• INFO,  JOHOR

    Promosi kerja kahwin Johor 2018

    Promosi kerja kahwin Johor 2018 | Kepada bakal-bakal raja sehari yang sedang mencari perunding perkahwinan Johor Bahru, inilah masa yang korang tunggu-tunggu.Pakej perkahwinan yang mungkin kena dengan budget korang tu.   Promosi Kerja Kahwin yg di tunggu2 oleh Pengiat Seni Andaman dan juga bakal2 pengantin khasnya. Himpunan Perunding2 Perkahwinan paling Popular di Bandaraya Johor Bahru sempena Pameran Pengantin Johor di Angsana Johor Bahru Mall @ Gala Seri Pesona Pengantin by Juz Zarith Innovation yg bertemakan The Glam Wedding. šŸ’– Penata Rias Pentas Glam Wedding by Dsani Bridal šŸ’– Exclusive Fashion Showcase by Gulatis šŸ’– Model Search 2018 by TNF The New Face šŸ’– OP by Trisno Quartris & Jepp Fujiwara…

  • INFO

    Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah

      Sumbangan untuk SRITI Tahfiz Al-Hikmah | Walau nilai yang kita sedekahkan itu hanya mengikut kemampuan diri,Insyallah, Allah swt tetap mengambil kira amalan yang kita telah lakukan.Balasan orang yang bersedekah tu memang banyak dan indah.Kenapa tidak kita untuk bersedekah kan. Rasulullah SAW bersabda :- Barangsiapa yang bersedekah dengan sebiji kurma yang diperoleh dari usaha yang halal sementara Allah tidak menerima kecuali yang halal, Allah akan menerimanya dengan tangan kanan Nya(Yakni menerima dengan berkahnya).Kemudian dia melipat gandakan berkahNya bagi pelakunya, sebagaimana seseorang dari kalian melipat gandakan maharnya. SRITI Tahfiz Al-Hikmah yang terletak di Johor Bahru telah menumpang operasinya di sebuah rumah sewa Taman Manis,Kelapa Sawit Johor.Mereka memerlukan bantuan bagi menyiapkan bangunan…

  • INFO,  JOHOR

    BANTUAN INSENTIF KURSUS KAHWIN JOHOR

    BANTUAN INSENTIF KURSUS KAHWIN JOHOR | Bagi mereka yang belum lagi mengambil Kursus kahwin.Berita baik kerana bantuan insentif kursus kahwin di Johor Bahru dianjurkan oleh KURSUS KAHWIN JOHOR HQ. . Yuran boleh di claim semula selepas habis kursus. (Terhad 12000 peserta terawal yg claim) Dan ada lagi satu utk korang yg ambil kursus dengan kami, PERCUMA E-Book “26 Tips Jimat Belanja Kahwin & Murah Rezeki” (bernilai RM20) – untuk 800 peserta terawal je.   Tempat adalah sangat terhad dan sebelum kuota percuma habis, lebih baik korang rebut peluang ni.Mereka yang akan menyertai Kursus kahwin ini akan diberikan taklimat tentang cara membuat tuntutan semula yuran semasa kursus nanti LOKASI KURSUS KULAI…

  • INFO,  JOHOR

    Cara Masak Telur Separuh Masak

    Cara Masak Telur Separuh Masak | Nampak macam senang kan nak buat telur separuh masak ni.Tapi menjadi ke telur tu dimasak hanya separuh.Entah-entah telur tu akan menjadi terus masak,atau tak masak langsung.Atau masak hanya pada separuh dari bahagian putihnya sahaja. Kalau tak kena cara memasak telur tu akan jadi terus masak.Dan pastinya lah kan tak sedap bila telur tu dah sepenuhnya masak.Ikut citarasa korang,macam aku,suka sangat dengan telur separuh masak sebenarnya.Teringat masa budak-budak dulu kan,Mak paling marah kat kitorang adik beradik sebab telur sepapan tu tak sampai pun seminggu.Balik kerja je mak dah bebel sebab telur semakin berkurangan.Kalau dah dua bijik sorang,adik beradik 5 orang.Ko ghase,cukup ke sampai seminggu telur…

  • INFO

    Jadi pemandu yang selamat di jalan raya

    Assalamualaikum Jadi pemandu yang selamat di jalan raya|Pengalaman bila kereta dilanggarĀ  5 tahun lepas.Masa tu kawan aku yang bawak kereta aku tu.Terus blurr nak call sape masa tu.Padahal husband dah banyak kali bagitau,kalau berlaku accident yang melibatkan kereta,jangan lupa call insurans.Tapi bila dah blurr,terus tak tau nak buat apa.Terkejut duduk je dalam kereta dulu.Lepas tu,barulah keluar tengok kereta.Nasib baiklah masa tu belum waktu kemuncak orang balik kerja.So takdelah kereta banyak sangat.So,bila masingĀ² sibuk nak claim insurans,aku lagi jadik blur sebab tak tau insurans apa yang aku guna.Apatah lagi nak call..hahahaha…Masa tu lah dok sibuk call husband untuk settlekan masalah.Nasib baik kereta je yang teruk,kotlah orang yang teruk,mau haru jadinya.Walaupun kemalangan…

