• kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40®!

    Assalamualaikum

    Mengemas Sempena Tahun Baru Cina Lebih Mudah dengan WD-40 | Hai korang,alahaiii..senang je kan..mudah je kan nak mengemas ni.Nak pulak dah dekat dengan perayaan Tahun Baru Cina ni.Mestilah sesuatu yang MERAH dan mengujakan akan muncul tidak lama lagi.

    Apakah Produk yang Hebat yang membantu dalam kerja-kerja mengemas ni.Meh aku perkenalkan produk dari WD40 ni.Ada beberapa rangkaian dari Produk WD40 ni yang boleh membantu kita dalam kerja-kerja pembersihan rumah ni.Meh tengok apa dia.

    wd40
    wd40

    WD-40®
    Multi-Use
    Product(Produk Pelbagai Guna)

    Hebat untuk menggilap permukaan krom dan memulihkan kesinaran permukaan keluli tahan karat.Adakah karpet anda terdapat gula-gula getah? Dengan adanya produk ini,anda hanya perlu sembur di atasnya,gosok sedikit dan ia akan hilang.Terdapat kesan krayon di dinding?Hanya sembur dan lap dengan kain yang bersih.Dan jangan biarkan pintuk yang lama hilang serinya.Hanya sembur dan ai akan baik.

    wd40

    3 In One Professional Air-Conditioner Cleaner(Pembersih penghawa Dingin)

    Seperti nama produk ini sendiri, ia adalah pembersih penghawa dingin yang bagus.Adalah penting untuk memastikan penghawa dingin berfungsi dalam keadaan yang baik ketika Tahun bBaru Cina yang biasanya agak panas berbanding cuaca biasa.Oleh itu,alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis ,dan semburkan produk pada sirip penyejuk secara menegak dari kiri ke kanan bagi memastikan setiap bahagian dilitupi semburan.Biakran sirip penyejuk selama beberapa minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis.Itu saja dan tugas membersiha anda selesai.

    wd40

    WD-40® SpecialistTM
    Fast Acting Degreaser
      (Pembersih Gris)

    Ini adalah satu penyelesaian berasaskan air untuk menanggalkan kotoran minyak makanan,minyak lemak,kotoran sabun dan jelaga dengan cepat tanpa meninggalkan sebarang kesan.Penggunaannya cukup mudah iaitu dengan menyemburkan pada permukaan dan bilas dengan air.Buihnya berkuasa dengan berfungsi serta merta dan terus menghapuskan kotoran dengan pantas.Ia cukup menakjubkan apabila kesannya boleh dilihat dalam tempoh yang singkat.

    wd40

    Kain Pembersih/Kain

    Benar,hanya padakan dengan mana-mana produk di atas.Air dan sabun adalah pilihan.

    Jika anda memerlukan Pakar dalam bab mengemas rumah ni,Produk Pelbagai Guna WD-40 sangat sesuai untuk tugasan itu.

    Produk WD-40 sentiasa menjadi pilhan mereka yang professional dalam bidang penyelenggaraan dan amatur DIY dalam kerja-kerja mereka seperti perkakasan,industri,automotif,sukan,basikal dan jualan runcit.WD-40 boleh di dapati di seluruh dunia dalam pelbagai saiz dan pelbagai rangkaian produk baru seperti WD-40® Specialist™, WD-40® BIKE
    dan WD-40® Specialist™ Automotive.

    Untuk maklumat Lanjut tentang Produk WD-40 korang boleh layari website www.wd40.asia

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com,  parenting blogger

    Beli Potty Seat With Ladder untuk Naura

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Rasanya dah sesuai sangat kan nak Potty Train dak Naura tu.Umur pun dah masuk hampir 3 tahun.So apa yang umi buat adalah belikan dia Potty seat yang sekali dengan tangga tu.Senang kot nak guna dari potty train yang bawah tu.

