sarung & Pelindung; Audio; Bank Kuasa
    & Bateri
    2
    Kesihatan & Kecantikan
    Produk Kecantikan Kulit; Makanan Tambahan;
    Berus & Peralatan Solek
    3
    Permainan, Kanak-kanak & Bayi
    Fesyen Kanak-kanak; Permainan &
    Pendidikan; Perkakas untuk Makan & Penyusuan
    4
    Pakaian Wanita
    Baju; Pakaian Dalam & Pakaian Tidur;
    Gaun
    5
    Perabot & Perhiasan Rumah
    Hiasan Dalaman; Tempat Menyimpan untuk
    Dapur; Kelengkapan Bilik Tidur


    Jualan Pra-kempen bermula dari 21 Februari
    yang membariskan tawaran ekslusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto ,Pro Shop,Reckitt Benckiser dan banyak lagi.Sepanjang 2 hari kemuncak kempen(26 hingga 28 februari)) ini, pengguna
    boleh menikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih
    termasuklah Mobil & Gajet; Kesihatan & Kecantikan; Permainan,
    Kanak-kanak & Bayi; Perabot & Perhiasan Rumah; Perkakas Rumah; Barang
    Runcit & Haiwan Peliharaan; Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki. Shopee turut
    bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation,
    XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar
    Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale
    akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan
    pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad,
    hingga kehabisan stok. 

    shopee malaysia
    Sepanjang kempen
    ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26
    Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling
    Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai
    RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh
    menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee
    sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000
    termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas
    Dyson.

    shopee malaysia
    So…jangan tunggu lagi.. Untuk maklumat
    lanjut, layari www.shopee.com.my.
    Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • media sharing

    Play Doh Malaysia Celebrate Malaysia Day and World Play-Doh Day

    Assalamualaikum

    SELANGOR,
    16 SEPTEMBER 2017
    – Play-Doh Malaysia has scouted their first
    Doh-Bassador of Creativity through its inaugural contest, organised by Hasbro
    Toy (Malaysia) Sdn Bhd last month. The winner, Eunice Foong Yin Tong, 9 years
    old, had the opportunity to work with Michelle Lim (Instagram: @foodmakesfun),
    a food artist to create a series of Malaysian-inspired Play-Doh sculptures to
    celebrate both Malaysia Day and World Play-Doh Day!
    From right:

    Michelle Lim, food artist and Play-Doh Malaysia’s first Doh-Bassador of
    Creativity, Eunice Foong posing with their Malaysian-inspired Play-Doh Food
    sculptures. Play-Doh Malaysia embarked on a nationwide search to find
    Malaysia’s most creative child.


     
    Both Malaysia Day and World Play-Doh Day fall on
    16 September 2017, and this year Play-Doh Malaysia celebrated it in a special
    way by unveiling a series of Malaysian-inspired food made with Play-Doh
    compound.
     

    Eunice and Michelle working closely to create
    one of the famous Malaysian cuisines – Nasi
    lemak
    using Play-Doh compound. 
    “I am so happy to be selected as the winner and
    receiving so many Play-Doh products! I have always wanted to own more Play-Doh
    products and now I have fulfilled my wish to do my version of “masak-masak” and
    more at home! It is fun and challenging! ” said Eunice.
    With
    Michelle’s guidance and help, Eunice and she have sculpted a series of Malaysian-favourite
    foods, including Nasi lemak, Satay, Roti
    canai, Dim sum,
    and Ice kacang. In
    addition, Michelle Lim, a talented mother with two young kids, has been
    showcasing her food-creation talents with Play-Doh on her Instagram; showing how
    Play-Doh encourages creativity and “Open-ing
    A Can of Imagination
    ”.  
     