  • INFO

    Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 61 Tahun

    Assalamualaikum Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 61 Tahun | Alhamdulillah…dah 61 tahun Negara kita Merdeka.Serius bangga jadi anak Malaysia ni.Walaupun hakikat ni hati kita masih tak Merdeka dek kerana sering bersifat MUNAFIK.Bersifat pentingkan diri,bersifat angkuh dan sombong.dan pelbagai macam lagi sifat,kita tetap aman di mata dunia.   Dan semestinya setiap tahun Logo akan bertukar coraknya.Dan untuk tahun ini,Logo dicipta hasil dari Nik ZulKifli Nik hitam denga tema hari kebangsaan 2018 adalah SAYANGI MALAYSIA KU LOGO HARI KEBANGSAAN 2018   Simbol rakyat melaukan gerakan riang mengangkat tangan,dengan satu betntuk hati di hadapan menyatukan mereka.Membawa maksud warganegara terdiri daripada berbilang bangsa hidup dalamĀ  harmoni,seia sekata,bersatu padu dan kasih sayang kepada Negara. Mesti…

  • INFO

    CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN

    Assalamualaikum CARA SEMAK eKASIH BAGI MEMBASMI KEMISKINAN | Pelbagai usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan yang ada di Malaysia ni patut diberikan pujian.Jika tiada program seperti ini,kita tidak akan tahu mengenai mereka yang miskin.Kita sebagai rakyat Malaysia juga perlu prihatin bagi membantu program ini berjalan lancar.Perlu sebarkan usaha kerajaan bagi membasmi kemiskinan di Malaysia ini. Entry ni bukanlah entry membodek atau apa,tapi salah satu cara untuk aku menolong menyebarkan benda yang baik.So haruslah kita menyebarkan benda yang baik ni supaya dapat dihebahkan kepada masyarakat.Pernah ke korang dengar Pasal program eKASIH ni.Jom kita lihat apa yang disebut pasal eKasih ni APA ITU eKASIH eKasih merupakan Bank Data Kemiskinan Nasional yang mengandungi maklumat…

  • INFO

    Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H

    Assalamualaikum Tarikh Hari Raya Haji 2018 1439H| Dah pun dekat kan dengan hari raya haji. Tak sangka pulak pengumuman tarikh raya hajiĀ  2018 keluar hari ni.   Debor dia macam nak raya puasa pulak. Hahaha.. Tapi tulah kan, kena pulak hari rabu. So terpaksalah ambil cuti lama sikit nanti   Tarikh Raya Haji 2018 1439H Rabu 22 Ogos 2018 Selamat menyambut hari raya Haji Moga mereka yang mengerjakan haji tahun ini, diberikan haji yang mabrur, diberikan kesihatan yang baik dan pulang dengan selamat. insyallah.. Amin   ļæ«Thanks for Reading kisahsidairy.comļæ© Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • INFO

    CARA KESAN EMAS PALSU

    Assalamualaikum CARA KESAN EMAS PALSU | Bukan suka-suka nak up cerita ni.Tapi ini yang berlaku pada aku.Nak buktikan pihak mana yang salah dah terlalu lambat.Cuma dari pengalaman yang aku dapat,buat aku lebih berhati-hati .Emas keluar masuk untuk digadai ni,bukan hanya pada aku je,rasaĀ  semua orang yang ada pasang suruh kehidupan pun pernah melalui cerita macam aku tentang GADAIAN EMAS.Malu pulak aku nak menulis,tapi aku tulis ni sebab untuk share dengan korang pasal ni.   Sebab tu penting kalau ada duit lebih,belilah emas.Bukan apa,bila masa kita terlalu terdesak tu,ada jugak benda yang kita boleh gadai untuk membantu kita bila dalam keadaan terpaksa.Tapi perlu beringatlah,bagi aku,tak perlu gadai dari nilaian emas tu.Contohnya…

  • INFO

    Jom makan durian di Kilang Bateri Johor

    Assalamualaikum Jom makan durian di Kilang Bateri Johor| Sebut je pasal durian, mesti ramai yang suka kan. Kalau dulu,kira ni throwback zaman kecilĀ² dululah kan. Sebelah rumah atok kami, ada satu pokok durian. Besau oii.. Tapi kalau berbuah, confirm lebat. So, takde istilah nak beli durian. BilaĀ² masa je boleh makan. Pantang bunyi durian jatuh, berlari kitorang ni mencari.  Sekarang ni, pokok dah tua, dah pun ditebang. So, bila balik kampung tak semeriah dululah makan durian. Serious, harga durian sekarang ni melampauĀ² harganya. kalau beli rm50 tu, banyak manalah kan dapat. Itu baru durian kampung. Belum lagi durian D24 atau musang king. Memang kalau teringin sangat je beli.  Tapi hari…