• food,  food Review,  foodporn

    Tauhu Semedang yang patut dicuba

    Tauhu Semedang yang patut dicuba | Actually lama dah aku dengar pasal tauhu semedang ni.Tapi tak pernah lagi rasa nak mencuba.Ingatkan Tauhu Semedang ni sama je dengan tauhu yang biasa tengok di kedai tu.

    Tauhu semedang ni orang kata dari Indonesia.Kalau korang rasa antara tauhu semedang dengan tauhu biasa, memang lain dan lebih sedap tauhu semedang ni.Aku pun tak tau sebenarnya asal usul sebenar tauhu semedang ni.Tapi dari pembacaan aku pasal tauhu semedang ni, ia agak konflik sikit.Meh baca tentang asal usu tauhu semedang ni

    tauhu semedang
    TAUHU SEMEDANG

    ASAL USUL TAUHU SEMEDANG

    Dari pembacaan aku dari sebuah blog indonesia, terdapat cerita yang menarik di sebalik kemasyhuran Sumedang ni.Nama Tauhu Semedang ni diambil dari satu tempat sejarah iaitu Sumedang.Tauhu Semedang ni telahpun wujud sejak tahun 1900 di mana terdapat salah seorang penduduk  di Semedang yang berhijrah dari China ke Kota Semedang Jawa Barat.Ong Kino ni kiranya terror la dalam pembuatan tahu yang asalnya sebenarnya dari China.So bila dia dah berhijrah ke Semedang,dan tauhu yang di hasilkannya mendapat sambutan, maka terhasillah nama tauhu itu sebagai Tauhu Sumedang.Wallahualaam.

    Tapi cara pembuatan tahu dan resepi sebenar tu memang tak taulah apa yang dia guna selain dari soya.Ramai yang kata, tauhu semedang ni sangat berbeza dengan tauhu yang biasa kita makan.Potongannya pun lebih kecil dan rasanya tu lain sikitlah dari yang biasa..Kalau korang nak tahu, of course korang kena cuba sebab aku tak dapat nak menzahirkan bagaimana rasanya..ecewahhh…

    So, dah beberapa minggu sebelum mendaratnya tauhu semedang di rumah ni, husband dok sibuk bagitahu aku yang dia dah rasa tauhu ni.Dia siap belikan satu tupperware Tauhu Semedang untuk aku cuba jugak.Bila dah takde idea nak masak apa, malam tu kitorang rewang tauhu semedang ni sampai habis sebekas.dua kali round menggoreng tauhu ni..Cepat nau habisnya.

     

    Dan yang paling penting bila makan tauhu ni, WAJIB ADA SAMBAL KICAP…Kalau takde, macam tak lengkap ler makanan kami malam tu.kah². Nak lagi senang, aku goreng je Tauhu tu menggunakan Air Fryer.Eh…aku ada ceritakan pasal AIR FRYER HAIER tu.sebab tulah tahap rajin tu menjadi-jadi sekarang ni.Jadilah ia makanan sihat..sihat sangat lah kan.

    Tahu Semedang

    1st round menggoreng..Terus rasa tak cukup.Habiskan semua jelah kan.Jadinya malam tu tak payah ler nak makan nasi.Makan tahu ni je pun dah kenyang dah.

    tahu semedang

    Siap dah di goreng.sambal kicap mana oi sambal kicap..Dont worry sebab sambal kicap memang dah tersedia dalam fridge.Tinggalkan keluarkan dan cicah sahaja.Orang Johor kan wajib ada sambal kicap ni.So, mestilah wajib ada stock dalam peti ais.

    Betul ke idok!! Korang yang nak dapatkan Tahu ni for sure, ramai je kat facebook atau jiran² korang ada menjual.Ini bukan food review,so takde tajaan mana-mana pihak.Sebab tu aku tak mention nama kedai atau orang yang jual tu.Tunggu kalau dia nak sponsor aku tauhu untuk setahun..hah..nanti aku bagitahu…kah² hakak gurau je….

