• foodporn,  INFO,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum Entry ni dah lama kot aku pendam.So,pepagi ni aku saja nak bukak selera korang.Bermula dengan hanya melihat menu-menu yang membuka selera mata pandangan aku ni,sehinggalah rasa keinginan tu meluap-luap untuk cuba makan di Makan Klimaks Chop & Grill. Akhirnya,En.husband menunaikan impian ibu mengandung ni supaya baby keluar nanti taklah meleleh air liur..hehehe… Petang Ahad yang lepas,aku and family merealisasikan impian untuk makan disitu.Menu yang dihidangkan memang la menepati citarasa tekak aku ni.So tak salah kalau aku war-warkan tempat makanan yang sedap kan. Warga Johor,atau yang berdekatan boleh la menyinggah ke Restauran ni.Menu kami pada hari itu adalah :- Nasi Lemak Hijau Klimaks Beef Steak Ini adalah pilihan  my husband…

  • foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    ABC Kampung Melayu Yang Superb

    Assalamualaikum Hai korang…Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk…Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni. Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas tu aku lupa apa lagi dia check.Oh ye..semalam aku sempat jugak masuk ceramah Penyusuan susu ibu selama 30 Minit(Update:adik manis sally yang tegur aku tulis 30 jam) ..Banyak juga lah input yang aku dapat dari ceramah tu.. Selesai sahaja jumpa doktor,perut pun dah lapar.Selalunya aku just makan kat kantin hospital tu.Tapi disebabkan nak jugak cari…

  • food,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Early Birthday Celebration di Secret Recipe

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Sudah 34 tahun berada di bumi Allah ni..Syukur ke hadrat Illahi kerana masih dikurniakan nyawa untuk terus bernafas demi orang yang tersayang. Thanks juga yang memberikan ucapan dan mendoakan kesejahteraan aku.So touching..Thanks buat my husband yang awal-awal lagi dah celebrate birthday.. Ceritanya semalam..Lepas balik dari Check up di Hospital Aminah.En.husband tanya nak makan ape..Erkk..tetiba mengidam nak makan kek red velvet..Terus teringat Secret Recipe.. Bila dah sampai di Secret recepi,belek-belek menu,punyalah lama kan nak belek..Yang paling lama belek menu of course my husband.hahaha… Oklah..jom tengok ape menu yang kitorang makan semalam. Mula-mula kenalah letak dulu signage Secret Recepi kan..Eh..ada pulak tempias my husband tu…heheh Aku mulakan dengan minuman dulu..Iskk..geram..tetiba gambar…

  • foodporn,  kisahsidairy.com,  review food

    Wajib beli Minuman Yogurt Setiap kali ke Pasaraya

    Assalamualaikum Selamat pagi jumaat.Pagi yang penuh barakah.Dan harap Di hari jumaat ini,memberikan kita seribu impian dan harapan untuk sesuatu yang diharapkan.Apa harapan aku hari ni?? emmm…entah ek! ada kot..Cuma tak nak kongsi ngan korang..hehehe… Oklah..Ada sesiapa kat sini yang tak minat dengan minuman yoghurt??? Confirm ramai yang angkat tangan kan..Yup!! ku akui..aku memang minat minuman beryoghurt ni.Tak kisahlah dari jenama apa pun,tapi yang selalu aku beli adalah dari Dutch Lady dan jugak Nestle.Eh..ke semua dari produk yang sama…hahaha…confius aku.,.. Beli tu beli jugak,tapi selain dari kita membeli dan menggunakannya,nak juga kita tau kelebihan pengambilan yogurt ni kan..Ini apa yang aku baca khasiat dan manfaat yogurt untuk kesihatan. 1.Beberapa strain probiotik…

  • breakfast,  foodporn,  kisahsidairy.com

    Rezeki Di Pagi Hari

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Syukur kepada nikmat yang telah Allah swt berikan di pagi hari jumaat yang mulia ini.Disebabkan kes semalam,aku ada cerita kat Entry ni, Berbaloikah Harga Makanan Ini ,Maka dengan gigihnya bangun pagi buat nasi goreng. Sampai kat tempat kerja pula,ada hamba allah yang baik hati hari ni,bagi pula ketupat palas.Memang dah lama kot mencari.Tapi yelah…nak mencari makanan seperti ni,mestilah di kedai-kedai tertentu kan.Takkanlah kat kedai mamak ada jual..hehehe.. Moga makin luas rezeki kepada rakan kerja yang memberikan aku makanan pagi ni. Ketupat palas ni selalunya orang pantai timur je yang buat.Jarang orang Johor buat ni.Aku memang suka kalau makanan pantai timur ni.Yelah..kalau ikutkan,aku pun berketurunan orang pantai timur gak,Tapi bila atok…

  • food,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Lain Yang Order,Lain pulak yang sampai

    Assalamualaikum Ha…dah bape hari tak menghadap blog ni kan..semak dah rasa blog ni..Ni semua angkara si empunya blog yang on/off je semangat..ahaha… Banyak cerita yang nak aku tulis dalam blog dari percutian hari raya china hinggalah sekarang.Entah-entah ramai yang dah tak kenal si empunya blog ni..sob..sob..sedih jap.. Dah…straight to the point je…Malam minggu tuari..Aku ngan en.husband pi dating..Tinggal budak tecik tu..Bukan tamo bawak,risau keadaan kesihatan makin parah..Tu yang ditinggalkan dengan nenek kat rumah. Ummi ngan babah nak cari makan malam tu.Kitorang decide nak cari kedai makan yang lain dari biasa kitorang pergi..Baru ingat nak makan kat Bola-Bola Chicken Chop..Aku pernah ceritakan kedai tu di entry ini Makan Di Bola Bola Chicken…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE