• kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

    Assalamualaikum

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40 | Hai korang,alahaiii..senang je kan..mudah je kan nak mengemas ni.Nak pulak dah dekat dengan perayaan Tahun Baru Cina ni.Mestilah sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan muncul tidak lama lagi.

    Apakah Produk yang Hebat yang membantu dalam kerja-kerja mengemas ni.Meh aku perkenalkan produk dari WD40 ni.Ada beberapa rangkaian dari Produk WD40 ni yang boleh membantu kita dalam kerja-kerja pembersihan rumah ni.Meh tengok apa dia.

    wd40
    wd40

    WD-40®
    Multi-Use
    Product(Produk Pelbagai Guna)

    Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat.Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan adanya produk ini,anda hanya perlu sembur di atasnya,gosok sedikit dan ia akan hilang.Terdapat kesan krayon di dinding?Hanya sembur dan lap dengan kain yang bersih.Dan jangan biarkan pintuk yang lama hilang serinya.Hanya sembur dan ai akan baik.

    wd40

    3 In One Professional Air-Conditioner Cleaner(Pembersih penghawa Dingin)

    Seperti nama produk ini sendiri, ia adalah pembersih penghawa dingin yang bagus.Adalah penting untuk memastikan penghawa dingin berfungsi dalam keadaan yang baik ketika Tahun bBaru Cina yang biasanya agak panas berbanding cuaca biasa.Oleh itu,alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis ,dan semburkan produk pada sirip penyejuk secara menegak dari kiri ke kanan bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan.Biakran sirip penyejuk selama beberapa minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis.Itu saja dan tugas membersiha anda selesai.

    wd40

    WD-40® SpecialistTM
    Fast Acting Degreaser
      (Pembersih Gris)

    Ini adalah satu penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran minyak makanan,minyak lemak,kotoran sabun dan jelaga dengan cepat tanpa meninggalkan sebarang kesan.Penggunaannya cukup mudah iaitu dengan menyemburkan pada permukaan dan bilas dengan air.Buihnya berkuasa dengan berfungsi serta merta dan terus menghapuskan kotoran dengan pantas.Ia cukup menakjubkan apabila kesannya boleh dilihat dalam tempoh yang singkat.

    wd40

    Kain Pembersih/Kain

    Benar,hanya padakan dengan mana-mana produk di atas.Air dan sabun adalah pilihan.

    Jika anda memerlukan Pakar dalam bab mengemas rumah ni,Produk Pelbagai Guna WD-40 sangat sesuai untuk tugasan itu.

    Produk WD-40 sentiasa menjadi pilhan mereka yang professional dalam bidang penyelenggaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan,industri,automotif,sukan,basikal dan jualan runcit.WD-40 boleh di dapati di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE
    dan WD-40® Specialist™ Automotive.

    Untuk maklumat Lanjut tentang Produk WD-40 korang boleh layari website www.wd40.asia

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita

    Assalamualaikum
    Hai korang??lambai tangan sikit…tengah buat ape tu.Ada je ni hah tengah buat entry pasal 3 Serum untuk Kulit yang putih lagi menawan..ececeh..
    Nih..saja nak kabo kat korang tentang satu produk dari Swiss Vita Laborotaries Switzerland
    Aku nak perkenalkan 3 produk mereka dan sila baca sehingga habis ye.
    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita
    ? Mandelic Acid Perfect Ratio Complex Serum
    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita
    Swissvita Mandelic Acid Perfect Ratio Complex ini berfungsi untuk membuang sel kulit mati dan menutup segala liang roma yang terbuka.Menghilangkan garis-garis halus  dan kedutan di wajah dari masa ke semasa.Ia juga boleh mencerahkan kulit muka kita.
    Harga untuk produk ini adalah Rm110 (klik link INI )
    Kandungan 50ml
    ? Micrite 3D All Use Whitening Serum
    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita
    Micrite 3D All Use Whitening Serum digunakan untuk membuat kulit lebih licin ,putih berseri.Produk ini juga boleh menghidrasikan kulit dan ia tidak berminyak.Dan boleh digunakan oleh semua jenis kulit.Ia tidak mempunyai Paraben,bau dan yang penting alcohol free.
    Harga untuk produk ini adalah rm130(harga sebenar rm250)(Klik Sini )
    Quantity:30g/1.06oz
    Untuk mendapatkan harga ini,korang boleh menggunakan kod  ROHAIDALOVESWISSVITA