    Play-Doh Malaysia’s first Doh-Bassador of
    Creativity, Eunice Foong Yin Tong with her prize, RM1,000 worth of Play-Doh
    products.
    Kelly
    Yip, Brand Manager for Hasbro Toy (Malaysia)
    said, “Play-Doh is known
    as a teaching tool to promote the development of children’s motor skills,
    communication skills, and sensory experience and creativity. When you open a can of Play-Doh
    compound, it inspires endless possibilities and we encourage parents to
    cultivate their children’s creative minds, and spend more quality time with
    them while exploring different ideas. With World Play-Doh Day and Malaysia Day
    falling on 16 September, it is only right to create a series of food that
    carries the Malaysian identity with Play-Doh. This campaign has
    attracted a lot of good entries and selecting the winner was not easy. What
    gave Eunice the edge was her creativity and how she interpreted her creation.
    We are happy to have Michelle and Eunice on board with Play-Doh to celebrate
    this year’s World Play-Doh in a Malaysian way.”
     

    Kelly Yip,
    Brand Manager of Hasbro Toy (Malaysia), Eunice Foong, winner of Play-Doh
    Malaysia’s Doh-Bassador of Creativity Contest, and Michelle Lim, food artist
    after presenting their Malaysian-inspired food made with Play-Doh compound.
    (Ice kacang,
    roti canai, dim sum, nasi lemak, satay) 
    Rina,
    Editor of The Malaysian Women’s Weekly
    said, “We are pleased to support this campaign
    as a media partner. As parents, it is important to foster children’s
    creativity, and also to encourage them to participate in arts. We want to share
    this with our readers, and The Malaysian Women’s Weekly has always been about
    delivering the message to parents on the importance of cultivating and
    nurturing a healthy and creative mind. We were very impressed after witnessing
    the sculptures that came from the hands and minds of Eunice and Michelle.”
     

    Nasi Lemak, one of
    the Malaysian inspired sculptures by Eunice, Play-Doh Malaysia’s first
    Doh-Bassador of Creativity, sculpted with the help of food artist Michelle Lim.

    Play-Doh made Malaysian cuisine, ice kacang – One of the ideal desserts
    to chill your days in our all-year-long summer weather in Malaysia.

    How about having some satay during your catch-up
    session with your friends? With Michelle’s guidance, Eunice has managed to
    create her very first satay dish
    using Play-Doh compound!

    “Whenever I’m
    having it for breakfast, brunch, lunch, tea, or dinner – having dim sum is
    always an occasion with my family and loved ones,” said food artist Michelle
    Lim.
    With humble beginnings as wallpaper cleaner, the
    Play-Doh brand has come a long way. Starting off with only four colours of red,
    blue, yellow and white when they started, the modelling compound brand is now
    available in more than 50 colours! More than
    three billion cans of Play-Doh compound have been squished and squashed since
    1956. Following Play-Doh’s 60th
    Anniversary last year, the Play-Doh brand continues to encourage creative,
    hands-on play with its various playsets such as Kitchen Creations, Food Role
    Play, Shape and Learn and the brand new digital playset Play-Doh Touch.
    More information and updates can be found on http://www.playdoh.com

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • aktiviti,  media sharing,  Travel

    Tawaran Istimewa 5th Brick-Versary Legoland Malaysia

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺Sebenarnya excited tau nak cerita tentang aktiviti aku masa pergi Legoland hari tu.Tapi untuk entry ni,aku nak perkenalkan apa yang best sempena 5th Brick-Versary Legoland Malaysia ni.Nanti aku cerita pengalaman aku pada hari sabtu tempohari.

    Legoland Malaysia Resort telahpun menyambut Anniversary mereka yang ke 5 tahun pada bulan ini.Alahaii.sekejap je kan masa berlalu.Dah pun 5 tahun.Oklah,sempena Ulang tahun mereka yang ke lima ini,mereka sedang mengadakan promosi di samping aktiviti menarik sepanjang tempoh promosi mereka. Diantara 21 ogos sehingga 30 September 2017,Legoland Malaysia memberikan pelbagai aktiviti dan promosi untuk dinikmati oleh semua peminat Lego dan pengunjung Legoland Malaysia .