     

     

  • food Review,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai

    Assalamualaikum
    Semalam nak pi tempah kek untuk anak dara sorang tu.Teringat dekat tempat aku tu ada satu kedai bakery baru bukak..tempat nampak dari luar memang best..tapi..MEMANG best pun…hehhe..chillax je makan kat situ…Memang suggest kat korang yang nak chillax dengan kengkawan..yang bawak anak tu,korang faham-faham jelah kan..hahaha..Macam aku ni,tak boleh nak chillax sangat..
    Ok..Cafe ni sebenarnya milik SDS group.Cuma dekat sini siap ada Cafe..Sebab tu kedai ni namanya SDS bakery Coffee Pastry Cake .so selain dari makan kek dan roti,korang boleh jugak makan western..Eh..yang tak western pun ada..
    So,orang kota masai boleh la singgah kat situ..Tapi kalau malam,memang ramai orang tau!
    Aku memang suka dengan suasana Cafe macam ni..Jom kita tengok apa lagi yang menarik tentang Cafe ni
    Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai
    Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai
    Ruang makan yang sangat selesa..Boleh pilih samada nak yang aircond atau tak.
    cake sds
    Pelbagai jenis kek kat sini..Tak payah nak tempah bagai..Siap terus..Masa aku nak Order cake aiskrim yang dah siap pun,diorang tak kasi tempah..Terus datang pick up je.
    Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai
    Menu kami malam tu,as usual aku akan cuba Spaghetti carbonara..Sedap!! cuma masin sikit…Aku tak tau diorang guna cheese ape…heeee
    Husband aku pulak makan Roasted chicken..Gitulah namanya

    Dinner Di SDS Cafe & Bakery Kota Masai
    Air pulak kami order Honey lemon untuk husband and  Hot americano brewed..sedap!!
    Eh…ada pulak tangan comel yang nak merampas kopi umi dia ni..haipp!! tak boleh…
    Untuk dia umi add on wedges…uihh..Tak menyabar orang ni nak makan.
    Belanja gambar kami dua beranak..Babah as usual..taknak masuk dalam gambar…hehehehe
    Oklah..kalau korang nak menikmati hidangan sdap dari SDS ni,boleh la terus ke alamat di bawah

    Address: 2, Jalan Tembikai 6, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor. 
  • coffee,  food Review,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Cuba Pula 916 Coffee

    Assalamualaikum
    Ini kali ketiga aku mencuba Coffee yang dijual di tepi jalan dengan nama yang berlainan.Kalau dulu aku pernah cerita pasal Menikmati Coffee Legend di Entry ini .Kedua aku sudah pun mencuba Pirate Coffee cuma aku tak sempat ler nak ambil gambar time tu..So yang ketiga kali pulak aku mencuba  pula 916 Coffee..Aku beli ni pun sebab ondway ke office memang lalu kat jalan ni.So,nak jugaklah merasa jenama yang lain pulak
    Berharga hanya rm5 per cup memang lebih dari cukup untuk minum sorang.Ondway nak balik Office tu aku and 2 others officemate tetiba nak menyinggah untuk beli 916 Coffee ni.Cup memang besar bak hang!!Boleh minum dua orang untuk satu cup..Tuari aku pilih untuk beli Green Tea,dua member tu beli Green Tea tanpa gula dan sorang lagi Apple..Sedap gak apple ni kan..
    Model untuk 916 Coffee

    Inilah dia 916 Coffee..besar tau

    Kiosk yang dibuka berdekatan office kami,
    Tu ada jenis-jenis coffee mengikut kegemaran korang
    Sebenarnya perniagaan Coffee ni dah macam cendawan tumbuh aku tengok..Kat mana-mana mesti ada kiosk yang jual Coffee dengan brand yang berlainan..Ada COC la,Pirate la,bla..bla…Haish..banyak tu aku nak senaraikan..
    Apa pun tetap berbangga kerana ramai anak melayu yang buka kiosk ni..Tengok pun perniagaan diorang amat -amat memberangsangkan..,.Ada yang beratur panjang nak dapatkan coffee ni weh!!
    Ha!! Nak cerita,baru semalam aku dapat wassap tanye berapa modal nak bukak kiosk ni..hahaha..aku reiew je..yang lain aku tak tau..mungkin mereka boleh refer pada fanpage Coffee tu..
  • food Review,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Food Review : Revert Cafe & Bakery Taman Air Biru Pasir Gudang

