• kisahsidairy.com,  lagu raya

    Lagu Raya lama Tetap menajdi pilihan

    Assalamualaikum
    Entry yang wajib setiap tahun iaitu pada bulan ramadhan..Haha…Bila belek-belek blog sendiri dah dua tahun aku buat entry ni.Pertama aku ada cerita di entry Lagu raya yang dinantikan dan lagu raya dah berkumandang.
    source:google
    Dah nak dekat raya ni kan,memang tak sah la kalau tak dengar lagu raya..Bermacam jenis lagu raya boleh dengar di radio..Nak yang sedih,tak sedih semuanya ada.Tapi bagi aku ,lagu raya lama paling win untuk halwa telinga aku weh!
    Paling win dan paling terasa bila adalah bila dengar lagu dari Junainah iaitu Suasana Riang di Hari raya.Lagu sudirman pun win jugaklah bagi aku..Kalau lagu sedih-sedih aku suka lagu Mamat Exist tu.Selain tu lagu siti nurhaliza dan Aisyah..Kira menyentuh kalbu la..Walau kampung aku taklah jauh mana,takat 1 jam pun boleh sampai,tapi bila raya ni,perasaan nak balik kampung tu memang membuak-buak.
    Department baru ni,tak boleh buka kuat sangat muzik.Kalau department lama aku,weh..jangan cakaplah..Setiap masa dengar lagu raya..Nak pulak dah beberapa lagi nak raya kan..uishhh..Lagi semangat diorang tu..Sampai kekadang aku pun dah naik bosan dengar lagu raya..Kalau sesekali dengar tu syok jugak kan..
    Sepanjang percutian ni,sunyilah blog kan..tapi insya allah..setiap hari aku akan schedulekan satu entry supaya maintain pageviews aku..Kang sampai takde entry berhari-hari..teruk pulak kan..
    Ok..ok..semangat nak settlekan kerja ni..Satgi aku sambung lagi..Tunggu di next entry ye..
  • kisahsidairy.com,  lagu raya,  salam ramadhan

    Lagu Raya Dah Berkumandang

    Assalamualaikum
    Dah pun 10 hari berlalunya Ramadhan kan..Pejam celik pejam celik lagi 2 minggu lebih sikit je dah nak raya..Sebut pasal raya nie,memanglah bersemangat..Semangat nak buat segala persiapan bagai.Baik dari segi baju raya,langsih raya,kuih raya..Semua sekali la..Ada jugak yang tukar segala bagai bila nak beraya nie…Opppsss…Kena bersederhana ye…Jangan terlalu sangat…hehehe…sebagai peringatan untuk diri sendiri je..
    gambar :google..(haruslah ada gambar dalam setiap entry..baru syok nak baca..betul tak)
    Setakat ni pun,aku bersederhana sahaja…Cukupla untuk Nur awfiyah..Zaman kegemilangan beraya sakan dah habis bila kita dah berusia nie..Berusia ke?hehehe…Dah jadi ummi ngan babah ni,kira dah tua la kan..
    Ni…satu lagi nak bagitahu kat korang…Special punya…Benda nie havoc sebelum masuk syawal je..Bila dah masuk syawal,memang dah tak heran dah pasal benda tu..
    Apa benda tu yerk??? ala…tak suprise sebab tajuk je dah tau benda apa tu..banyak sangat benda nak letak..hehehe…
    Of Course la LAGU RAYA..Lagu raya nie kita nak dengar masa bulan puasa je..Bila dah masuk raya,memang dah takde makna dah nak dengar lagi…Dah selamat pun beraya kan..
    Nostalgia lagu raya nie banyak…Korang prefer lagu-lagu raya zaman dolu-dolu ke atau yang sekarang nie…Jawapan aku,aku lebih suka lagu raya zaman dolu-dolu…Dan yang paling aku suka bila dengar lagu raya nie adalah 3-4 buah lagu..
    Tapi lagu yang evergreen sangat-sangat bagi aku adalah lagi nie..
    Satu Hari Di Hari raya-M.Nasir
    Suasana Riang Di Hari Raya-Junainah
    Ku Pohon Restu Ayah Bonda-Mamat
    Bila takbir bergema-Rafeah Buang
    Dari Jauh Ku pohon Maaf-sudirman
    Selamat Hari raya-saloma
    Raya-Jalil Hamid
    Kepulangan yang Dinanti-Aman Shah
    Banyak lagi la yang ada kat dalam playlist aku nie..Memang dalam minggu ni,department ni dah meriah dengan lagu-lagu raya..Semangat betul diorang nie..
    Cuma belum buat Deko-deko raya je lagi ni..selalunya dah buat persiapan dah…
  • lagu raya,  semangat nak raya

    Lagu raya yang Dinanti-nantikan Masa Dulu

    Assalamualaikum
    Bila dah dekat nak raya nie,Keluarlah lagu-lagu raya dari corong-corong radio.
    Rasa mereka akan mengeluarkan lagu raya pada pertengahan puasa.Tadi pagi Hotfm pun dah keluarkan lagu raya.Tapi kat office nie ada satu je radio online yang boleh bukak..iaitu Bapakku Fm
    Bapakku.fm nie memang banyak keluarkan lagu raya..so,sesambil buat keje aku dok melayan lagu raya.
    Dulu-dulu time tengah puasa nie aku memang suka dengar lagu Halaman Asmara dari ziana zain ft Awie.
    Masa aku kecil-kecil lagu nielah makcik-makcik aku yang muda-muda dok tunggu.Satu lagi aku dan makcik-makcik aku akan catit cerita-cerita yang bakal disiarkan pada hari raya..masatu penuh satu kalender tu kami conteng.Bila hari raya,kami lebih suka berkumpul beramai-ramai.maklum la dulu makcik-makcik aku ramai yang masih bersekolah..Umur aku masa tu baru darjah 4..Aku pun dok ikut join diorang la.
    Satu lagi aku memang suka dengar lagu raya sanisah tu..aku pun dah tak ingat apa tajuk lagu tu..
    korang pulak..apa lagu raya kegemaran korang…