    5th brick-versary

    Antara Aktiviti menarik sepanjang 5th Brick-Versary Legoland Malaysia adalah :-

    Brick-Versary Goodies Coupon untuk dimiliki(1st-30 september 2017) -Gores dan lihat tetamu yang bertuah untuk  memenangi trip ke LEGOLAND Japan bersama keluarga.

    -Jumbo Minifigure Trade – Pergi ke JUmbo Minifigures Trade dengan 1,000 jenis Minifigures dan cabar anak-anak untuk melihat siapa yang boleh mengumpul Minifigures yang paling banyak.

    -Giant Lego Birthday Cake- Membina Giant Lego Birthday kek.

    -5thBrick-Versary’s Edisi Duplo Bricks –Jika anda adalah peminat Lego,jangan lepaskan peluang untuk mengetahui lebih lanjut aktiviti-aktiviti yang dijalankan untuk memenangi edisi terhad Duplo Brick’s

    -Brickdance By 12 LEGO costume characters– bersedia untuk melihat persembahan tarian LEGO Costumes

     Korang boleh melihat aktiviti sempena anniversary mereka di SINI

    Hah,bukan sahaja korang mendapat keseronokkan,malah jika bertuah,korang akan menjadi pemenang untuk melawat LEGOLAND di Jepun tau..haruslah korang perlu datang dan menyaksikan sendiri aktiviti-aktiviti yang telah disediakan ye.

    Upsized Deals : Dapatkan dengan segera

    Ada dua kaedah korang boleh dapatkan tiket ini adalah:

    1- Promosi di MATTA FAIR dengan diskaun sehingga 50%

    -Nikmati 12 bulan kemasukkan tanpa had ke LEGOLAND theme park dengan harga RM195

    -Beli tiket sehari serendah RM 115

    -Pakej keluarga di Hotel Legoland dengan penjimatan sebanyak 30 % .Nikmati satu malam penginapan di Hotel LEGOLAND termasuk sarapan pagi dan dapatkan dua hari  kombo tiket untuk 5 orang.

    2-Super Duper deal 

    -Semua penduduk Johor boleh mendapatkan special pass untuk tiket sehari seperti di bawah ini


    Awesome pass


    Super duper Flash Deal
    untuk kanak-kanak dan dewasa -RM 195


    Premium Annual Pass

    Super duper Flash Deal untuk kanak-kanak dan dewasa -RM 295

    mengikut terma dan syarat ye.

    Aku dah,korang bila lagi..nanti tunggu aku update di lain entry untuk aktiviti yang dah aku join semasa di LEGOLAND tempohari.

    tiket legoland

    Antara rakan blogger yang join 5th Brick-versary Legoland Malaysia..Thanks Legoland for the awesome activities…

    More Info korang boleh ke website LEGOLAND MALAYSIA ye

    https://www.legoland.com.my/

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • media sharing

    Dapatkan Annual Pass ticket dengan harga promosi ke Legoland

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Ni hah..nak bagitahu kat mereka,khususnya Johor Residence,Untuk warga Johor,berita baik tau untuk korang yang nak ke Legoland dengan harga promosi ni.

    Di atas permintaan ramai,Legoland Malaysia sedang mengadakan promosi untuk Rakyat Johor sempena ulang tahun Legoland yang ke 5 pada september 2017 ni.Untuk itu,Legoland berbesar hati untuk memberikan harga istimewa hanya untuk rakyat Johor sahaja.

    Mereka juga boleh menikmati tawaran dengan nilai yang luar biasa untuk tempoh masa yang terhad dengan diskaun lebih dari 50%.Jika korang dapatkan sekarang Pas tahunan untuk harga tiket satu hari adalah Rm195(Harga biasa RM395)ke Legoland.