    Assalamualaikum

    Entry Jeruk!!..Hari selasa lepas aku and the geng nak mencuba satu tempat cafe yang menghidangkan makanan-makanan Western dan Dessert.Asyik makan nasi je kan,sekali sekala tu pekena jugak tekak omputeh..Katanya!!!
    Revert Cafe And Bakery terletak di Taman Air Biru Pasir Gudang Johor.Ini adalah cawangan kedua selepas Dessert Queen.Aku pernah tulis cerita pasal Dessert Queen.Nak baca Entry ni,Makan-makan di Dessert Queen
    Signboard besar Untuk Revert Cafe And Bakery

    revert cafe
    Menu yang ada di Revert Cafe And Bakery

    Lunch selasa lalu,kami berempat ke sana dan pada hari selasa ada potongan RM3 for Pasta deals
    Of course la ambil peluang untuk menikmati pasta kegemaran aku.

    Meh tengok apa yang kami order untuk hari tu:-

    revert cafe
    Chicken Parmigiana

    revert cafe taman air biru
    Creamy Pasta With Salmon
    (Ni pilihan aku)

    revert cafe pasir gudang
    Chicken Chop

    makanan western sedap
    Fish and Chips

    Masa tu tak order dessert kerana kekenyangan..Alhamdulillah…Next time boleh repeat pergi Revert Cafe & Bakery ni.
    So far bagi aku not bad la..Harga pun boleh tahan..Dessert tu yang tak menahan..Kalau ikut hati nak side order je..Tapi taknak melayan nafsu makan yang bergelora sekarang ni.
    Sesiapa yang teringin nak makan Western boleh la menyinggah di sini.
    Alamat
    Revert Cafe & Bakery
    No.8 Jalan 9/23 
    Taman Air Biru
    Pasir gudang
    Hotline : 012-2501526
    Lagi bagus kalau korang call dulu,pesan mana yang korang nak makan waktu lunch.Jadi taklah lama menunggu kan.macam tulah yang kitorang buat masa tu.,
    Sebelum tu belanja gambar Wefie kitorang sebelum makan!!
    Geng Officemate..Ni ada lagi yang tak ikut kitorang masa lunch tu..
  • foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Susu segar Berperisa Untuk Dinikmati

    Assalamualaikum
    Ramai kot yang memperkatakan Susu Segar Berperisa ni kat mana-mana.Sedap oo minum sejuk-sejuk.1 botol ni macam tak cukup je nak minum.
    Ni semua gara-gara masuk dalam  JB Home Food Delivery kat facebook tu.Apa taknya,sejak masuk group tu,macam-macam jenis makanan terlintas di wall facebook aku ni.Semua ada jual..semua delivery depan rumah dan office..Jimat masa kalau yang bekerja tu.Kalau yang suri rumah tu kan.kalau takat teringin kat tekak.beli jelah..hehehe..Tapi kena tengok jugak..kadang-kadang ada je customer complain tak sedap penjual tu beli..So far takat ni memang semua yang aku beli..sedap belaka okeh!!
    Ok..berbalik pada Susu segar berperisa ni,aku tak ingat dulu aku pernah minum ke tak.Dah tak ingat tu,memang tak boleh nak refresh balik otak aku ingat benda tu semua.Orang kata masa zaman-zaman aku dulu ada jual..hehehe..cepat betul  lupa kan..Tapi bila dah lalu lalang kat feeds facebook berulang kali,terasa nak mencuba jugak kan..
    Sebotol harga susu segar berperisa ni adalah rm2.50..Murah ke mahal??? Aku tak sure lah..Nak cari penjual lain dan nak membandingkan harga sangat ler malas..oklah tu kan rm2.50..
    Bila dah rasa buat kali pertama,diikuti dengan botol kedua,haruslah sedap..Memang tak cukup kalau takat 1 botol,Nasib baik beli banyak.Malam tadi dapat,pagi tadi jugak habis..Balik tengahari tadi,tengok dah habis pun..hahaha…beli 10 tu..Aku tak minat sangat dengan choclate..Aku suka strawberry dan jagung..sedap ko!!
    Ada rezeki lagi,boleh repeat order..Awfiyah suka..tapi aku tak bagi sangat la sebab ada campuran gula.Kena jugak tapis makanan dia tu.kecil-kecil dah terdedah pada masakkan manis dan masin ni tak baik untuk budak-budak kan..Tapi si awfiyah tu dah demand,sikit-sikit nak bukak peti ais ummi dia..Haiiii lah anak..
    Susu segar Berperisa ni terdapat 7 perisa tau
    • Original
    • Coklat
    • Strawberi
    • Jagung
    • Pisang
    • Oren
    • Anggur