    Disebabkan kat rumah tu ada jamban duduk je,so umi kena beli lah untuk dia.Actually sebelum ni pun umi dok basuh yak dia atas tu jugak.Tak suka basuh yak kat bawah..hehehe..Tapi bila tak guna Potty seat with Ladder tu,macam tergantunglah kaki dia.So,cepatlah kelengkang dia sakit menahan duduk atas tu.Yelah,kaki tergantung je kan.,

    Tapi bila ada Potty seat with Ladder ni,senanglah kerja umi.Bila dia nak kencing or yak,umi letak je dia atas tu.Of course kaki dia terletak atas tangga tu..Takdelah dia terpaksa bergantung kaki kan..So,takdelah aksi dia terpaksa bergantung kat umi.

    Umi beli Potty Train With Ladder ni dekat Shopee Malaysia.Eh…banyak dah tau umi beli dekat Shopee..Shopee takde affiliate ke eh..Kalau tak banyak dah umi boleh dapat..kah…kah.

    Umi beli Potty Train with Ladder ni dengan harga RM35.50.Kalau dekat Shopee ni,korang kena belek betul-betullah..Sebab kadang ada supplier yang jual dengan harga murah dan ada setengahnya ada yang jual harga mahal.Lagi satu korang kenalah kan tengok rating dan juga komen yang diberikan.

    Hah..aku ada share tentang cara dan tips berbelanja Online.Korang boleh klik LINK ni eh.

    Children Toddler  Toilet Trainer Potty Seat With Ladder

    Of courselah kan kak fiyah dan Naura teruja bila guna ni.Asyik nak kencing and Yak jelah kerjanya.Umi pulak dok risau diorang kat bilik air.

    Nak memasang tu,mula-mula umi confuse jugak.Tapi nasib baiklah youtube banyak membantu.So takdelah umi terkial-kial.

    Kakak dah rasmikan dulu.
    Kakak pun excited sampai taknak pakai pampers terus.Masalahnya malam tu kekadang umi tak larat nak bangun kejutkan dia kencing.Kenalah jugak pakai..kah…
    Nak potty train anak ni memang mencabar,tapi kalau nak berjaya untuk melatih mereka,memang wajib kena korban jugak masa tidur.
    Ni kira salah satu sebab kenapa aku beli benda ni..Harap nanti bolehlah potty train si adik pulak

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • kisahsidairy.com

    Simpan atau Buang

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ Berapa ramai readers yang membaca ni menyimpan email-email notification.Khasnya blogger lah yang mendapat puluhan notifications blogger lain setiap hari.
    Kalau sempat baca,maka sempatlah delete kan.Kalau tak sempat baca,maka makin beribanlah email notification dalam inbox Social.
    Ada ke yang jejak sampai berpuluh ribu macam aku atau lebih lagi?
    So,macam mana korang manage ? Adakah korang buang atau simpan?Pada aku,aku memang tak suka nak simpan banyak-banyak notification dalam email ni.Sebolehnya aku akan buang sikit demi sedikit supaya jumlah tak banyak macam tu.Tapi setiap kali aku buang,aku akan baca sekilas apa yang dikongsikan di situ.Sebab manalah tau kan,ada isi penting yang kekadang kita perlu baca.
    So kena tapis jugak lagi.Ni pun dah separuh aku delete.Ada banyak lagi yang kena delete.Tahun 2016 masih banyak lagi tu.Kalau dapat delete pun dah bagus.Macam rasa menyemak pulak banyak-banyak kan..Tulah..rajin lagi membaca entry.Actually bukan sebab rajin pun,sebab kekadang kita kan dapat notification post yang sama.kekadang sampai dua tiga kali.So,bila dah dua tiga kali tu,takkanlah dua tiga kali jugak kita nak bacakan.Haruslah baca satu post je.Yang lain boleh la di buang.
    Bila dah takde kerja,boleh lah lakukan kerja-kerja membuang email yang lama…