    ?Micrite 3D All use Anti-Spot Serum
    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita
    Micrite 3D All use Anti-Spot Serum hanya di gunakan di tempat-tempat tertentu sahaja ok.Hanya calit di wajah yang mempunyai masalah tona tak sekata.Bintik-bintik hitam pun boleh hilang apabila menggunakan produk niLagi jimat.
    Harga Untuk Produk ini adalah Rm 130( Klik Sini )
    Quantity:15g/0.53oz
    3 Serum Untuk kulit yang Putih Menawan dari SwissVita
    Ini adalah 3 perbezaan cecair yang ada di dalam produk ni.
    Bagi aku,memang bagus pemakaian serum ni.nak pulak bila kita takde masa nak uruskan kulit wajah dengan betul.So kalau korang nak dapatkan produk ni,just klik je kat link=link yang dah aku sediakan di atas…
    Layari website produk ini www.allyoung.my
  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    Review | Marine Essence Bamboo Salt Shampoo

    Assalamualaikum
    Bagi wanita,Rambut adalah mahkota mereka..Rambut kalau tak dijaga dengan baik,mungkin akan mengakibatkan masalah seperti rambut gugur,berkelumumur,berminyak dan bermacam lagi.Bila dah ada masalah sebegini,mulalah stress.
    Image result for rambut gugur
    Kadang² kita pun tak tau punca rambut gugur,berkelumumur dan sebagainya walhal,kita dah menjaga rambut tu sebaik mungkin..Perlu kita semak pemakanan kita,kerana ianya mungkin pengaruh dari pemakanan seharian kita.
    Yess…aku pun mempunyai masalah rambut gugur.Rambut gugur ni tak boleh jugak dibuat main,ianya akan menjadi serius kalau tak dirawat..Betul tak.

    PUNCA RAMBUT GUGUR
    1. Penggunaan bahan kimia yang berlebihan.Bagi mereka yang suka mewarnakan rambut dan menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka,ia boleh merosakkan rambut sehingga ke akarnya.Kesannya,rambut menjadi gugur.
    2. Perubahan hormon juga boleh mengakibatkan rambut gugur bagi wanita ketika mengandung dan melahirkan anak.Ramai ibu yang mengandung dan yang melahirkan anak mengalami masalah rambut gugur.Ia disebabkan oleh hormon yang tidak stabil di dalam badan.
    3. Faktor genetik antara punca rambut gugur.Jika seorang ibu atau bapa mengalami masalah rambut gugur apabila umurnya meningkat,anak perempuan dan lelakinya juga akan mengalami  masalah yang sama.
    4. Rambut gugur juga akan berlaku sekiranya wanita/lelaki tersebut mengalami masalah aliran darah tidak lancar.
    5. Mempunyai masalah angin badan yang serius.
    6. Selalu menarik rambut.
    7. Gaya pemakanan yang tidak terkawal sehingga menyebabkan hormon di dalam badan juga boleh menjadi lemah dan senang tercabut.
    Sebenarnya banyak petua-petua lama yang boleh kita ikuti yang lebih bersikap alami,tanpa menggunakan bahan-bahan yang kita tidak ketahui punca pembuatannya.So kena lebih bersikap ingin tahu untuk mendapatkan ubat atau syampu.
    Stress tau bila mana korang dok sapu rumah,yang banyak bukan sampah,tapi rambut..Begitu juga dengan bilik air,of course penuh dengan rambut.Kadang-kadang naik rimas,lemas bila nampak rambut yang bertaburan.Tapi kena fikir positif je lah kan..Sebab kalau stress bagai nak gila,lagilah banyak rambut tu gugur…betul ke tak ni..hahahaha..
    Ok..Meh ni nak review sikit tentang produk yang baru aku try.Actually dah hampir sebulan jugaklah mencuba,Memandangkan pakai pun on/of,so result pun rasa macam on/off je.Aku tetap teruskan jugak walau hasilnya masih lagi tak 100%.
    image Marine Essence Bamboo Salt Shampoo


    Marine Essence Bamboo Salt Shampoo.Aku rasa ramai dah mencuba produk ni.Yess..aku memang suka memakai Marine Essence Bamboo Salt Shampoo sebab bau dia..Memang kekal di rambut..Rambut aku tak berminyak pakai ni.Bau harum semerbak weh!
    At least rambut gugur aku dah kurang gugur sebanyak 65%..Not bad lah kan..Takdelah sekali tarik tu,boleh  berkepal rambut tu sekali keluar.
    Siapa yang patut guna Marine Essence Bamboo Salt Shampoo ni?

