• kisahsidairy.com

    Name Card Holder Legoland Dari Mama Maszul

     Assalamualaikum                Hai korang???…Busy ke tu…Dah baca kan tajuk buletin utama dalam blog ni..Yezzzaaaaa…Sebenarnya seronok tau dapat hadiah..souviner dari rakan kita..maknanya mereka sentiasa mengingati kita…haha..kan..kan..betul ke tidak…betul kan…ngeh..ngeh Oklah..Sebenarnya masa Program JDT Blogger bersama Anak Yatim tempohari,aku dan beberapa orang blogger telah berkumpul..Yelah..Nak buat program macam ni kan..Semuanya kenalah berkumpul.Bersatu hati..Bersatu tenaga bagi menjayakan Program ni..Dan..alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..Syukran.. Salah seorang rakan blogger dan merupakan mak kami dalam Group JDT Blogger,ingat betul kat anak-anak dia kan…Haha..hadiahkan kami Name Card Holder yang cantik ni pada kami-kami.Of courselah kami suka..Thanks Mama Maszul sebab bagi ni pada kami.Dah ada tempat nak letak Kad blogger kami ni. Cute…

  • kisahsidairy.com,  Miraculous Quotes

    Miraculous Quotes 2

    Assalamualaikum 10 Benefits Of Time Alone 1.Clear Your Mind 2.Improves YOur Creativity 3.Allows You to Explore Possibilities For Your Life 4.Resets Your Priorities 5.Improves Your Relationships 6.Lets You Slow Down 7.You Become More Focused 8.You Reconnect With Yourself 9.You Gain Self-Confidence 10.You Become More Independet 👉sometimes said,we need alone to look back what we go through in the past.And learn about the past

  • kisahsidairy.com,  ranking alexa

    Ranking Alexa Kisahsidairy.com Mac 2017

    Assalamualaikum Hai korang???Penuh betul gigi..bersusun ko…hahaha…Alahaii..bila cerita pasal ranking alexa ni,rasa macam jauh ketinggalan dari bumi..Apa taknya.semakin lama semakin menjunam. Ingat dahulu,pada tahun 2014 berblog.Ranking alexa memang cantik..Memang cun melecun..Semua bawah 1K tau..Uih..mana tak bangga..bangga untuk diri sendiri jelah..bukan nak bangga dan berlagak ok..Tapi berbaloi masa tu sangat-sangat gila berblog..Gila untuk berblogwalking,,Join segmen..Setiap hari entry lebat..Ada je idea nak menulis..Tapi sekarang ni memang ke laut weh.. Korang boleh baca entry aku .Entry Ranking alexa paling Best yang aku pernah dapat..Korang boleh baca di entry Update Terkini Ranking Alexa Kisahsidairydotcom.Bagi aku memang terbaik..Nak kejar untuk mendapatkan Angka banyak tu sangat jauh weh..JAUH….Bangat..Yang nak check ranking alexa boleh terjah sini Ranking Alexa…

  • kisahsidairy.com,  Lunavie,  review product

    LUNAVIE CONCENTRATED CELLULITE CREAM-Untuk Mereka yang ada masalah selulit

    Assalamualaikum Hai korang☺☺☺Nak bagi ❤❤❤❤ sikit kat korang..bahahaha…Jangan marah..Bagi love tu tanda sayang kat mereka yang sudi nak baca cerita kat entry-entry aku ni…Yezzaa… Sebelum aku cerita panjang bab ni,aku nak share sedikit dengan korang tentang Selulit ni APA ITU SELULIT Selulit adalah kumpulan lemak yang mudah terjadi pada lengan dan perut.Ia juga boleh mengakibatkan garis-garis kulit pecah yang selalu terjadi pada bahagian punggung/peha.Ia berlaku disebabkan pengumpulan toksin yang memusnahkan struktur kollagen dan elastin pada lapisan kulit dan juga membuatkan pengaliran darah menjadi kurang efisen.Selulit juga dikaitkan dengan pertambahan berat badan dan fungi metabolik seperti banyak makan,tidak bersenam,hormon tiroid yang tidak aktif dan alahan pada makanan.Memakan makanan berkalori secara berlebihan…

  • kisahsidairy.com,  Perkongsian jumaat

    Perkongsian Jumaat | Rezeki yang tak disangka

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Salam jumaat..Salam penghulu hari..Moga dihari jumaat yang mulia ni,kita mendapat keberkatan darinya..Insyallah Pernah tak korang mengalami mendapat rezeki yang tak disangka? Bersyukur atas rezeki yang tak disangka itu..Allah swt dah menulis setiap rezeki untuk umatnya..Jadi sebagai umatnya,kita kena sentiasa berfikiran positif,sentiasa percaya ketentuannya.. “Barang siapa yang bertakwa kepada Allah,maka Allah akan menunjukkan kepadanya jalan keluar dari kesusahan,dan diberikanNya rezeki dari jalan yang tidak di sangka-sangka.dan barangsiapa yang bertawakal kepada Allah,nescaya Allah mencukupkan keperluannya. (surah At-Talaq ayat 2-3) P/s : Insyallah..akan sentiasa bersyukur dan menjadi lebih baik dari sebelum-sebelumnya…

  • kisahsidairy.com,  RANDOM

    Gambar Majlis Persandingan Shuib Dan Sarah

    Assalamualaikum Dah banyak ura-ura sebelum ni,Shuib bakal mengadakan majlis Persandingan yang sepatutnya telah diadakan masa mereka berkahwin dahulu..Tapi disebabkan dahulu dia belum mampu untuk membuat majlis yang begitu grand,tapi kali ini,dia merealisasikan impian mereka untuk bersanding..At least dia menghargai isterinya sarah yang menerima diri dia seadanya..Of course,mereka bahagia sekarang ni kan..Jom lihat Majlis persandingan Shuib dan Sarah yang sangat meriah ni.Majlis ini diadakan di Bora Ombak Marina,Putrajaya. Shuib turut membuat kejutan dengan menyanyikan lagu yang diciptanya, buat isteri tercinta, berjudul Aku Lelakimu selain turut menyampaikan ucapan romantis sebelum menyarungkan sebentuk cincin ke jari manis Sarah. Lebih istimewa cincin tersebut di bawa sendiri anak sulung pasangan ini ke pelamin cinta mereka.hah..yang…

  • kisahsidairy.com,  tazkirah jumaat

    Perkongsian Jumaat | Bersedekah

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Salam pagi jumaat..Harapnya korang sihatlah hari ni dan hari-hari berikutnya.Doakan aku sentiasa sihat ye.Insyallah. Oklah..Jumaat ni aku nak share sedikit perkongsian tentang Power Of Sedekah.. Di dunia, mereka yang bersedekah akan dimurahkan rezeki oleh Allah dalam kehidupannya. Faedah ini dijelaskan oleh Jabir Abdullah katanya: “Rasulullah berucap kepada kami, sabdanya: Wahai umat manusia, bertaubatlah kepada Allah sebelum kamu mati dan segeralah mengerjakan amal salih sebelum kamu sibuk (dengan yang lain), dan jalinkanlah hubungan di antara kamu dengan Tuhan kamu dengan sentiasa mengingatinya (berzikir) dan banyakkan bersedekah secara bersembunyi atau terang-terangan, nescaya kamu diberi rezeki yang mewah, diberi kemenangan (terhadap musuh dan digantikan dengan apa yang kamu dermakan itu dengan…