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • blog,  kisahsidairy.com

    Blog under Construction lagi

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺Haishhh..tak taulah kenapa tangan ni gatal sangat nak tukar template lagi.Asyik tukar jelah kerjanya.Untuk tahun ni je,aku dah dua kali tukar template.Ada je yang tak berkenan kat mata.
    source:google
    Actually bukan kerana tak berkenan kat mata ni,cuma bila ramai blogger dok update template terbaru mereka,mulalah dok godeh-godeh template baru jugak.Bila berkenan,tulah jadinya
    Tukar template lagi!! Kali ni masih lagi menggunakan template Mesra Seo.Sama jugak dengan template lama,cuma aku suka template terbaru ni..ada gerak-gerak kat bawah header.Yang gerak tu,entry terkini yang atau entry yang dah terupdate kat blog.So senang korang nak klik kat situ..Ada ke orang klik eh….Harap adalah kan..sedihh
    Kalau korang perasan,widget tunggang terbalik lagi.Seperti template lepas,aku just godeh-godeh sendiri.Tukar coding mana yang boleh.Yang mana senang tu, aku tukarlah..Tutorial blog berlambak kat google,rajin tak rajin jelah kan kita nak buat.
    Harap bertahan lama lah kan template baru ni.
    Kenapa aku menggunakan Template responsive dan mesra SEO ni? actually,aku bukan pakar SEO.Aku tak tahu menahu pun pasal SEO ni,adalah sikit.tu pun mungkin dalam 20% je.Yang lain,haram….
    Tapi yang aku tahu,kalau dah guna mesra SEO ni,carian enjin di google amatlah senang.Tapi bukan senang sangat pun,Kalau korang buat entry merapu macam ni,takdelah menyengat di carian google,tapi kalau korang ada entry yang orang tengah cari,contohnya resepi masak-masak.Kena pulak korang bold kan apa yang mereka cari,perkataan-perkataan yang orang akan cari di carian google,mestilah jumpa blog korang kan..Eh..macam pandai je kan
    Meh aku share sedikit Kelebihan Menggunakan Template Responsive atau Mesra SEO ni
    1.Lebih ringan dan Simple
     For sure,kebanyakkan orang yang bukak blog kita,akan suka bila blog kita cepat loading.Takdelah berpusing macam gasing lama benau nak keluar blog korang tu.Memang diorang akan pangkah ler cecepat.Lagi satu,template ni sangat simple,takde  sarat barat dengan widget dan coding yang entah pape.Orang pun tak suka.

    2.Mesra mobile.
    Kenapa mesra mobile? sebab kebanyakkan orang suka menghadap handphone dari mengadap pc.So bila korang menggunakan template yang mesra mobile,of courselah senang kan.Berbeza tau menggunakan pc dan juga handphone ni sebab bila korang menggunakan handphone,takkan keluar widget-widget yang ada blog korang tu.Hanya artikel sahaja yang akan keluar berbanding menggunakan pc

    3.Pengunjung yang menggunakan handphone lebih selesa
    Sama dengan yang no.2 ni.Itulah sebabnya kena ada version mobile.Senang orang nak mencari bila korang menggunakan mobile version.Template ini mempunyai pandangan yang bagus bila kita buka dari handphone..tak semak wehh
    4.Pendapatan Adsense meningkat.
    Sesiapa yang mempunyai akaun adsense je yang boleh komen pasal ni.Aku dapati lah kan,bila ada blogger yang mempunyai iklan adsense,bila menggunakan template mesra SEO ni,iklan diorang akan terpampang jelas bila bukak dekat phone.apatah lagi dekat pc kan.So sangat-sangat berbaloi.
    5.Lebih SEO Friendly
    Template SEo ini mampu menaikkan lagi populariti sebagai artis  blog di mata google,jadi dengan menggunakan template Responsive ni,pengunjung akan bertambah yang datangnya dari enjin carian.Walaupun tidak semua template responsive boleh mendatangkan banyak pengunjung,paling tidak boleh membuat google semakin senang dengan blog kita.
    Itulah yang dapat kongsikan sedikit tentang penggunaan template responsive ni hasil dari pembacaan aku dari blog  danforblog.
    Aku tengok,ramai sekarang ni blogger sudah pun menggunakan template macam ni.so,korang macam mana?
  • kisahsidairy.com,  saya menang

    Menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ Alhamdulillah..syukur ke hadrat Illahi kerana musim raya ni sejuk je bagi aku.Sejuk dengan rezeki yang datang bertimpa-timpa.
    Kalau itu hari aku ada menang cash Rm50  dari Kisahemasputih, sebelum tu aku  menang Mom’s Blogger Contest dari Motherhood Malaysia anjuran motherhood . Dan satu lagi ni,menang pulak lazada blogger contest.Walau tak dapat 1st prize,tapi dapat jugak vaucher rm100.huii..sape nak bagi kan voucher sebanyak tu.At least aku dapat beli apa-apa keperluan di website lazada.Semuanya ada beb..
    Tapi yang ni aku nak cerita pasal kemenangan aku dalam contest Mom’s blogger contest motherhood ni.Memang tak disangka-sangka untuk menang tau.Entry last minit,tapi alhamdulillah..berhasil.Syukur sangat.Dalam contest ni, aku mendapat rm200 Voucher dari Motherhood.And aku tak tau hadiah apa yang bakal di hantar di rumah nanti.Kita tunggu dan lihat sahajalah nanti.
    Excited tau umi naura dan fiyah ni.Of courselah bila dah  barangan motherhood ni,untuk anak-anak kan..Rezeki diorang nampaknya.Umi rasa seronok pulak.Eiiii..tak sabar.
    Contest yang aku join hari tu
    Announcement kemenangan aku.Tak lupa untuk aku ucapkan tahniah kepada 3 lagi blogger yang menang…TAHNIAH korang!!!
    Seronok bila kita masuk contest ni,ada untung kita menang,tapi adat pertandingan macam tulah kan,ada menang ada kalah.Yang penting kita kena usaha,sepanjang aku berblog ni,banyak kenangan manis dari kenangan pahit.Walaupun aku tak berapa nak gemar membaca,tapi aku gemar menulis.Bukan menulis tentang fakta,tetapi menulis dari hati,menulis ikut luahan hati.menulis mengikut pengalaman sendiri dan orang lain.
    So,.siapa kata rugi dan sia-sia jadi blogger.inilah hasilnya kalau kita rajin…ada jugak kan hasilnya..bukan buang masa je.
  • kisahsidairy.com,  saya menang

    Menang Cash RM50 dari Giveaway Cash Kisah emas putih

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ alah…tak sangka sebenarnya,tapi itulah kenyataan bila lihat senarai pemenang dari giveaway Kisahemasputih.Tak sangka blog ni tersenarai diantara 20 orang pemenang yang akan mendapat cash RM50.
    Alhamdulillah,,rezeki untuk anak-anak jugak kan.Boleh la beli kan diorang stock makanan kat rumah tu.
    ada ke nama korang diantara 20 orang pemenang ni,cepat-cepat email uzu ye.
    Alhamdulillah,rezeki yang tak disangka jugak kan.Sebenarnya da lagi contest yang aku menang,cuma belum sempat lagi nak announce kat blog ni.Insyallah,aku cari masa nak update nanti.
  • aktiviti,  kisah raya,  kisahsidairy.com

