• holiday,  my family,  PARENTING,  parenting blogger

    Johor Bercuti Hari Ini

                                     Assalamualaikum
    Johor bercuti hari ini sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.Dapatlah cuti sehari.Dapat juga menghabiskan masa satu hari dengan keluarga.
    Kalau biasa,memang aku jarang dapat bersarapan diluar dengan husband.Kalau ada pun salah seorang kena bercuti..hehe..maksud aku husband aku kenalah bercuti ahad kan.
    Pada yang sedia maklum,Johor bercuti pada jumaat dan sabtu.Tapi tak semua company yang mengambil cuti pada hari berkenaan.Hanya kerajaan sahaja yang wajib bercuti pada hari tu.Kebanyakkan swasta memang tak amik pun.
    Dan pada hari ini,walaupun tak dapat jugak nak bersama dengan awfiyah,dapatlah bersama dengan Naura dan husband..Rindu pulak kat anak umi lagi sorang tu.
    Petang ni boleh la belanja barang dapur bersama-sama sambil menghabiskan masa bersama.
    Di kesempatan ini,hamba anak jati JOHOR, Merafak sembah dengan ucapan setinggi-tinggi tahniah dan ucap selamat kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Yang DiPertuan Bagi Negeri dan Jajahan Takluk Johor sempena sambutan ulangtahun Hari Keputeraan DYMM Tuanku.
    Daulat Tuanku.

  • holiday,  kisahsidairy.com

    Kalaulah Ada kantin

    Assalamualaikum
    Kan best kalau kat company aku ni ada sediakan kantin..Tak payah susah-susah nak keluar makan.Bila keluar makan,ambil masa  yang lama jugak nak order dan tunggu makanan.45 minit yang diberikan kadang-kadang terpaksa dilanggar hingga 5-10 minit…huhu..sedih..
    pinjam google jap
    Time hujan dah tak boleh nak keluar walaupun ko ada kereta..senang cerita banyak sebab la yang perlu diambil kira..
    Bawak bekal???Hari -hari aku memang bawak bekal untuk sarapan..Itu memang wajib kecuali kalau terlambat..beli je kat luar..
    Untuk tengahari pulak selalunya aku akan keluar makan,tapi kalau dah terlebih makanan kat rumah tu,aku bawak la..
    Bila kelaparan nak focus kerja pun susah…nasib baik ada roti yang boleh dimakan untuk alas perut..
    nak keluar tadi memang tak boleh sebab hujan sangat lebat dan angin..
    google
    Nak tunggu sampai pukul 5 ni,dah mendidih perut…takut gastrik melanda je..aduyaiii…
    Tapi….ada sikit gembira hari ini,yessssss…..cuti dah diluluskan…Bermakna minggu depan aku bercuti..
    nak pi holiday dekat-dekat je dengan family…Tak pernah lagi jejak ke Langkawi..1st time beb…heheh..walaupun orang lain dah berpuluh-puluh kali pergi..I tak kesah Hokey…
    Tapi ada sesuatu yang aku akan bawak balik untuk diberikan kepada pengkomen Tegar blog nie..
    Agak-agak korang sape…kalau nak sesuatu yang istimewa tu,rajinlah komen kat blog aku nie ea..
    Teringin nak buat GA…tapi..nantilah dulu…
    Banyak benda nak kena focus sekarang nie..