    Takat ni aku baru try 3 jenis je lah..Jagung,strawberry dan coklat.Nanti nak try perisa lain pulak

    Kalau korang nak try jugak,boleh je google..Banyak dah penjual Susu Segar Berperisa ni
  • foodporn,  kisahsidairy.com

    Durian kampung vs Musang King

    Assalamualaikum
    Alhamdulillah.. Menu berbuka yang sederhana hari ni.Tak payah nak pergi ke bazar hari ni.Cukup menu mee hailam,betik masak air,ikan goreng,ayam masak merah dan air durian belanda yang fresh dari ladang.
    Berbuka apa korang hari ni..Pastinya korang pun menu yang simple kan.Itu lebih menyelerakan dan di samping tu boleh la berjimat.
    Oh ya!!Bila bulan puasa ni,banyak betul musim buah yang ada.Antaranya tentulah rambutan dan juga raja buah iaitu Durian.
    Mungkin paling glamour orang akan pilih Musang King .Tapi aku tetap pilih durian kampung..sedap..Lagi pulak kalau dapat Durian Kucing tidur. Maksudnya dalam satu belah tu ada seulas je duriannya..Tu yang mablesnya..
    Tadi nak dijadikan cerita,mak dah pun tempah durian kampung.Itu lagi bagus dari beli kat kedai.Bukan apa..lebih puas hatilah dari beli,lepas tu banyak busuk.Dapatlah 15 biji dengan harga rm50..oklah kan..isi pun puas hati..Nasib baiklah aku tak boleh makan banyak..Kalau tak dah baham dua tiga biji dah.

    Takut pulak bila da banyak makan ,kepanasan pulak.Risau pulak effect kt baby nanti.Sempat my sil buat lempuk.Bubur durian da biasa buat.Makan dengan durian lagi sedap.Tadi tak sempat nak beli pulut.Just makan dengan roti je..
    Oklah..sampai sini untuk entry ni..Selamat menikmati durian ni..hihi
  • foodporn,  INFO,  kisahsidairy.com,  review food

    Makan Lagi Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum
    Hari ni cerita pasal makan je sudahlah…Hari minggu lepas sebenarnya cerita makan-makan ni.Repeat lagi makan-makan disini.Kalau boleh nak try semua menu yang ada di kedai ni.
    Satu aku suka tempat ni,tak begitu sesak.Kalau nak pergi time tak ramai orang adalah sebelum maghrib..Sebab lepas maghrib orang dah berpusu-pusu masuk ke kedai makan ni.Alhamdulillah…Memang murah rezeki tuan kedai ni.Mungkin dari segi menu yang lain dari yang lain membuatkan ramai yang sentiasa bertandang di Kedai makan ni.
    Petang hari minggu,bawak anak manja pi berjalan-jalan..Tetiba husband bagi idea nak pi makan kat kedai Makan Klimaks Chop & Grill lagi..Bukan takat Nur awfiyah je teruja,melebih-lebih lagi ummi dia..Sebab dalam kepala nak try makan menu terbaru dari Makan Klimaks Chop & Grill ni.
    Seperti biasa,kami datang petang..Jadi tak ramai orang.ok-ok jerk..Bila pelayan datang,terus sebut nak menu terbaru dari Kedai tu..
    Apa yang kami order petang tu?
    Meh aku senaraikan satu persatu menu yang family kecil kami makan,.
    Gambar 1 >> Cheezy Fettuccine Carbonara Meatball (ni menu terbaru dan aku yang order)
    Gambar 2>>  Minuman terbaru iaitu Pandan Soda Float(minuman aku) dan belakang tu,coke Float(untuk husband)Teh o panas(tiada dalam gambar untuk MIL
    Gambar 3>> Nasi lemak Pandan Grilled Lamb(untuk husband) order satu lagi Grilled chicken untuk MIL
    Gambar 4>> Khas untuk Anakanda tersayang..Fries Smile..
    Minuman tu buat aku nak order lagi..Tapi disebabkan perut tak boleh lagi nak spend makanan..so terpaksalah abaikan jugak..
    Nur awfiyah suka sangat dengan air ni..Isk..budak dah pandai sedut straw,laju je minum..
    Meh belanja gambar sebijik
    Dah semakin membesar..Sekarang dah dapat kaki…
    Uih..Makin ligat praktis berjalan..Habislah ummi dia..hua..hua
    As usual..aku tak tau berapa kos damage untuk makan semua ni sebab husband yang bayar..
    Actually ada prop untuk customer selfie,tapi aku tak sempat nak selfie bagai..Bukan tak sempat..Tapi bila pregnant ni,memang tak suka nak bergambar..bahaha…
    Tunggulah nanti dah comel,baru boleh bergambar..takler nampak montel sangat..hahah
    Eh..dulu aku pernah tau cerita pasal Kedai makan  Klimaks Chop & Grill di Entry ni 

    Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Siapa yang pi makan sekarng ni kat kedai makan  Klimaks Chop & Grill akan mendapat vaucher untuk bulan puasa nanti..Isk..rugi tu ari aku tak dapat ,sebabnya aku datang awal sangat..Tak sempat nak jumpa dengan owner kedai..hahah
    As usual,kepada sesiapa yang nak rasa keenakkan menu-menu dari makan  Klimaks Chop & Grill boleh la datang ke alamat bawah ni..Ni bukan Review berbayar ye..Just nak tunjukkan kepuasan bila kedai yang kita pi makan sedap dan menepati citarasa sahaja…
    Makan Klimaks Chop N Grill
    34,Jalan Helang 2,Taman Scientex
    Pasir Gudang 
    Johor

    Korang boleh jugak terjah Facebook mereka untuk meninjau juga lain-lain menu yang lazat 

  • foodporn,  homecook,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Teringinkan Cekodok Pisang

    Assalamualaikum
    Cerita ni dari pagi tadi.Start dari hidupkan enjin kereta nak ke tempat kerja lagi,otak ni dah ligat nak cari sarapan apa.Tetiba teringat kat cekodok pisang yang pernah aku beli dekat aatu kedai ni dulu..
    Tapi malangnya yang dicari takde dah kat kedai tu.Siap tanya kat akak kedai tu.Dia kata dah lama tak buat.Pasrah jelah kan nampaknya.Mybe takde rezeki baby nak makan.
    Sampai ke petang pun still ingat lagi kat Cekodok pisang.Tetiba teringat mak ada bagi pisang emas masa balik minggu lepas.

    taraaaa….ada sikit lagi tu..Memang cukup sangatkn nak buat
    Maka dengan gigih dan tak sampailah berjam jam kat dapur tu,akhirnya siap apa yang diinginkan..
    Dah pun selamat masuk dalam perut..Kena pulak dengan teh O panas kan..Memanglah ummmphhh..
    itu saja untuk minum petang hari ni.mood ibu mengandung ni memang tak boleh nak di jangka kerajinannya..hehe
  • foodporn,  INFO,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    Makan Makan Di Makan Klimaks Chop & Grill

    Assalamualaikum
    Entry ni dah lama kot aku pendam.So,pepagi ni aku saja nak bukak selera korang.Bermula dengan hanya melihat menu-menu yang membuka selera mata pandangan aku ni,sehinggalah rasa keinginan tu meluap-luap untuk cuba makan di Makan Klimaks Chop & Grill.
    Akhirnya,En.husband menunaikan impian ibu mengandung ni supaya baby keluar nanti taklah meleleh air liur..hehehe…
    Petang Ahad yang lepas,aku and family merealisasikan impian untuk makan disitu.Menu yang dihidangkan memang la menepati citarasa tekak aku ni.So tak salah kalau aku war-warkan tempat makanan yang sedap kan.
    Warga Johor,atau yang berdekatan boleh la menyinggah ke Restauran ni.Menu kami pada hari itu adalah :-

