• INFO

    Tarikh tengok anak bulan syawal 2018

    Assalamualaikum Tarikh tengok anak bulan syawal 2018 | Mesti ramai yang dah pun mula bercuti hari ni kan.Rata-ratanya yang balik jauh tu dah pun balik.Tinggal yang kampung berdekatan je yang belum lagi balik kan.Mesti dah tak sabar nak tunggu pengumuman hari raya 2018 kan.Agak-agak bila kita nak tengok anak bulan syawal  untuk tahun 2018 ni.Mesti korang excited ni,bukan korang je,malah aku sendiri pun dah tak sabar nak menantikan pengumuman hari raya kan. Sumber:google Mengikut Mstar Online,Tarikh melihat anak bulan syawal ialah pada petang Khamis ,14 Jun bersamaan dengan 29 Ramadhan 1439H.Pejabat penyimpan Mohor Besar Raja-Raja dalam satu kenyataan pada Rabu bersetuju  bahawa cara menetapkan tarikh Hari Raya Puasa adalah berdasarkan…

  • INFO

    5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung

    Assalamualaikum 5 Perkara penting yang perlu kita check sebelum balik kampung | Dah start bercuti ke korang-korang semua.Amboi…penuh wall dok cerita pasal suasana nak sambut raya kan.kemain korang kan,bawak bag dah macam bawak almari.Tu pun rasa tak cukup bonet nak letak.hahahaha… Ke mana destinasi korang tahun ni,Beraya di rumah mertua atau di rumah orang tua?Alhamdulillah,raya tahun ni aku berada di rumah keluarga aku di Kota Tinggi. tahun ni kita #teamrayajohor la awak…mestilah bestkan.Plan bercuti hari khamis.So malam ni dah bergerak balik ke Kota Tinggi.Bukanlah Jauh pun,tak sampai sejam perjalanan.Tapi disebabkan adik-adik balik lambat,kenalah yang dekat ni balik lebih awal untuk tolong mak ayah buat persiapan raya.Ada yang kata balik malam…

  • INFO,  SHOPPING

    Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya

    Assalamualaikum Carlo Rino Offer sehingga 70% untuk Raya | Actually bukan selalu pun nak bertukar handbag ni.Jarang sekali.Selalunya kalau aku beli pun time offer je.Kalau takde offer macam ni,memang aku takkan belilah.Kalau dah harga beg tu 3-4 ratus,fikir 5-6 kali jugak.Kalau dulu zaman berdua je takpelah jugak,kenyit mata kat laki,dia on je bayarkan. Sekarang ni kena pentingkan keperluan untuk anak dulu.Disebabkan baju-baju anak aku dah prepare lebih awal lagi,so ada lah habuannya untuk aku kan..heheheh..And yes,memang aku prefer untuk beli baju anak ni seawal mungkin.Biarlah orang kata tak ikut fesyen raya pun.Baju anak-anak pun aku banyak beli di Shopee.Ala…kita beli baju dari China je wak..Kualiti sesuai dengan harga.Bagi akulah kan,bila…

  • INFO,  produk review

    Pelancaran Honor 7A dan Honor 10 Edisi Phantom Green di Shopee Malaysia

    Assalamualaikum Pelancaran Honor 7A dan Honor 10 Edisi Phantom Green di Shopee Malaysia | Sebut pasal handphone ni kan,rasanya sekarang ni ramai yang tengah cuci mata bila tengok Honor 7A dan Honor 10 edisi Phantom Green ni.Of courselah sebab dua telefon pintar ini merupakan telefon yang terbaik tau dengan paparan Full view 5.7 Inci dengan harga yang murah..  HONOR Kalau korang nak tahu HONOR ni merupakan E-Jenama perantik mobil terkemuka yang merupakan sebahagian daripada kumpulan Perniagaan Pengguna HUAWEI tau.Seiring dengan Slogan mereka iaitu “FOR THE BRAVE”,jenama ini ditubuhkan untuk memenuhi keperluan warga milenia menerusi produk yang dikuasakan oleh internet yang menawarkan pengalaman pengguna yang hebat,memberi inspirasi,mencetuskan kreativiti dan menghilhamkan golongan…

  • INFO

    Ketahui Perbezaan O-matcha dan Teh Hijau

    Assalamualaikum Ketahui Perbezaan O-matcha dan Teh Hijau | Pernah tak korang mengenali apa itu O-Matcha? dan apa bezanya dengan  Teh Hijau? Actually aku tak pernah tau pasal O-Matcha sehinggalah di perkenalkan oleh Owner Cafe Tsujiri iaitu Mr.Alex. Gara-gara pergi ke Food Review tu lah aku mengenali perbezaan O-Matcha dengan Teh Hijau tau.Korang boleh tengok entry aku masa ke TSUJIRI tu di SINI .Tetiba macam nak pi repeat makan kat sana lagi.Terngiang-ngiang kesedapan makan aiskrim matcha ni tau. Apa itu Matcha dan Teh Hijau Actually kedua-dua minuman ini sebenarnya berasal dari tumbuhan yang sama iaitu Camellia Sinensis yang berasal dari China.Walaupun sama,ada perbezaan yang terdapat pada tumbuhan ini iaitu dari segi cara…

  • INFO

    Ijat Si Interior Design

    Assalamualaikum     Masih lagi di opis waktu nie…Sejak x boleh nak memandu nie,kene la tunggu En.Husband ambil. Kalau x da boring-boring macam nie,da lame da cabut..balik pukul 5.Tapi Nak buat macam mane..Keadaan tidak mengizinkan..Terpaksalah menunggu..sesambey nak menunggu tu,cari idea yang best 2 utk publish entry petang nie.. Tetibe teringat kat sorang kawan nie,kawan mase waktu sekolah..Sekarang nie da jadi interior design da.. Bile tengok hasil kerja tangan beliau yang kemas dan cantik tu, memang teringin sekali nak tempah dengan die..Tapi apakan daya,kat rumah da ade..Tunggu ler kalau ade rumah baru nanti..Pasti aku akan panggil ko ijad..Tolong bagi diskaun bebanyak sikit.. Meh aku share skit hasil keje tangan ijad nie..Dulu…