    Cari Makanan luar dan beriadah

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ ok,moh ler kita throwback cerita cuti raya minggu lepas.Dalam kepala ni sebenarnya banyak nak cerita,tapi nak sorting dulu gambar,nak buat itu ini,ambil masa jugaklah kan.
    Bila dah raya ni,memang takkan jumpa lauk ikan,telur,ikan masin tu semua.Dari raya pertama je dah jumpa ayam,udang,daging, dan lauk-lauk raya yang lain.Sampai lah raya ke tiga ,Kalau ada lebih ayam,selalunya mak akan beli lebih ayam,senang nak masak.So,akan jumpa ayam sahaja dalam minggu tu.Beraya rumah orang pun jumpa ayam..Oh ayam..Sampai dah muak tengok ayam.Tapi bila dapat makan ikan masin,sayur bening tu pun dah rasa nak menambah dua tiga kali.
    Bila aku dah balik ke kota tinggi,adik yang beraya di rumah mertua pun dah balik ke kota,so adalah plan dan aktiviti kami semua.Ayah dan mak pun still tak bekerja lagi..Dari malam sebelum sabtu lagi kami dah plan nak cari sarapan kat luar.Ayah suggest kedai mamak..Oh ayah dan kedai mamak tak boleh nak dipisahkan.Apa yang dia suka di kedai mamak adalah makan Tosei.Tak tahulah ejaan tu betul ke tidak.Ikut korang la nak gayakan macam mana..haha.So pepagi lagi dah kejutkan anak-anak untuk mandi.
    Dengan menaiki 2 biji kereta,penuh mampat,kami ke Bandar penawar.Al maklum kampung takde mamak.Nak kena makanan mamak kena pergi ke sana.
    Penuh kami satu meja sampai ke hujung tu.Ayah of courselah pekena tosai dengan roti telur.Yang anak-anak nasi lemak dan aku just makan Roti telur cheese.It’s my favourite tau.
    Lepas pada makan-makan tu,mak ajak pergi tengok kolam mandi yang dulu dalam pembaikkan.Tapi sekarang ni dah siap.So kami dah warning awal-awal tak boleh sebab anak-anak tak bawak baju.Untunglah diorang bila nampak kolam taknak mandi.Last-last kami pergi ke Tasik Bandar penawar.Kat situ boleh beriadah,anak-anak boleh main playground kat situ.Mak-mak boleh selfie…hehehehhe.
    Puan blog yang wajib selfie

    Puan blog dengan husband
    Memang payah weh nak ambil gambar bersama kalau tak ya..
    Ni pun confirm dia bising aku masukkan gambar…hehehehe.
    Tapi dia amat sporting.heheh

    Me,my mom and sister

    Adik beradik perempuan dalam keluarga kami.Ini jelah..
    Mana anak-anak? diorang dah pakat pi terjah playground tu,atok tolong jagakan cucu-cucu hehehe..
    Lepas pada tu kami balik sebab dah tengok anak-anak macam dah mandi peluh semuanya.Sihat nampak diorang tu.
    uih..nak tau,petang tu kami pi balik bandar penawar ni,nak mandi kolam..nanti aku cerita bab mandi kolam tu ye.
  • blog,  kisahsidairy.com

    Warm up blog

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha
    Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha.
    Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak banyak aku update cerita pasal percutian,Adalah dua tiga entry yang berkaitan dengan raya.So,korang boleh scroll kotak blog archieve.Banyak jugaklah entry raya.
    Tapi hari ni,entry untuk meneruskan cerita dan produk review yang akan dipamerkan di blog ini.So,kita warm up dulu tangan dan jari ni kerana lepas ni banyaklah cerita yang bakal aku ceritakan di blog kesayangan ni.
    Related image
    source:google
    Panaskan segala jari jemari ni dulu,pepagi datang kerja siapkan apa yang patut,key in all leave form dan semua dokuman wajib sebab dah time untuk cut off.So,kena settlekan before esok.Gaji pun untuk 5hb ni tak berapa nak seronok sebab dah banyak cuti,so banyaklah kena potong.
    Huwa…makan kenalah bertabah sehingga gaji pertengahan bulan.Banyak oo cuti.Dengan company aku lagi shutdown selama 3 hari.Annual leave pun bukan banyak mana pun.Terpaksalah potong unpaid leave..adehhh..nangis kejap.
    Oklah..sambung lagi cerita petang nanti.Ini pun sedang buat-buat kerja,system boleh error pulak,lambatlah jadinya..
  • kisahsidairy.com,  segmen