    Di samping itu juga,mereka boleh upgrade pas mereka kepada pas premium untuk menikmati faedah dan akses penuh ke Taman Tema dan Taman Air dengan hanya menambah RM100(harga biasa Rm495).So,korang perlu mendapatkan Tiket dengan harga yang ditawarkan mulai dari sekarang di Kaunter tiket LEGOLAND Malaysia Resort atau di Roadshow Kluang Mall bermula dari 23 ogos dengan membawa bukti  bil elektrik atau bil utiliti seperti bil Elektrik,Tm atau Air.

    legoland

    So,apa tunggu lagi kan,bukan senang nak ada promosi macam ni.Bukan itu sahaja kan,mereka juga akan menyaksikan pembinaan kek harijadi LEGO gergasi  dan menyaksikan watak-watak kostum LEGO Brickdance,menyertai perburuan trivia yang menakjubkan Di samping itu jugak terdapat goodies kupon Brick-versari untuk setiap tetamu dan mereka berpeluang  untuk menggores dan menang set LEGO,pas tahunan ,ekspedisi VIP,LEGO minifigures,penginapan hotel,baucer diskaun dan korang juga mungkin akan menjadi pemenang bertuah untuk memenangi Family Trip ke JEPUN .Wow!! seronoknya kan

    So wajib dapatkan sekarang ye..Untuk maklumat lanjut mengenai Promosi,korang boleh lawat laman web rasmi LEGOLAND malaysia seperti  di bawah

    LEGOLAND® MALAYSIA

    07-597 8888

    Facebook 

    Twitter

    Jangan lupa join Merdeka Giveaway by kisahsidairy.com ni,banyak hadiah menanti korang

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • INFO,  media sharing

    BelVita Breakfast Biscuits Launches New Banana & Oats Flavour

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Untuk pengetahuan korang,Biskut Belvita breakfast menawarkan perisa terbaharu iaitu Pisang dan Oat.


    Biskut Belvita Breakfast adalah Menu Variasi terbaru
    untuk menyokong amalan gaya hidup sihat di kalangan penduduk bandar.Mondelez Malaysia(Mendelez)iaitu sebahagian daripada syarikat pengeluar snek terbesar di dunia Mondelez International,hari ini memperkenalkan produk terbaharu bagi rangkaian biskut Belvita Breakfast,iaitu BelVita Pisang & oat.Pelancaran produk ini bertujuan untuk menyediakan lebih banyak pilihan kepada pengguna Malaysia bagi menikmati sarapan yang seimbang dan sihat.

    belvita
    Sharon Tan, Head of Biscuits and Salty Snacks of Mondelēz International and Dr Hamid Jan, Associate Professor, School of Health Sciences, Universiti Sains 

    Kata Sharon Tan,iaitu Ketua Bahagian Biscuits & salty snack,Mondelez Internatioan berkata,Rata-rata -rata rakyat Malaysia menyedari kepentingan sarapan sebagai sajian harian utama bagi memastikan kecergasan minda,badan dan jiwa.Oleh sebab itu,kami telah menghasilkan produk yang mengandungi ramuan berkhasiat dan bermutu tinggi untuk memenuhi gaya hidup dan citarasa rakyat Malaysia.

    belvita
    (From L to R) Hansen Lee, Sharon Tan, Dr. Hamid, Dr. Ezani Farhana and Jenn Chia at the launch of new belVita Banana & Oats

    Dengan menggunakan pisang dan oat yang penuh nutrisi dalam produk terbaharu ini,kami dapat membekalkan pengguna dengan pilihan yang lebih sihat untuk menyediakan sarapan yang lazat dan seimbang.Tambahan pula,BelVita pisang dan Oat boleh dimakan begitu sahaja tanpa memerlukan sebarang penyediaan,sekaligus menjadi pilihan yang mudah dan bersesuaian dengan rutin rakyat Malaysia yang sibuk pada zaman moden ini.

    Dr Hamid Jan Bin Jan Mohamed, Profesor Madya di Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Program Nutrisi dan Dietetik Universiti Sains Malaysia (USM) turut memberikan pandangan beliau mengenai kepentingan sarapan yang seimbang dan bermutu tinggi.