    ⇰Mereka yang berkelumumur
    ⇰Mereka yang mempunyai kulit kepala berminyak
    ⇰Mereka yang berkudis di kulit kepala
    ⇰Mereka yang keguguran rambut.
    ⇰Mereka yang rambut kusut
    ⇰Mereka yang mempunyai kutu rambut.
    ⇰Mereka yang mempunyai rambut bercabang.
    ⇰Mereka yang rambut berbau bagi wanita bertudung

    Kelebihan menggunakan Marine Essence Bamboo Salt Shampoo
    Menyegarkan kulit kepala
    Menghalang kelumumur
    ➤Menghalang kegatalan kulit kepala
    ➤Menghilangkan kudis/jerawat kepala
    ➤Menyihatkan rambut
    ➤Menghilangkan sakit kepala
    ➤Membantu merawat stress dan kepenatan
    ➤Menyuburkan dan melembutkan rambut
    ➤Menghalang rambut gugur
    ➤Kutu kepala tiada

    Ni dah nak habis sebotol..Insya allah aku nak repeat lagi beli sebotol..Tengok kesan pada botol kedua ni..Kepada korang yang nak mencuba produk ni,korang boleh cari kat facebook..Aku rasa ramai yang jual ni..Ni adalah review aku sendiri..Bukan berbayar…So aku tak letak nama agent-agent yang aku beli dengan mereka..Korang pun boleh search kat google tentang Marine Essence Bamboo Salt Shampoo





  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Beli Kereta Mudah dan cepat dengan Tookar.my

    Assalamualaikum
    Hai korang…Ada ke yang mempunyai azam baru untuk membeli kereta baru pada tahun baru ni.Yess…Memang syok kan dapat beli kereta baru..Pakai kereta baru di tahun yang baru.
    tookar.my

    Ada masalah?Rumit ke nak dapatkan kereta baru tu..Banyak yang nak kena buat kan bila nak dapatkan kereta baru..Habis masa nak mencari kereta,brand yang sesuai dengan kita.Dan yang paling rumit nak deal dengan dealer kereta..Maka terhapuslah sudah impian untuk memiliki kereta baru..Oh No!!

    Jangan macam tu..sekarang ni semuanya mudah tau..Cakap je korang nak apa..semua petik jari..Janji poket tu ada isi.Yelah nak membeli kereta perlukan juga rundingan,rundingan berkaitan dengan harga lagi..kan..hahahaha..Nak tak aku share satu tempat ataupun website yang boleh memudahkan kita untuk urusan pembelian kereta ni..Percaya atau tak,korang tak payah susah-susah keluar buang masa untuk cari kereta baru.Nak semuanya berjalan dengan lancar je…Hanya deal melalui website sahaja..Tak percaya??
    Tookar.my menyelesaikan masalah dalam pembelian kereta baru korang.Tak perlu dah rundingan dengan mereka kerana tookar,my yang akan runding bagi pihak korang…So.apa lagi yang korang tunggu..Dapatkan Real Good Deal untuk kereta idaman korang dari Authorised Dealer hanya melalui handphone dan juga komputer peribadi korang sahaja..Senang kan.

    Tookar.my mempunyai misi dan mereka berhasrat untuk merangka semula dan mentakrif semula cara baru dan kereta terpakai yang akan dijual di Malaysia dan Asean..Misi mereka adalah membuat tawaran kereta dalam talian berlaku lebih cepat,mudah,menjimatkan kos dan dalam jumlah yang besar.
    Tookar.my adalah platform automotif dalam talian bertujuan untuk mencapai tujuan industri dengan menggabungkan kedua-dua proses pembelian tradisional dengan ekosistem digital.Mereka berhasrat untuk membantu memudahkan pembeli membeli kereta idaman mereka dengan menggunakan teknologi digital dengan memberi kuasa kepada kedua-dua pembeli dan peniaga bandar dan luar bandar untuk pembelian kereta baru.
    Bagaimana Tookar.my ini berfungsi?
    • Pilih kereta dan warna idaman anda
    • Lihat Tawaran yang diberikan
    • Dapatkan tawaran sebelum orang lain mendapatkannya
    • Bayaran tempahan yang kecil untuk memastikan perjanjian anda.
    • Hanya perlu berehat di rumah dan menunggu peniaga menghubungi anda
    Simple je kan..beli kereta dengan mudah semudah abc…senyum je..hehehe

    tookar.my
    Sempena menyambut kedatangan Hari Raya Cina tak lama lagi Tookar.my menawarkan “Red Hot” untuk membawa anda tawaran musim perayaan yang lebih baik.Untuk Extra special pada bulan ini sehingga awal 2017 pembeli kereta boleh merebut peluang untuk membeli kereta baru dengan Tookar ini Ang Pow dimana pembeli kereta boleh merebut peluang menikmati penjimatan bermula dari RM1,000 dan banyak lagi melalui satu proses yang dilancarkan pada laman web Tookar ini.

    En. Tan Ming kim,Timbalan Ketua Pegawai Operasi Tookar berkata syarikat itu melihat peluang untuk meringkan beban rakyat yang mencabar pada tahun 2016.Tahun Baru Cina adalah mengenai semangat murah hati dan berkongsi kebaikkan untuk semua.Kata En.Tan Ming Kim.

    * Perjanjian CNY Ang Pow Tookar.my ini boleh dilanjutkan sehingga pertengahan bulan Februari 2017, sila layari laman www.tookar.my untuk maklumat terkini mengenai promosi
    Kepada pembaca blog ini Promosi kod untuk tempahan kereta.Sila gunakan kod ini SL1E8PC2



    Jangan lupa untuk Log on di www.tookar.my untuk mendapatkan penjimatan pembelian kereta korang sekarang tau!!

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review product

    Milagro Coffee Untuk Pesakit Diabetes

    Assalamualaikum
    Aku pasti kat Malaysia ni memang ramai yang mempunyai penyakit Diabetes atau dalam bahasa melayunya Penyakit Kencing Manis..Ramai yang mungkin tidak tahu bahawa penyakit kencing manis ini kalau tidak dirawat,akan menjadi semakin teruk.
    Tanda-Tanda Kencing Manis
    • Sering dahaga dan sering minum air
    • Sering ketandas
    • Terasa badan lemah
    • Berat Badan turun dengan cepat
    • Penglihatan semakin kabur
    • Terasa pening kepala
    • Kadang-kadang penghidap kencing manis tidak menunjukkan sebarang tanda.Hanya dengn pemeriksaan doktor dapat menunjukkan dan mengesan kencing manis pada peringkat awal.Bagi mereka yang berisiko tinggi, mereka perlu menjalani pemeriksaan untuk mengesan kencing manis sekali setiap tahun.



    Golongan Berisiko Tinggi
    1. Mereka yang mempunyai keturunan yang menghidap kencing manis.
    2. Mereka yang berat badan agak tinggi
    3. Mereka yang pernah mempunyai radang pada pancreas
    4. Wanita mengandung yang pernah menghadapi kencing manis ketika hamil
    5. Bagaimanpun penyakit kencing mani mampu menyerang sesiapa juga pada semua peringkat umur sekiranya pemakanan dan minuman tidak dijaga
    info dari panduanmalaysia
    Tetapi,setiap penyakit itu ada penawarnya..Walaupun tidak dapat memberikan kesembuhan kepada penyakit itu,dapat mengurangkan dari lebih teruk pun dah memberikan satu kebaikkan kepada pesakit Diabetes kan.

    MILAGRO COFFEE satu-satunya produk kopi pracampur 7 dalam 1 yang dihasilkan dari kopi Robusta-Arabica dari brazil yang diperkaya dengan herba-herba terpilih seperti Patawali,Ekstrak halia dan lada hitam yang dapat mencegah dan mengawal penyakit diabetes dan mempertingkatkan daya ketahanan dalaman tubuh badan dengan izinnya.Minuman ini juga mengandungi garam bukit ,gula secukup rasa,krimer bukan tenusu dan kondisioner makanan yang dibenarkan.Milagro Coffee tidak mengandungi Kafein(dinyahkan menggunakan ekstrak halia)membuatkan ia sesuai untuk sesiapa yang selalu mengalami migrain.


    Kenapa ianya dinamakan sebagai Kopi Patawali?
    Patawali atau nama saintifiknya Tinospora Crispa L.Miers,atau Tinospora Rumphii termasuk dalam kalangan tumbuhan mensipermaceae iaitu sejenis tumbuhan yang  menjalar.Ia juga dikenali dengan nama mengikut daerah seperti Akar seruntun,Bratawali,Andawali,Brotowali,Putrawali atau daun Gadel.ia digunakan secara tradisional sejak berabad lamanya untuk merawat pelbagai penyakit terutamanya sakit perut,demam,tekanan darah tinggi,kencing manis dan penyakit-penyakit lain
    MILAGRO COFFEE produk berasaskan herba Patawali juga dikatakan unik bila penawar diabetes itu melarut harmoni di dalam kemanisan bancuhan santai yang enak untuk dinikmati.Sememangnya kemanisan gula yang berpada itu diperlukan oleh setiap daripada kita termasuk pengidap diabetes untuk menjana tenaga mengelak gejala pitam dan memastikan terus bertenaga serta segar di dalam meneruskan rutin harian.

    MILAGRO COFFEE diasaskan oleh Puan Salmah Hayan,iaitu Pengarah Urusan dari Aqid Aqila Resources Sdn Bhd.Produk Beliau iaitu Milagro Coffee telah dirasmikan oleh Matrade.

    Khasiat- Khasiat Milagro Coffee Patawali
    • Penyakit Kencing Manis
    • Darah Tinggi
    • Sakti Sendi
    • Kanser
    • Cergas Badan
    • Memberi Tenaga
    • Menghilangkan Penyakit Gatal-gatal
    • Keradangan
    • Alahan
    • Batuk
    • Demam Malaria
    • Menguatkan Tenaga batin
    • Awet Muda
    Antara Khasiat Lain Milagro Coffee
    • Tingi Antioksidan
    • Menguatkan Saraf & sistem pertahanan tubuh badan
    • Mengembalikan tenaga dengan segera
    Ha…Jangan cakap akak tak payung..Korang nampakkan betapa berkhasiatnya kopi ini untuk dinikmati bukan sahaja untuk mereka yang mempunyai diabetes..Tetapi juga untuk mereka yang mempunyai masalah kesihatan seperti yang aku tulis di atas ni.Ianya juga boleh diambil oleh sesiapa sahaja tak mengira usia.

    milagro coffee

    Untuk menguatkan lagi betapa berkesannya kopi ni,meh aku tunjukkan di antara Testimoni-testimoni yang sudah pun mengambil dan mengamalkan minum Milagro Coffee ni..Sungguh tak menyesal.
    Testimoni Milagro Coffee


    Testimoni Penghidap penyakit Diabetes

    milagro coffee



    Testimoni pengguna mengalami kebas-kebas tangan
    milagro coffee
    Testimoni pengguna yang selalu sakit-sakit badan dan keletihan

    milagro coffee
    wah…boleh tahan kan kakak ni..Bukan main banyak keje dia buat..Tapi tak jadi masalah bagi dia apabila dia mengambil Milagro Coffee..Kan akak dah cakap..Jangan cakap akak tak payung..hehehe
    Testimoni pengguna yang sakit sendi dan sakit-sakit kaki
    milagro coffee
    yang pastinya setiap pengguna yang mengambil Milagro Coffee ni sentiasa berpuas hati dengan perkembangan kesihatan mereka..
    Dan kalau korang tak percaya lagi,meh aku share lagi Testimoni-testimoni lain
    milagro coffee
    Kepada Mereka yang nak kuruskan badan pun boleh cuba Milagro Coffee ni tau..Ni antara Testimoni mereka yang dah berhasil menurunkan berat badan ideal mereka tu.

    milagro coffee
    Lepas ni mesti ramai yang berlumba-lumba untuk mendapatkan Produk ni..Yelah…lihat sahaja terstimoni-testimoni yang berjaya ni.Jangan cakap akak tak payung…hehehe
    MILAGRO COFFEE di Media

    milagro coffee
    Pernah disiarkan di Harian metro.Milagro Coffee bakal berada di Billboard dan akan di viralkan di Media Sosial..Terbaru,Milagro Coffee akan dibantu di radio IKIM.Fm
    Di harap Produk Bumiputera mendapat sambutan baik oleh pembeli di luar sana…Benda yang baikkan..kita kongsi sama-sama…
    Siapa yang dah minum kopi ni…emmmm…SEDAP EKK!!!!

    Dah tahu tentang khasiatnya..meh la kita bagi tahu pulak harga dan kat mana nak dapatkan MILAGRO COFFEE ni.

    Harga
    Sekotak Rm 55 Sahaja!!

    Facebook :
    Milagro Coffee

    Instagram
    @Milagro_Coffee

    Ni akak nak tambah sikit…MILAGRO COFFEE SEDANG MENCARI STOKIS


    Kepada yang berminat untuk menjana pendapatan,jom grab peluang ni.Passive income keuntungan sebanyak 98%…Setiap pembelian dari pelanggan adalah 98% pelanggan tetap.Perancangan perniagaan yang bagus akan dibantu melalui surat khabar.Plan strategi akan dibantu melalui Billboard..Menarik kan!!

    Displaying Untitled design (82).png
    Displaying Untitled design (92).png
    Yang betul-betul untuk mendapatkan income dari produk ni..Jangan segan-segan DM or PM Website Milagro Coffee ye..

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Cermin Mata murah di Pasir Gudang

    Assalamualaikum
    Masa ke pusat bandar hari tu,tujuannya untuk membeli cermin mata baru.Ada aku ceritakan di entry Jalan-Jalan Cuti Merdeka.Mana yang terlepas tu,boleh la baca kat sini ye…Tu pun kalau korang sudi baca cerita kita ni.
    Oklah,sebenarnya sebelum tu pun aku dok survey kedai cermin mata di sekitar Pasir Gudang ni.Adalah dua tiga kedai…Tapi bila aku teringatkan kat Pusat Bandar ni ada kedai cermin mata yang murah,so aku pun ajak husband survey kat situ jugak.Haruslah ajak dia sebab dia yang akan sponsor untuk buat cermin mata ni.Dia yang suruh aku pakai balik cermin mata sebab risau aku selalu sangat pakai contact lens.
    Actually,sebelum ni pun aku ada pakai spe,tapi disebabkan anak dara sulung aku tu dok patahkan,heh!! mau menangis mak dia,kebetulan pulak spec spare tu hilang dan ghaib entah ke mana.
    Kat kedai Wing Wong Optical Centre ni betul-betul lokasinya berdekatan food court di pusat bandar.Mana yang dah pergi ke sana,taulah mana kedai cermin mata kat situ.
    kalau dulu,aku selalu beli spec yang berjenama sikitlah,harga pun makan 500-800 hengget,Tapi aku tukar pulak sekarang ni nak beli spec yang harga murah,boleh beli 2,so boleh tukar-tukar pakai..Kalau nak harapkan satu je,memang cepat rosak lah kan…
    Kat Kedai Wing Wong Optical Centre ni,diorang tengah buat sales gila-gila.Korang tengoklah berapa harga untuk Bingkai ni,murah kan..Hanya serendah RM150 je…uih…Terlajak murah weh..Dan yang paling best adalah siap sekali dengan frame..Ko rasa!!! aku pulak rasa rugi kalau tak beli..bahahahhaha..
    wing wong optical centre
    Nampak tak bukti yang aku tak tipu..Ape jenis bingkai pun boleh dapat kat sini..Bukan sahaja bingkai spec jenama biasa-biasa je ada.Yang luar biasa pun ada,..maksudnya macam gucci,Ray-ban dan mcam-macam lagi jenama ternama lah..Ikut budget korang lah nak yang macam mana..

    Aku ni leceh sikit kalau nak cari spec,dah berapa banyak bingkai spec yang aku cuba kat kedai tu,Dan beberapa kali jugak cermin tu aku pandang,Yelah..lagilah kita yang pakai shawl ni kan,nak cari spec tak boleh lah cari spec yang lebar sangat,kena ngam-ngam dengan kita.Nanti kembang pulak shawl atau tudung yang kita pakai..betul tak

    wing wong optical centre
    Dah pun dapat bingkai yang dihajati..Bingkai dan lens ni berharga rm200.Kenapa harga makin naik? Sebab aku gunakan lens yang anti calar.Essilor -Crival UV.
    Oklah kan..Tak mahal mana pun berbanding sebelum ni..Ingat nanti nak cari spare lagi satu…Contact Lens?? sesekali je aku pakai..hehehehe
    Kalau korang nak jugak cari kedai cermin mata murah di pasir gudang ni,boleh la terus ke pusat Bandar pasir gudang,bersebelahan Food court..Alamat aku lupa nak amik,dekat resit.So aku boleh bagi direction..Kalau korang dapat cari food court,korang memang jumpalah kedai cermin mata tu di tingkat 2 Pusat bandar Pasir gudang…
    Oklah korang..happy shopping…

  • kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  saya menang

    Dapat hadiah lagi la Kita

    Assalamualaikum
    Lama dah tak cerita pasal hadiah-hadiah yang aku dapat hasil berblog,join giveaway dan segmen..Walaupun korang tak berapa kisah,tapi aku kisah..hahaha..
    Sejujurnya,memang seronok jadi blogger ni.Dapat review barang,dapat merasa menggunakan barang yang korang sendiri pun belum pernah guna.Ada lah juga sumber pendapatan hasil dari berblog yang menolong aku ketika aku dalam kesusahan..Semua tu tak dijangka kan.
    Syukran.Minat berblog ni bermula dari kawan aku sebenarnya.Dia cipta blog,dan aku juga cipta blog.Lepas tu edit bagi cantik-cantik.Sebenarnya itu sahaja minatnya..Belum lagi tahu apa tujuan aku berblog masa tu.Lepas tu bukannya ada banyak entry pun yang aku hasilkan.Takat membebel apa yang aku nak bebel je dalam blog tu.Lepas tu aku terus senyapkan diri dalam berblog.Sampai satu masa aku teringin nak bukak balik blog.Dari situ,aku follow beberapa orang blogger.tengok cara mereka berblog macam mana.Join sebarang giveaway untuk dapatkan follower yang ramai.Semakin hari semakin bertambah.Masa tu syok weh berblog.Aku tulis lagi sikit-sikit apa yang aku tau dan aku alami setiap hari.Sampailah kewujudan aku dikenali walau tak sepenuhnya.Lepas dua tahun,iaitu pada tahun 2011 tak salah aku,aku dah serius berblog.Sampailah aku aktif di laman sosial fb,twitter dan instagram.
    Sekarang ni,kalau nak suruh tinggalkan blog pun aku rasa sayang,sebab apa,dari blog ni lah aku dapat kenal rakan-rakan alam maya,dapat merasa itu dan ini hasil dari berblog.
    Syokkan,yang paling syok bila kita menang hadiah..Tak kisahlah menang hadiah apa sekalipun,tapi korang akan rasa berbaloi bila korang join dan menang..yeayayyyy…
    Macam ni hah..Baru sahaja aku terima minggu lepas,tapi baru ni aku up kat entry.
    Terima kasih kepada sitiyangmenaip…
  • advertorial,  kisahsidairy.com,  liberty printing,  lifestyle blogger

    Hasilkan Gambar mengikut Trend Terbaru dari We Print

    Assalamualaikum
    Dari simpan gambar dalam handphone kan,baiklah kita print gambar tu dan letak dalam album.Mana lah tau kalau letak je dalam phone,terdelete tetiba,hah..mau nangis sehari semalam.
    Gambar kenangan ni,memang patut kita print dan simpan dalam satu album.Esok-esok bila dah tua,gambar tu jugak yang kita akan tengok kembali.Especially gambar anak-anak.
    Kalau dilihat sekarang ni,dah banyak orang buat Photobooth..Ambil gambar dan terus dapat gambar yang diambil tu..Just nice je..Cepat pulak tu.
    Mana lagi nak dapatkan gambar yang siap di print dengan mudah?Jawapannya WePrint lah.
    WePrint adalah Instant Photo Printing machine yang sangat berkualiti dan berfungsi menggunakan applikasi Wechat.Kalau korang nak tau Weprint ni dah popular pada tahun 2015 lagi dan sangat popular dikalangan syarikat yang buat roadshow.
    crowd

    Tengok sahaja mereka yang menggunakan khidmat dari Weprint..Sangat-sangat mudah dan cepat.Hasil dari gambar yang sudah di print memang sangat-sangat cantik.
    Gambar yang dihasilkan dari Machine Weprint..Bukan sahaja gambar boleh diletakkan disitu..Gambar-gambar kecil yang comel-comel tu pun boleh diletakkan disitu..
    machine
    Ini adalah Instant Photo Printing Machine yang digunakan sekitar roadshow dan sebagainya.
    Bagaimana pula cara untuk menggunakan Machine ini?
    hah…Mudah kan..
    Sebahagian Template gambar yang digunakan mereka untuk gambar mereka.
    template
    Kalau korang tak clear lagi macam mana nak print gambar-gambar yang korang nak,meh tengok video ni.

