• lazada,  online shopping

    Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya

    Assalamualaikum Shopping Raya Sempena Lazada Riang Ria Raya | Syawal dah semakin menghampiri kita ni,rasa persediaan untuk berhari raya perlu dibuat secepat mungkin.Kebanyakkan barangan untuk persiapan raya memang aku beli melalui online.Senang dan mudah.Takdelah kena bersesak nak ke Mall yang dah tentunya sekarang ni orang berpusu-pusu untuk menyediakan persiapan raya. Nak lagi mudah dan tak pening kepala puasa-puasa ni,kita shopping online jelah.Bukan kata kat Mall je dapat harga diskaun yang jatuh menjunam tau.Bila kau shopping online pun dapat harga murah berbanding korang beli kat luar..Tak caya,cuba tengok .Sempena  raya yang bakal tiba ni,Lazada membuat promosi Lazada Riang Ria Raya  di Website Lazada.Shopping online pertama di Malaysia okeh!! Menawarkan sehingga  diskaun 90%…

  • lazada,  online revolution,  online shopping

    Save The Date 11.11.17 to 12.12.17

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Pepagi nak save the date kan..Ko dah kenapa..alah….tu hah…Online Shopping No.1 di Malaysia tu hah..Hah..meh la nak cerita sikit. Lazada Online Revolution akan mengadakan jualan yang tak masuk akal.Harga diskaun sehingga 80% tau..Uih..menarik tau.So sebab tulah aku suruh korang Save The Date!!! Korang plan lah dulu kan apa barang yang korang nak beli..Lepas tu survey harga dan juga korang ratting seller…Rating seller ni wajib tau korang check sebab bila rating seller tinggi,jadi takdelah kes kena tipu kan.Tengok jugak komen-komen yang diberikan oleh customer kat situ.Korang boleh baca entry tentang Tips pembelian barang online . Oh ya,sementara korang menantikan tarikh 11.11.2017 tu,iaitu dimana Online Revolution akan bermula korang…

  • lazada,  review product

    Himalaya Nourishing Skin Cream terbaik untuk penjagaan kulit

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ happy November..Wah..dah masuk November kan..Sekejap je masa berlalu..Usia pun akan datang akan bertambah.Kulit pun makin tak tegang…eh…makin tua gitu..hahaha.. Ada kena mengena ke…hahaha..Actually lama dah aku nak up entry ni..Gambar dah lama duduk dalam draft.Dek kerana ada je kerja yang nak dibuat,maka terpaksalah hold dulu entry ni. Hah ni ha…Sebenarnya bila dekat office ni,dah jadi satu tabiat aku datang office pakai lotion,keluar tandas pakai lotion,lepas solat pun pakai losyen.Hah…Tapi kat rumah takde pun buat macam tu kecuali nak keluar rumah. Sebenarnya bila cerita pasal krim kulit  ni,aku memang dah terjatuh cinta tau dengan satu krim keluaran Himalaya ni.Bukan sahaja lembut,malah ia menjaga kulit kita dengan menggunakan herba…

  • lazada,  online shopping

    Barangan Murah di Lazada MYCyberSale 2017

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Tolong …tolong eh..Kalau korang tak kuat iman,tolong jangan masuk website Lazada hari ni..Sebab apa,sebab sekarang ni Lazada sedang mengadakan jualan MYCybersale 2017 dengan diskaun hebat sehingga 90%.. Apa??? dah termasuk website? hadoii…Niat dulu sebelum masuk tu,nak tengok-tengok je tau..Ha??? murah?? tolong…tolong beb…aku tak tahan dah ni..serius.. Kenapa? Barangan keperluan anak murah sangat ni.Haishhh..Pampers dan susu terlajak murah dah ni.Kenapa eh. kan dah bagitahu yang Lazada sedang mengadakan Jualan MYCybersale 2017.Diskaun sehingga 90% dari 9 oktober sehingga 13 oktober sahaja tau. #MYCYbersale 2017 Ni pun dah banyak aku do add to cart ni..Sedang berfikir jugak ni samada nak check out ke tidak.Kalau tak check out ni kang,rasa rugi pulak…

  • lazada

    Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ Ada ke yang belum join…Aduduh,rugi tau kalau tak join.Yes,Lazada sedang mengadakan Merdeka Blogger Contest! So amatlah rugi kalau korang melepaskan peluang untuk contest kali ini. Contest ini berlangsung pada 21 Ogos sehingga 31 Ogos.Korang hanya perlu menjawab tiga soalan untuk contest kali ini..Mudah sangat.. Hadiah yang ditawarkan untuk contest Merdeka!Merdeka! Blogger Contest 1st PRIZE  : 1 x RM600 2nd PRIZE : 2 x RM300 3rd PRIZE : 3 x RM200 Nak tau lebih lanjut tentang contest ni klik https://www.lazada.com.my/blogger-contest/ WHAT DO YOU LOVE BEING MALAYSIAN/APA YANG ANDA SUKA MENJADI RAKYAT MALAYSIA Of course,syukur tak terhingga dilahirkan di Malaysia,menjadi anak Malaysia yang aman dan damai.Pelbagai kaum dengan semangat persahabatan yang…