    “Sarapan yang baik adalah penting bagi kesihatan fizikal, mental dan emosi dalam jangka masa panjang. Ianya turut memainkan peranan penting bagi mengelakkan tekanan darah tinggi dan diabetes. Memulakan hari dengan sarapan yang bermutu tinggi dikatakan dapat membantu mempertingkatkan kesihatan, menjaga keseimbangan hormon, serta memberikan tenaga yang mencukupi. Ianya juga merupakan satu cara yang sangat baik bagi mencegah obesiti dan mengekalkan Indeks Jisim Badan (BMI) yang sihat.”

    belvita
    (From L to R) Renowned lifestyle gurus, Jenn Chia, Hansen Lee and Dr. Ezani Farhana demonstrated a complete mind, body and soul experience at the event
    Dr Hamid yang juga sependapat dengan Sharon mengulas, “Oat atau bijirin terkenal dengan kandungan serat, pelbagai mineral serta zat-zat yang mampu merendahkan paras kolesterol, sekaligus menjadikannya amat sesuai bagi sarapan pagi. Bagaimanapun, oat sahaja tidak mencukupi untuk menjamin pemakanan yang sempurna. Oleh demikian, buah-buahan seperti pisang adalah antara pelengkap yang sesuai dengan adanya kandungan serat, kalium, vitamin C dan B9 yang dapat menyumbang kepada kesihatan jantung. Lagipun, pisang merupakan buah-buahan tempatan kegemaran rakyat Malaysia yang murah dan senang diperolehi.”

    Biskut belVita Breakfast boleh diambil berserta hidangan sarapan pagi yang seimbang bagi memulakan hari dengan sempurna dan penuh semangat. Ianya sebaiknya diambil dengan buah-buahan, produk tenusu dan bijirin untuk memberikan kombinasi karbohidrat, protein, lemak, vitamin, kalsium, zat besi dan zink yang seimbang.

    Semenjak pelancarannya di Malaysia pada bulan Ogos tahun lalu, rangkaian biskut belVita Breakfast terus mendapat sambutan yang memberangsangkan di kalangan pengguna. Perisa ketiga belVita ini diperkenalkan berikutan prestasi kejayaannya di pasaran menerusi dua perisa utama, iaitu Susu & Bijirin serta Madu & Coklat.

    Tambah Sharon, “Selaku pemimpin kategori biskut, kami sentiasa memberikan tumpuan terhadap aspek inovasi dan kepelbagaian portfolio produk bagi memenuhi permintaan serta harapan pengguna yang serba berubah. Dengan ini, kami mampu memperluas impak dalam pasaran secara berterusan, di samping menzahirkan komitmen kami bagi mencipta detik-detik keriangan dan memperkasa pengguna untuk membuat pilihan yang jelas berhubung kesihatan dan kesejahteraan menyeluruh.”

    Hansen Lee, iaitu personaliti TV dan jurulatih yoga dan kecerdasan bertauliah yang turut hadir pada majlis pelancaran berkata, “Jadual seharian saya sentiasa berubah dari masa ke semasa disebabkan oleh kepelbagaian tanggungjawab dan kekerapan bergerak ke beberapa tempat dalam masa yang singkat. Sebagai seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat, sarapan yang bermutu tinggi merupakan hidangan harian paling penting bagi saya dan ini membolehkan saya memulakan hari dengan minda, emosi dan tubuh badan yang cerdas. Biskut belVita Breakfast merupakan sumber tenaga yang mudah dan cepat kerana ianya lengkap dengan pelbagai nutrien bagi menjamin sarapan yang seimbang, walaupun pada pagi yang paling sibuk.”

    Harga dan Tempat Jualan


    • belVita Pisang & Oat boleh didapati dalam dua (2) pilihan pek:
      • 80g (RM2.90)
      • 160g (RM5.20)

    • Perisa baharu ini akan dijual di semua pasar raya besar, pusat membeli-belah serta kedai runcit bermula Ogos 2017.
    • Semua biskut belVita Breakfast mengandungi sekurang-kurangnya 50 peratus bijirin untuk membekalkan karbohidrat kompleks yang merupakan sumber tenaga utama pada waktu pagi.
    • Biskut belVita Breakfast juga merupakan sumber serat dan mengandungi sekurang-kurangnya 8g bijirin tulen dalam setiap hidangan, berserta lapan jenis vitamin dan mineral. Apabila diambil sebagai sebahagian daripada sarapan yang seimbang, ianya mampu membekalkan tenaga dan khasiat untuk memulakan hari dengan baik.