    Nasi Lemak Hijau Klimaks Beef Steak

    Ini adalah pilihan  my husband la…Disebabkan dia lapar nasi,so dia memilih set ni.Untuk aku pulak,yang ni memang aku dah aim kat page MK ni
    Cheese Burger Meatball Set

    Yang ni memang kena dengan tekak aku..Aku kongsi dengan Nur awfiyah..Dia makan kentang goreng tu je..
    Untuk MIL pulak,aku orderkan Chicken chop je..Risau pulak dia tak boleh nak terima makanan yang lain.
    Chicken Chop

    Memang sedap…Puas hati..Untuk minuman pulak aku order ni
    Orange Float + Cola Float
    My MIL just order milo je..hehehe..tak payah la nak snap kan. Yang bestnya restoran ni,ada menyediakan khidmat delivery di kawasan yang terdekat di area pasir gudang.So kalau malas nak keluar ke sini,boleh terus call untuk perkhidmatan delivery.Yang penting order mestilah rm30 ke atas ye..
    Oklah..Takmo cakap panjang-panjang..Aku bagi alamat untuk korang terjah
    Makan Klimaks Chop N Grill
    34,Jalan Helang 2,Taman Scientex
    Pasir Gudang 
    Johor
    Korang boleh jugak terjah Facebook mereka untuk meninjau juga lain-lain menu yang lazat 

    Waktu beroperasi adalah 4.30 petang sehingga 11.30 malam dan tutup pada hari Isnin
  • foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  review food

    ABC Kampung Melayu Yang Superb

    Assalamualaikum
    Hai korang…Semalam without any entries dalam blog ni..Uhuk…Kesekian kalinya bertapa di Hospital Sultanah Aminah Untuk Rawatan susulan Pregnancy aku ni.
    Alhamdulillah,Doktor sahkan baby dalam perut ok2 je..Sihat dengan degupan jantung yang normal dan terletak elok dalam perut Ummi dia.Hari Ahad tuari pun bertamu kat sini jugak,tapi untuk check Jantung baby samada ok or tak.lepas tu aku lupa apa lagi dia check.Oh ye..semalam aku sempat jugak masuk ceramah Penyusuan susu ibu selama 30 Minit(Update:adik manis sally yang tegur aku tulis 30 jam) ..Banyak juga lah input yang aku dapat dari ceramah tu..
    Selesai sahaja jumpa doktor,perut pun dah lapar.Selalunya aku just makan kat kantin hospital tu.Tapi disebabkan nak jugak cari ABC kampung Melayu yang dah bertahun aku tak jamah,so decide ngan husband nak ke sana..Selesai check up pun dah pukul 1 lebih..Nasib baik Nur awfiyah tak meragam.Elok tidur dalam stroller dia.
    Alhamdulillah..Sampai kat kedai ABC tu,taklah ramai orang.Cuma cuaca panas tu yang kurang selesa..Mungkin nak hujan..So order 2 abc,satu my husband and 1 lagi aku punya..Nenek cuma minum air sirap je.Makanan pulak kami order nasi ayam,nasi goreng ayam,and soto untuk nenek..Nampak satay mabless,so order 10 cucuk satay je..Takut kang tak habis lak order banyak-banyak kan..
    hehehe…Nampak badan sikit pun oklah ye..

    Nasi ayam ni memang ringkas..so,rasa pun ringkas jugak

    Slurppp….Ni yang best…Memang dah lama mengidam nak makan ni…Akhirnya dapat jugak..
    Siapa orang johor,pasti tau tempat ni kat mana..Oh ye..Just nak bagitau,kedai ni terletak di Kampung melayu Johor.Berdepan dengan Masjid
    ABC dia ni memang terkenal di sekitar Johor.So kalau korang datang jb,bolehla singgah kan.
    Memang syok ,lepas makan hujan turun dengan lebatnya..So terpaksa lah kitorang tunggu hujan redha baru balik.Ingat nak tapau satu lagi,tapi fikir nanti mesti ABC ni cair kan..So terpaksalah cancel tapau..heheh
    *** Abaikan wajah blog baru yang belum dikemas kini..