  • lazada,  online shopping

    Baju baru untuk Oppo F1 Plus

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺ Dah pun bertukar baju.sejak aku beli Oppo F1 Plus ni,tak pernah lagi pakaikan dia baju baru yang cantik-cantik.Tulah pakai yang transparent biasa ni..Oh ya..sebenarnya aku dah tukar phone dari samsung ke Oppo.Macam berminat pulak nak pakai Oppo.Husband dah banyak kali tanye masa aku nak beli Oppo ni..Dia macam was-was aku nak beli brand lain selain samsung. Aku beli sebab hp tu dah rosak,alah…rosak screen je,boleh je kalau nak betulkan,tapi disebabkan ada orang nak belanja,why not lah kan,beli yang besar sikit.Yang boleh ambil gambar dengan cantik..Oklah tu kan.Ikut hati aku nak beli camera je,tapi fikir,payah pulak kan nak bawa ke sana-sini.kalau beli handphone,bawak tu je,nak masukkan gambar terus…

  • lazada,  review product

    Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition Anti kebocoran

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Pernah ke korang dengar Diapers Jenama Goo.N ni.Kalau korang nak tahu,diapers ni didatangkan dari Jepun.Dan tentunya dah berada di Malaysia.Cuma belum dikenali sahaja di kalangan ibu bapa. Hari ni aku nak review Drypants Goo.N edisi Doraemon ni..Of courselah kan,kanak-kanak dan kartun memang tak boleh dipisahkan.Bila nampak je animasi kartun kegemaran mereka yang berwarna-wani ni,mestilah diorang teruja. Nak-nak si dak Naura ni.Kemahin dia bila nampak umi dia pegang bungkusan ni.Saja dia nak suruh umi dia bukak cepat-cepat.Nak try lah tu. Sekarang ni si Dak Naura menggunakan pampers size L,huiii..ngeri size L kan,sikit hari lagi size XL pulak..Harap-harap dia masih boleh lagi guna size L dalam jangka masa yang panjang..hahaha..tak…

  • lazada

    Microfibre Cleaning Spray Mop For Dry And Wet Clean memudahkan kerja

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Lama  betul entry ni terperap dalam blog.Belum pun publish..So hari ni aku nak cerita sedikit tentang Microfibre Cleaning Spray Mop For Dry And Wet Clean   yang aku beli masa Birthday Sale Lazada.Korang boleh baca entry aku kat SINI .Memang dah lama berkira-kira untuk beli Spray mop ni,tapi sentiasa hold.Walaupun harganya taklah mahal mana kan. Kalau dah keperluan tu,haruslah kena beli.Kenapa aku beli? Sebab senang aku nak mop sekaligus aku terus spray air kat tempat yang aku nak mop.Takdelah payah menggunakan Spray Mop ni.Kalau menggunakan Mop biasa tu,Nak kena bilas kat baldi,nak pulas mop tu supaya air tu tak menitik-nitik kat tempat lain.Bila dah ada Spray Mop ni,Just boleh bersihkan…

  • lazada

    Lazada Malaysia Big Baby Fair

    Assalamualaikum Hai Korang☺☺..Seperti yang korang sedia maklum pada tajuk Entry ini,Yes..sekarang ni Lazada Malaysia sedang mengadakan Blogger contest  sempena “BIG BABY FAIR” yang berlangsung pada hari ini iaitu 29 mac 2017 sehingga 2 April 2017. Pelbagai barangan terpilih yang dijual dengan potongan harga sebanyak 85%…WOW…WOW..and WOW sangat.Inilah masanya ibu-ibu dan bapa-bapa yang ingin mencari keperluan bayi yang ada dan akan lahir.Aku pasti ramai yang ternanti-nanti Jualan besar-besaran bagi barangan Bayi. Oklah..sebelum tarikh tamat contest ni,aku nak menjawab semua pertanyaan dari Lazada.Terdapat 3 soalan yang perlu aku jawab di dalam contest ini a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)? b. What is your favourite choice of baby…

  • affiliate,  lazada

    Lazada Surprise Box yang Mengujakan

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺☺Dengan penuh rasa gembira buat entry ni..Hati terlalu girang oleh Lazada semalam. Dah selamat terima Surprise box dari Lazada.Sebab tu senyum ada banyak kat entry ni,tanda mak sangat gembira.Mau tak gembira bila dapat hadiah dari lazada.Birthday orang lain,orang lain yang dapat hadiah..syok jugak kan.Kalau korang nak tahu,aku adalah salah seorang customer online Lazada ni tau.Huihh..Pantang la kalau nak cari apa-apa.Mesti terjah Lazada dulu.Kalau dah takde kat Lazada,barulah aku cari tempat lain.Tapi kat Lazada ni,apa je yang takde,semuanya ada tau..Aku rasa lebih sejuta kot barang yang di jual di Lazada ni.Yang penting haruslah ada kualiti kan..Penghantaran cepat,pertukaran barang yang mudah.Pendek kata semuanya ada di Lazada Malaysia ni. Tahukah…