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • media sharing

    Power Root Tunaikan 36 pelanggan Menunaikan Umrah

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Siapalah yang menolak apabila berpeluang untuk menunaikan umrah kan.Tapi itulah yang berlaku kepada 7 pelanggan Power Root apabila mereka terpilih dalam peraduan Power Tunaikan Hasrat Umrah .

    Power Root berhad,yang terkenal dengan jenama Kopinya Alicafe,membantu 36 orng rakyat Malaysia dari pelbagai lapisan masyarakat untuk memenuhi hasrat mereka untuk menunaikan umrah,dalam sebuah inisiatif uniknya untuk menyumbang kepada komuniti.

    ” Kami memahami bahawa menunaikan ibadah Umrah dan Haji di Mekah adalah satu

    tuntutan agama yang perlu dipenuhi bagi mereka yang beragama Islam. Dan

    sebahagian besar daripada mereka telah menyimpan wang selama bertahun-tahun,

    semata-mata untuk tujuan ini,” kata Pengerusinya, Dato Afifuddin Bin Abdul Kadir.

    “Kami membuat keputusan untuk memainkan peranan kami, dengan membantu rakyat

    Malaysia menunaikan Umrah, yang dianggap sebagai Haji kecil, melalui peraduan

    “Tunaikan Hasrat Umrah” kami dimana kami menawarkan 18 pakej umrah. Dan oleh

    kerana setiap pakej adalah untuk dua orang, kami sebenarnya menghantar 36 orang

    pelanggan ke Mekah,” tambah beliau.

    Bercakap di majlis penyampaian hadiah kepada tujuh pemenang pertama, Dato’

    Afifudin berkata: Untuk memastikan keselesaan dan ketenangan fikiran mereka

    sepanjang perjalanan menunaikan ibadah tersebut, kami telah bekerjasama dengan

    Tabung Haji Travel, ahli syarikat Kumpulan Tabung Haji, untuk memberikan salah satu

    pakej terbaik mereka kepada para pemenang.”

    Peraduan tersebut telah bermula pada 1 Mei bersempena dengan bulan Ramadhan dan

    bakal berakhir pada 15 September 2017.

    Setakat 15 Julai 2017, tujuh pemenang telah dipilih menggunakan cara algoritma

    untuk memilih nombor siri yang bertuah.

    Untuk menyertai peraduan, pelanggan perlu membeli mana-mana produk Power Root,

    dalam bentuk pek atau tin, gunting keratan logo atau cabut pembuka tin untuk

    dikepilkan bersama borang peraduan. Butir-butir, syarat-syarat dan peraturan

    peraduan boleh didapati di laman www.powerroot.com.my

    Mereka yang bertuah untuk mengerjakan Umrah adalah

    • Ruhaizat bin Hj Mohamed Amin
    • Aziana bt Adnan
    • Abd Mustakim bin Ali
    • Puan Shuhadah.
    • Puan Pauziyah bt Jantan
    • Mohd Hanafi  bin Nasarudin
    • Nawi Bin Awang
    Dengan tekad untuk mempromosikan produk-produk tempatan ini ke pasaran antarabangsa,Power Root telah banyak melabur dalam aspek penyelidikan dan pembangunan  herba-herba tradisional ini,untuk menghasilkan produk-produk jenamanya sendiri,antaranya Alicafe,Alitea,Per’l dan extra Power Root
    Untuk maklumat lanjut tentang Power Root, sila layari www.powerroot.com.my
    Alhamdulillah,tercapai juga impian mereka untuk ke sana.Diharap lebih banyak lagi impian rakyat Malaysia untuk ke sana tercapai dengan adanya peraduan seperti ini.Yang penting kenalah usaha..Tuah ayam nampak di kaki,Tuah manusia nampak pada usahanya…

