INFO

PERIHAL KAMI

Assalamualaikum Selesai sudah Cerita KAMI.. Filem pertama dan Terakhir Allahyarham Sudirman Hj Arshad Filem: KAMI Watak: Tookoo (remaja berusia 17 tahun). Mula ditayangkan: 27hb Mei 1982 Dikeluarkan oleh: Indra Film Productions and Distribution Sdn. Bhd Arahan: Patrick Yeoh (filem pertama arahannya) Lagu tema : Pelangi Petang  Sinopsis: Tookoo hanya belajar sampai darjah 6 dan hobinya suka […]

INFO TUTORIAL

Blog Si Dairy Dah Ade Page Rank

Assalamualaikum Bila tengok blog nie,ade aje penambahan yang aku buat..Tu pun atas dasar pembaharuan..Kononnye.. Mane la tau daripada berblogging nie dapat side income..Boleh beli banglo…haha.. Selalunye pepagi bute aku masuk keje, sebelum jam tepat pukul 8 pagi,Aku da blogwalking.. Of coursee aku bw blogger2 yang ade dlam bloglist aku nie..Kalau boleh aku nak letak semua […]

INFO Sharing

Bila Aku Ikut Berdiet

Assalamualaikum Nak menggemukkan badan memang senang,tapi kalau bab nak menguruskan badan,memang susah.Sebab tu ade dikalangan kita nie,bila bab kuruskan badan tu jarang di amalkan.. Sekarang nie En.Husband da ade hati nak mengecilkan sedikit badan die tu..Alhamdulillah..Niat da ade tu. Bagi memberi sokongan pada die…Aku pun terpaksa la berdiet jugak..At least boleh la mengurangkan sedikit berat […]

INFO

Ijat Si Interior Design

Assalamualaikum     Masih lagi di opis waktu nie…Sejak x boleh nak memandu nie,kene la tunggu En.Husband ambil. Kalau x da boring-boring macam nie,da lame da cabut..balik pukul 5.Tapi Nak buat macam mane..Keadaan tidak mengizinkan..Terpaksalah menunggu..sesambey nak menunggu tu,cari idea yang best 2 utk publish entry petang nie.. Tetibe teringat kat sorang kawan nie,kawan mase […]

INFO KSD

Sepuluh Jus Buah Untuk Kesihatan Kita

                           Tidak ramai orang tahu bahawa buah Durian (juga sebahagian pokok Durian, daun iaitu) menyimpan kekuatan tersembunyi untuk melawan kanser berkesan berbanding dengan rawatan menggunakan ubat-ubatan dan terapi kimo.Selain daripada buah Durian, terdapat banyak buah-buahan lain yang mempunyai manfaat besar untuk kesihatan. Semua […]

INFO

Khasiat Buah Jambu

                                                       Assalamualaikum Jambu batu adalah buah yang paling berkhasiat bagi membekalkan vitamin dan mineral kepada tubuh manusia. Ia juga efektif menurunkan paras kolesterol dalam darah manusia dan amat bagus […]