• INFO,  JOHOR

    Cara Masak Telur Separuh Masak

    Cara Masak Telur Separuh Masak | Nampak macam senang kan nak buat telur separuh masak ni.Tapi menjadi ke telur tu dimasak hanya separuh.Entah-entah telur tu akan menjadi terus masak,atau tak masak langsung.Atau masak hanya pada separuh dari bahagian putihnya sahaja. Kalau tak kena cara memasak telur tu akan jadi terus masak.Dan pastinya lah kan tak sedap bila telur tu dah sepenuhnya masak.Ikut citarasa korang,macam aku,suka sangat dengan telur separuh masak sebenarnya.Teringat masa budak-budak dulu kan,Mak paling marah kat kitorang adik beradik sebab telur sepapan tu tak sampai pun seminggu.Balik kerja je mak dah bebel sebab telur semakin berkurangan.Kalau dah dua bijik sorang,adik beradik 5 orang.Ko ghase,cukup ke sampai seminggu telur…

  • food Review,  JOHOR

    Makan di Seafood Seri Bahagia Tanjung Langsat

    Assalamualaikum Makan di Seafood Seri Bahagia Tanjung Langsat | Actually dah berapa hari bercuti.Mood puan blog masih lagi bersedih atas pemergian abang ipar yang tak disangka tu.Nanti aku ceritakan di lain entry pasal kronologi kematian abang ipar aku tu ye.So sekarang ni ,nak bercerita tempat makan sedap di Tanjung Langsat iaitu di Kedai Seafood Seri Bahagia.   seafood seri bahagia Tanjung LangsatActually aku dah lama jugak tak ke sini.Dekat setahun jugaklah kan.Walaupun jarak dari rumah taklah begitu jauh,takdelah selalu sangat ke sini.Kalau ramai adik beradik datang,nak cari kelainan makan di tepi laut,boleh lah bawa ke sini.Di Tanjung Langsat ni,memag terkenal dengan makanan Seafoodnya tau.Makanan seafood yang disajikan juga Fresh dari…

  • food Review,  JOHOR

    Makan di Aroi Thai Boat Noodles lagi

    Assalamualaikum Makan di Aroi Thai Boat Noodles lagi | Kami di sini lagi,selepas sahaja bawa anak-anak untuk bersantai di Lotus Desaru,perut pun dah lapar,so kami ke Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya Beach & SPA Resort .Lagipun abang-abang tak pernah lagi makan makanan Thailand macam ni.So,why not kan bagi mereka ubah selera makan makanan ni.Oh ya..Aku ada ceritakan tentang percutian kami ke Lotus Desaru di Entry Percutian Ke Lotus Desaru Beach & SPA Resort.Tapi kami bukan menginap pun,just mandi manda kat waterpark je.   Actually,sebelum ni memang aku rajin makan sini.Kalau petang-petang tu,jalan-jalan ke Bandar Penawar,inilah tempat yang selalu aku singgah.Aku suka lepak makan-makan kat sini sebab tempatnya pun selesa untuk makan-makan.Takdelah…

  • Hotel Review,  JOHOR

    Percutian ke Lotus Desaru Bandar Penawar

    Assalamualaikum Percutian ke Lotus Desaru Bandar Penawar |Sehari selepas Hari Raya Aidiladha yang lepas,disebabkan aku tuan rumah untuk tahun ni,makanya,pengisian cuti oleh adik beradik tu seharusnya digunakan untuk aktiviti beriadah.   Hari khamis yang lalu,kami 3 keluarga bawa anak -anak untuk bermandi-manda di Lotus Desaru Beach Resort.Disebabkan aku dapat tiket dengan harga penginapan,so dapatlah bawa budak-budak ni mandi di sana.Aku tak pasti samada orang luar boleh mandi di sini atau tak.Tapi korang yang menginap di sini,bolehlah dapatkan harga murah disini.Tapi aku tak sure sangat sebab tu…hehehe…   Selepas menziarahi kubur arwah di Pandan,kami bergerak ke sini.Alhamdulillah,cuaca hari tu elok berbanding dengan hari semalamnya.So ,tak dapat nak bergerak ke mana pun.Kami…

  • food Review,  JDT BLOGGER,  JOHOR

    1st Anniversary Nelayan By The Coast Tunamaya Beach & SPA Resort

    Assalamualaikum 1st Anniversary Nelayan By The Coast Tunamaya Beach & SPA Resort | Ini kali kedua aku makan di Nelayan Seafood By The Coast.Kali pertama,aku dengan Blogger-blogger meneroka Johor Bahru anjuran Tourism Johor.Korang boleh Baca entry Kembara Blogger Johor Part 8 Tunamaya.Tak sangka mereka dah pun setahun berada disini.Dan apa yang penting keenakkan Seafood masih tidak berubah. Sebab tu Nelayan Seafood By The Coast salah satu tempat makan seafood  sedap di Kota Tinggi ni. Disini juga adalah tempat  yang mesti korang terjah bila korang teringin nak makan seafood yang sedap.Very Recommended. Hari tu aku berkesempatan untuk menghadiri Media Tasting di Nelayan Seafood By The Coast ni sempena Ulang tahun mereka…

  • food Review,  JDT BLOGGER,  JOHOR,  Travel,  VISIT JOHOR

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan

    Kembara Blogger Johor Part 4 | Hotel Amari dan Dapur Warisan | Sambung lagi kesinambungan cerita Kembara Blogger Johor Part 3.Jenuh jugak nak menghabiskan cerita ni. So.. lepas pada kami ke Legoland dan Hello Kitty,hah..korang boleh refer entry part 3 di bawah ni ye.Kami bergerak untuk ke Hotel Penginapan kami iaitu Hotel Amari yang terletak di tengah Bandaraya Johor Bahru.Hotel Amari is The Most Popular Hotel in Johor Bahru tau.Memang recommended sangat -sangat kat korang yang ingin bercuti di Johor ni.Bila korang menginap di Hotel yang terletak di tengah-tengah Bandaraya Johor ni,senanglah untuk korang kemana-mana.At least nak cari Uber ,grab car dan teksi pun senang. Ok..meh aku ceritakan sedikit tentang…

  • INFO,  JOHOR,  Semasa

    Esok Johor bercuti

    Assalamualaikum Mungkin ada yang tak tahu,esok adalah hari cuti umum bagi warga Johor yang menetap di johor dan juga mereka yang bekerja di Johor sahaja yang bercuti…Manakala Orang Johor yang bekerja di Negeri lain,tak dapek den nak nolong…Korang kena kerja ok..Termasuk adik aku tu…heheh Esok adalah hari keputeraan D.Y.M.M Sultan Ibrahim Idni Almarhum Sultan Iskandar Sultan Johor yang ke 55 Tahun … Sumber:johordohatiku Daulat Tuanku.. Tapi yang sedihnya.aku tak dapat nak bercuti lama macam orang lain..huhu..sebabnya company aku bekerja pada hari sabtu..kalau tidak,sedaplah dapat cuti lama…En.Husband la terperap kat rumah..hihi.. Apapun,Selamat bercuti kepada korang,..

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE