• internet

    Time Dotcom(TIME) Jalur lebar terbaik di Malaysia

    Assalamualaikum Time Dotcom(TIME) Jalur lebar terbaik di Malaysia | Aktiviti aku sebagai blogger ni,semua menggunakan internet samada di luar rumah atau di dalam rumah.Jadi bila nak siapkan Task client,memang kena guna internet yang berkelajuan tinggi dan takde sekat-sekat.Barulah kerja berjalan dengan lancar.Tapi kalau dah dapat internet yang kadang-kala boleh buat jiwa kacau ni,nak siapkan kerja pun payah.Takkanlah setiap kali nak settlekan kerja klien kena pergi ke CC kan.Sedang memikirkan Jalur lebar mana yang akan aku gunakan,yang takde masalah dengan internet.   Tapi hari tu ada kawan aku suggest untuk aku menggunakan Jalur LebarĀ  TIME dotcom(TIME).Seriously aku tak pernah tahu akan adanya Jalur lebar TIME ni.So,bila survey,rupanya dah ada di Pasaran…

  • internet,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Bila Internet Dah Tamat!!

    Assalamualaikum gambar ihsan dari :cikgunaman Blogger dan Internet memang tak boleh nak dipisahkan.betul ke tidak!!!Begitulah aku ni..Bila internet dah tiba expired dan terpaksa di renew,ambil masa jugak.hehehe..Nak ke kedai top up tu,,Kalau ada kat M2u.dah lama aku renewed. Bila dah takde internet ni,nak sharing sesuatu pun tak boleh kan.Nak tengok fb pun tak boleh..Nak cari info apa-apa pun tak boleh.. Bukan tak boleh sangat nak hidup tanpa internet ni,tapi di zaman sekarang ni,semua info menggunakan internet contohnya Whatsapp/Telegram/Wechat and so on…Bnyak lagikan aplikasi yang menghubungkan kita menggunakan internet. Bila dah takde internet,bila sesuatu yang disampaikan kepada kita menggunakan aplikasiĀ² di atas ni,macam mana kan. Nasib baik ada wifi kat rumah,tapi…

  • internet,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Top Up U Mobile Dapat Air Free

    Assalamualaikum Semalam punya cerita…Internet dah expired...So kebiasannya aku top up melalu M2U..Tapi entah kenapa M2U boleh buat hal semalam.. Last sekali lepas balik kerja,terus pergi 7-Eleven  untuk beli top up..Kenapa 7E?? Entah..mybe sebab nak pi  beli air sekali kot.. Tapi best jugak,sambil top up,aku dapat free sebotol air Revive yang kecil tu..Just Top up rm30 dan dapatkan free sebotol air…Untuk hilangkan dahaga..heheh saja nak tunjuk bukti…hehehehe.. maklumat lanjut boleh melayari website U mobile di sini – http://www.u.com.my/ Baru aku teringat ada blogger up pasal ni..Bila kita top up di 7 Eleven,kita akan dapat Revive dan maggi mamee Untuk korang yang top up rm30 korang akan mendapat Revive Isotonic original 500 ml,and…

  • INFO,  internet,  kisahsidairy.com,  umobile

    Masih banyak bakinya

    Assalamualaikum Selamat malam….ada yang masih berjaga? Mata masih tak boleh nak lelap.agaknya sebab tengahari tadi dah topup tidur.Selalunya masa rehat, kalau tak keluar lunch, aku sambung tidur..biasalah, dah ada anakmkecik ni, berjaga tak tentu masa. Selalunya awfiyah akan terjaga 2 atau 3 kali untuk susu..Kuat betul menyusu..Tapi takpelah, asalkan sihat,. Apa yag masih banyak bakinya tu.. Yelah, baru beberapaa hari aku renew internet..hanya ambil UMI28..tu pun dah ok.. Ada 92 minit voice call dan 44 sms lagi..tak guna lagi.akan guna sewaktu kecemasan sahaja.. Oklah..see uols tomorrow.