Showing 12 Result(s)
luncheon

Menu Lunch Nasi Ayam Penyet

Assalamualaikum Hai korang☺☺Dah petang baru nak update untuk lunch hour.Haha…Ni puncanya bila ada makyong yang craving dengan Nasi ayam penyet Mbah Kasono di Taman Air Biru Actually aku baru tau ada jugak jual Nasi ayam penyet di Area ni.Selalunya ,bila nak makan nasi ayam penyet je,aku akan makan kat Kampung Pasir Puteh.Kat situ pun terkenal juga dengan Nasi ayam penyetnya. Nasi ayam penyet ni sebenarnya asal dari Indonesia tak silap …

luncheon

Lunch di Soul Thai Aeon Bukit Indah

Assalamualaikum Hai korang☺☺Ingat tak aku ada cerita pasal Media invitation ke The Lego Ninjago Movie hari sabtu yang lalu.Ni hah..aku ada ceritakan dekat Entry SINI. Hah..lepas habis je tengok wayang,perut pun dah lapar,so kami cari lah port terbaik untuk isi perut.Tapi malangnya tempat yang kami nak pergi tu penuh.Cuma ada satu restoran ni je yang masih ada kosong.Yelah masa kami keluar dari movie tu,dah pukul 1.00 tengahari.Betul-betul time orang nak …

luncheon

Mee bandung menu makan tengahari

Assalamualaikum Hai korang??aku dah lama sebenarnya nak makan mee bandung.Bukan sebab mengidam pregnant tau..eh..entah..hahaha.. Actually tempat makan di aku dah selalu pun ke sana.Cuma lately ni je tak rajin nak keluar.So,masa adik aku makan mee bandung tu macam nak mintak sikit,tapi disebabkan sakit tekak,takdelah perasaan nak mintak pun. Walaupun tekak ni belum pulih sepenuhnya,tapi nak jugak makan mee bandung.Kesudahannya takde pun rasa apa mee bandung ni. Nasiblah kan tekak,janji dah …

luncheon

Lepak di Kopitiam SKS Bandar Penawar

Assalamualaikum Hai korang??tengahari tadi aku dah pun sampai kampung.Actually aku hantar anak and adik aku balik kampung.So,sebelum balik tu,sempatlah aku singgah di SKS,bandar penawar Kota Tinggi. Jumpa sekejap adik aku yang kerja di SKS Tu,so sambil tu kami lepak-lepak di Kopitiam situ..Lama weh tak pekena kopi kluang,so bila dah ada kopi macam kat Kluang tu,merasalah jugakkan. Sempatlah order nasi lemak ayam,roti butter,mee soup maggie and semestinya kopi and kopi ais …

luncheon

Lunch Sup ayam hari ni

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alah..baru je nak update menu lunch hari ni.Kalau dulu kan,Menu ni wajib pada hari Jumaat.Bila hari jumaat je mesti pekena sup..hahaha.. Tapi itu dulu,masa staff tengah ramai.Sekarang ni dah kurang orang,jadi tak ramai member yang boleh diajak untuk makan tengahari.So menu kali ni,Sup ayam campur daging dan nasi putih.Member aku makan nasi ayam je. Tempat ni kira famous jugaklah kan,Tak pernah tengok takde orang kedai ni..Sentiasa busy dengan …

luncheon RANDOM

Makan di Nando’s Jusco Tebrau

Assalamualaikum Hai korang☺☺semalam kan aku bercuti disebabkan Naura demam on/off.Aku ada ceritakan di entry INI . Lepas bawa naura ke klinik,babah dia terus ajak anak dia pegi makan.Konon nak suruh anak dia makan sedap.Sejak tak sihat,memang dia taknak makan.Minum susu pun kurang.Disebabkan Naura ni jenis pemakan,tapi bila tiba-tiba dia taknak makan,haruslah mak pak dia risaukan. Kengkononnya nak bagi anak makanan lain dari yang lain,hah…sampai ke Jusco sudahnya.Babah sebenarnya nak try makan …

luncheon

Makan tengahari yang simple

Assalamualaikum Hai korang???petang baru nak update.Banyak keje sikit hari ni plus area pasir gudang kehabisan air..what??? Tapi itulah kenyataannya.memang takde air sejak semalam lagi.Sampai kering kontang..Call SAJ katanya ada masalah diempangan..so terpaksa redha dengan ketentuannya..ahakss. Tapi makan mesti kena makan kan.Officemate ajak makan yang ringan-ringan je hari ni.Fikir punya fikir,kami makan rojak campur dan cendol Rojak tu makan untuk dua orang.tu pun tak habis. Bukan kata rojak,cendol pun aku tak …

luncheon RANDOM

Lunch Nasi beriani Haji Karim Taman Air Biru

Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Dah makan tengahari? full already.hari ni pekena Nasi Beriani Haji karim the Most popular Nasir beriani at pasir gudang Tanya je orang pasir gudang ni,Nasi beriani kat mana yang sedap..Of course orang akan cakap nasi beriani Haji karim ni.Nak dapatkan Nasi beriani ni hanya untuk Rabu dan Jumaat je..Kalau untuk tempahan pun boleh. Nak bagi state xde,so korang google jelah…cari medan selera taman air biru,pasir gudang johor.berdepan …

Kluang luncheon

Luncheon di Kluang Rail Coffee

Assalamualaikum Hai Korang ☺☺sebenarnya nak update entry lain,tapi entry ni jugak yang aku up.Bukan apa,nak up entry yang tu,kena banyak nak kena masukkan..hehehe..so kita ambil entry yang simple jelah ye. Itu hari kalau korang perasan kat Instagram,aku ada upload gambar aku kat kluang kan.Dan aku ada cerita pasal aku bermalam kat sana.Korang boleh terjah Review Merdeka Hotel ni. Bila terjah Kluang,tak bermakna rasanya kalau korang tak pi terjah jugak Kluang …

kisahsidairy.com luncheon

Luncheon Di SDS Hari Ini

Assalamualaikum Petang baru dapat update blog.Pepagi tadi dah update.tu pun lambat atas sebab-sebab kerja office yang perlu disettlekan terlebih dahulu. Alhamdulillah..Kenyang sampai ke petang lagi.Sebab baru lepas minum petang..hahahaha..Kes makan kat SDS sebab ada seorang officemate ni yang mak buyung macam aku jugak.Nak sangat nak pekena chicken chop hari ni. Jarang makan kat situ sebenarnya.kalau makan pun kat kedai biasa jelah..Lebih murah..Tapi sesekali layan kan,apa salahnya. Sampai aku terlupa nak …