    Blogwalking selesai untuk peserta segmen bloglist kisahsidairy.com

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺alhamdulillah,dapat jugak selesaikan hutang yang tertunggak.Dah habis blogwalking ke senarai peserta kisahsidairy.com.
    ALhamdulillah,walau peserta yang join tak sampai target,tetap bersyukur kerana mereka yang join memberikan komitmen yang baik,cuma ada satu blog je yang takde link yang betul.So terpaksa remove dari senarai peserta,
    Untuk korang yang dah join,dan nak blogwalking korang boleh lihat senarai peserta di SINI
    Banyak sebenarnya faedah kita blogwalking.Kalau ada masa dan ketika tu,rajin-rajinlah blogwalking,ambil masa sedikit untuk blogwalking,Kalau dapat hari ni 5 blog,esok 5 blog lagi kan.At least kita support each other dalam menaikkan PV rakan-rakan dan juga kita sendiri.
    Barulah namanya support segmen dari blogger.Jangan di harap blogger famous untuk blogwalking blog kita,blogger yang kurang menyerlah tulah juga penyumbang PV di blog kita ye.
    Oklah,jangan lupa blogwalking ye,All the best kepada pemenang nanti..
  • kisahsidairy.com,  segmen

    Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺☺ Lama rasanya tak buat segmen ni..Dah hampir 3-4 tahun rasanya.Tetiba rasa nak buat satu bloglist untuk bulan june nanti.Dan selepas hari raya nanti,satu GA besar-besaran akan dibuat,so korang stay tuned je dulu ye.Tapi sebelum aku buat GA besar-besaran tu,nak refresh kan ingatan korang tentang blog ni.Yelah,mana tau orang tak mengenali blog ni.Syarat cukup mudah,just copy paste coding je..senang tau..Jom pakat join.Ajak rakan blogger lain untuk join segmen ni ye.
    Syarat-syarat untuk menyertai Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017 ni
    1.Follow Blog Kisahsidairy.com Add to Circle Google+ Kisahsidairy dan Like Fanpage Blogsidairy
    2. Buat Entry bertajuk “Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017”
    3.Copy coding yang telah disediakan dibawah ini dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish Entry

    Assalamualaikum
    Tarikh Tamat Penyertaan 10 June 2017

    Jom pakat Join

    Copy Coding ini dan pastekan di dalam entry segmen..Dan tekan Publish

    (credit tutorial segmen to Mialiana.com)

    4.Tinggalkan URL entry ke dalam ruangan Komen Di Sini
    5.Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 10 Jun 2017



    -PERHATIAN-
    Pemenang akan dipilih melalui random.org.Keputusan akan diumumkan pada 11 June 2017
    Thanks..
    Senarai Penyertaan
    1. http://www.mialiana.com/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    2. http://herneenazir.com/2017/05/30/segmen-bloglist-kisahsidairy-com-june-2017/
    3. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    4. http://www.pokcikblogger.com/2017/05/assalamualaikum-segmen-bloglist.html
    5. http://www.kasihjuju.com/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    6. https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    7. http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    8. http://atiqahamelya.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    9. http://maszull.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahdiarycom-june-2017.html
    10. http://www.syuhadasalleh.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    11. http://jombercontest.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    12. http://www.ceriteraibu.com/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    13. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html 
    14. http://messarah.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    15. https://ombakbergigis.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    16. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    17. http://www.aimisyahirah.com/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    18. https://inibelogantynid.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    19. http://chasserdedroom.blogspot.my/2017/05/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    20. http://jnjikita.blogspot.com/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    21. http://fairytalebyhusna.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    22. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    23. http://sfilzahtulhr.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    24. http://www.sayidahnapisah.com/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    25. https://farhannajafri.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    26. http://puankuci.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    27. http://elsaalicious.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    28. http://msvelentine.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    29. https://ciknurul23.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    30. http://budakbuzy.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    31. https://cikash.blogspot.com/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    32. http://happinessin-me.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidiarycom-june.html
    33. http://faizzahamir.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june_8.html
    34. http://honeyoyeke.blogspot.my/2017/06/segmen-bloglist-kisahsidairycom-june.html
    SEGMEN TAMAT