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • media sharing

    Legoland Membawa Sinar Kegembiraan di Wad Pediatrik Hospital Sultan Ismail

    Assalamualaikum
    Pada 14 December 2016 pihak LEGOLAND® Malaysia Resort berbesar hati untuk memeriahkan cuti sekolah di Hospital Sultan Ismail.Keseronokkan sempena percutian ini dibawakan khas untuk kanak-kanak di Wad Pediatrik  di Hospital Sultan Ismail.Tentunya kanak-kanak di Wad itu teruja dengan kedatangan pihak Legoland di sana.Mereka juga berhak untuk gembira kan.Sebab tu lah Pihak Legoland ingin memberikan kegembiraan kepada mereka yang  menghidap penyakit serius.
    Legoland juga telah menyajikan aktiviti LEGO yang penuh keseronokkan bertujuan untuk merangsang imaginasi mereka di musim cuti sekolah ini.Bagi kanak-kanak ini yang tidak dibenarkan pulang sepanjang percutian 
    Pengarah Operasi LEGOLAND® Malaysia Resort (kiri) Mr.Casper Bonavent berkongsi saat gembira dengan kanak-kanak di wad ini dengan memberikan hadiah set  LEGO® 

    Kanak-kanak ini gembira kerana dapat menyiapkan LEGO® Christmas set build  semasa aktiviti the LEGO® Building 

    Dr. Mahendra Raj, Pengarah Kesihatan dan Keselamatan, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-4 dari kanan) dan Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-5 dari kanan) menangkap seketika dengan Model Citizens dan 30 kanak-kanak dari kanak-kanak yang wad Hospital Sultan Ismail.

    Watak kostume Polis bergambar dengan  pesakit perempuan yang menerima set LEGO® hadiah daripada Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (2 dari kiri) dan Dr. Mahendra Raj, Pengarah Kesihatan dan Keselamatan, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-3 dari kiri).

    Mr.Casper Bonavent,Pengarah Operasi,LEGOLAND® Malaysia Resort bersama dengan salah seorang pesakit muda yang menunjukkan karya yang dihasilkannya semasa aktiviti mewarna.

    Kanak-kanak  kecil ini kelihatan benar-benar teruja menerima hadiah dari LEGO®.Hadiah di sampaikan oleh salah seorang  LEGOLAND® Malaysia Resort Model Citizen.

    Tempat peranginan Model Citizens dan kakitangan hospital yang menyertai anak-anak dalam menyelesaikan membina set LEGO® Krismas semasa Building Aktiviti LEGO®

    Seorang pesakit kanak-kanak di bantu oleh Model Citizen semasa aktiviti dijalankan

    The LEGOLAND® Malaysia Resort Polis pakaian watak menyertai anak-anak di wad dalam aktiviti menyanyi dan menari.

    The LEGOLAND® Malaysia Resort Polis pakaian watak menyertai anak-anak di wad dalam aktiviti menyanyi dan menari.

    Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (kiri) berkongsi saat cahaya dengan seorang gadis muda di wad.
    Tentunya kanak-kanak di wad Pediatrik Hospital Sultan Ismail gembira dengan kedatangan LEGOLAND® Malaysia Resort.Sedikit sebanyak dapat memberikan mereka kegembiraan dalam kehidupan mereka.Penyakit serius yang mereka alami akan lenyap seketika dengan kedatangan mereka.
    Pastinya pihak LEGOLAND® Malaysia Resort gembira melakukan aktiviti ini kerana ada yang mengatakan ketawa itu boleh menyembuhkan segala penyakit.Adalah besar garapan mereka memberikan keseronokkan kepada anak-anak di wad itu..Melihat mereka senyum dan ketawa.Adalah harapan mereka untuk memberikan keseronokkan hebat dan permainan yang mereka bawakan untuk lebih dekat dengan keluarga dan imaginasi mereka.Kanak-kanak ini pastinya tidak dapat pergi ke Legoland,dan kerana itulah pihak Legolan berbesar hati untuk membawakan kemeriahan Legoland di Hospital Sultan Ismail.