    kalau korang nak tau,selain dari Weprint ni pelbagai lagi perkhidmatan lain  yang disediakan oleh Liberty printing ni seperti Combo Heat Press,Flat Heat Press,3D Vacuum Machine,Mug Heat Press,Cutting Plotter,Printer,Button Badge dan banyak lagi.
    weprint
    Macam yang korang tengok ni,Semuanya Hasil dari Liberty Printing.Sangat berpuas hati menggunakan perkhidmatan mereka.
    Berita baik untuk pembaca blog sidairy.
    Diskaun sebanyak 10% diberikan kepada mereka yang membeli dengan Weprint.Hanyak scan QR Code tu je ye..
    diskaun 10% dari weprint

    “What can we print for you? Free instant high quality photos!”

    Untuk Makluman lanjut korang boleh lah lihat details dibawah ye


    Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
    Add: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor.
    Contact number: 019-985 8151 (Elaine)
    Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Hair Conditioner dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

    Assalamualaikum
    Tak habis lagi ni nak cerita pasal produk dari Ecowell yang awesome ni.Yelah dalam satu kit ni mengandungi 5 benda yang sangat mudah korang bawa apabila korang pergi bercuti
     Antaranya :
    • Body lotion
    • Shower Gel
    • Hair Conditioner
    • Shampoo
    Di entry yang lepas aku ada ceritakan dua darinya iaitu Shower Gel dan juga Body Shampoo.

    Kali ni pulak aku nak memperkenalkan korang satu produk yang ada di dalam Essential Kit ni iaitu HAIR CONDITIONER

    Hair Conditioner ni pack dia sama je macam yang lain-lain.Diperbuat daripada Organic Shea Butter.
    Ianya mampu Melembutkan, menyuburkan, melindungi dan membaiki rambut kering dan rosak. rambut ringan lagi intensif dan kulit kepala khasiat. Menghalang rambut ikal dan menyimpan rambut yang sihat dan terkawal.

    Jadi korang tak usah risau atas penggunaan produk ini.Hah..seperti biasa,di mana nak mendapatkannya..Korang boleh lihat link kat bawah ni ye.

    Shopee
    https://shopee.com.my/product/7728479/43435084/

    SiteGiant
    http://www.nestore.biz/rejuvenating-30-day-travel-essentials-organic-bath-and-body-care-series

    Facebook
    https://www.facebook.com/ecowellorganics/

  • advertorial,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Shower Gel Dari Ecowell ‘s Bath Series travel set

    Assalamualaikum
    Rasa nak lama-lama je mandi kat dalam bilik air ni.Apa taknya Shower Gel dari Ecowell’s Bath series Travel set ni tersangatlah best.Sedikit je letak,buih dah banyak.Didatangkan juga dengan sponge ,emmm..bertambahlah buih-buih tu..Sebab tu WAJIB ada travel set ni,yelah..Dah peluh-peluh bila kita ke sana-sini,balik hotel,boleh bersihkan diri dan wangikan diri tu..Baru lena tidur kan.
    Seperti yang aku bagitahu kat korang di dalam entry Rejuvenating 30 days Travel Essential Organic Bath care series ni,tak perlu susah-susah untuk bawa barangan mandian yang besar-besar penuhkan beg.Cukup dengan kit yang mudah di bawa ke mana-mana ni.Organic skin care ni memang semua orang suka kan.Korang jangan risau kerana produk ini mempunyai Certified Organic.so,tak payah ragu-ragu lagi kan.Produk ini boleh digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang normal dan berminyak.
    Shower Gel Dari Ecowell 's Bath Series travel set
    Senang kan..tak payah susah-susah bawa banyak-banyak barang.
    Meh aku share semula kelebihan Travel set ni
    • 30 day application
    • Organic Bath and Body Care  collection
    • ICEA-certified organic 
    • Dermatologically Tested
    • Normal to oily skin
    • Eco Friendly
    • Travel Friendly Pack

    Mana korang boleh dapatkan produk yang awesome ni..Meh klik Link ni