• food,  kisahsidairy.com,  office

    Beli Belah Barang Pantry Office

    Assalamualaikum Cerita malam tadi la…sibuk pi shopping  semalam…ramai giler orang kat Econsave…mybe la sebab semalam kan hari minggu…Ramai pekerja swasta yang bercuti..Memang tetiap bulan aku lah yang kena beli barang makanan kat Qc Department… Sesambil tu beli stock susu ngan pampers Nur awfiyah…Ada sales untuk pampers…rembat 2 beg..susu takde la pulak salesnya..tetap harga tu..isk..iskk….Pampers murah je…Sejak ni Nur awfiyah asyik tukar jenama pampers je..hehehe…ummi dia ni memang..asyik tengok murah je,mesti nak tukar..Mula-mula aku guna Pet-Pet..Pet-pet nie memang best guna..tapi tulah..mahal sangat..Lepas tu aku try guna fitti,tak sesuai kot dengan Nur awfiyah tu sebab nampak merah2 pulak ..Lepas tu aku nampak sale Diapex,terus berkenan..tapi harga tak konsisten…hehehe..sebab jarang ada sale.. Last-last…

  • food,  kisahsidairy.com

    Kerana Perebutan Kuasa

    Assalamualaikum Macam-macam hal la bebudak opis nie..Bila dah takde kerja,inilah jawabnya..EH..eh…banyak pulak up entry hari nie..haha…tu time ada idea nak buat.. Just nak bagitau korang nie la kan,Aku ada up satu entry berkenaan dengan bisness tudung,maksudnya nanti ada entry bergambar keluaran tudung terbaru De salma…Itu just entry untuk mereka-mereka yang mencari tudung De salam terkini..Biasalah.networking tu penting dalam bisness…Buat masa nie belum terfikir lagi nak bina blog untuk Bisness aku nie..Aku lebih suka guna Instagram dan Facebook je..Tapi aku tau,ramai kat luar sana yang mencari perkara yang diingini menggunakan google..So,hehehe..salah satu cara untuk aku memasarkan perniagaan aku adalah dengan cara nie.So,harap korang tak fening lalat masuk blog aku..Blog aku masih…

  • food,  kisahsidairy.com,  PRODUK REVIEW,  review product

    Review Product:Life Food Dari Hishop.My

    Assalamualaikum Lama dah tergendala nak review product dari hishop nie..Sebabnya..aku memang terlupa tentang tu.memandangkan Hishop ada banyak produk yang diorang bagi kat aku..baik kan..hehehe.. Oklah,kalau dulu aku ada review product Fairy Blossom. Meh,sekarang nie aku review produk tentang Life Food pulak. Life Food ni makanan sampingan untuk mengecilkan size badan korang dan ia juga membantu melawaskan pemakanan yang korang dah makan..Kalau korang yang susah sangat nak ehem2 lepas makan,bolehlah ambil Life Food nie Korang boleh baca info pasal Life Food kat sini Testimonial So far,selepas makan nie,badan rasa ringan sebab Life Food ni dah menyah toksin yang jahat dalam badan nie tau. Cara pengambilannya amatlah mudah dan senang serta cepat.…

  • food,  kisahsidairy.com,  kuaci,  lifestyle blogger

    Kuaci Berhantu

    Assalamualaikum Ngeri tak korang baca entry aku nie..Takpe..abaikan…aku karang cerita lain dulu supaya korang tak suspen pape ek..Tak sempat nak snap gambar bekalan makanan untuk department aku nie..Setiap bulan kitorang akan collect rm10 setiap seorang untuk pembelian makanan.tu pun ada jugak yang bagi lebih Department QA/QC nie hanya ada 6 orang sahaja..Boss,dua orang QA,Safety dan seorang Asst Project.and of course ler ada bunga sekuntum penyeri bilik nie iaitu aku..hahahtu jerlah…Company kecik,orang pun tak ramai.. Apa yang selalu kami beli setiap bulan? of course la makanan seperti maggi,biskut-biskut dan minuman 3 in 1 milo,nescafe,teh dan jugak gula…Inilah stock yang memang sentiasa ada dalam cabinet..Pantry??Non hado ye..Nak makan semua atas meja sendiri…Nak…

  • food,  kisahsidairy.com,  luncheon

    Dah Lama Nak Makan Nasi Ayam Penyet

    Assalamualaikum Petang-petang macam nie,sibuk nak update pasal makanan..lantak pi lah…Janji dah tunaikan hasrat tekak berbulan lamanya…Eceh….berbulan la sangat kan… Kelaparan tahap gaban pepagi tadi membawa ke tengahari...Dok pujuk opismate lunch hari ni.Apa taknya…tak sempat nak beli breakfast pagi tadi..Selalunya kalau aku beli breakfast,tengahari tak keluar makan pun takpe…Nie dari pepagi buta asyik telan kuih raya..Mana nak larat sampai ke petang..Nak taknak layan jugak si tekak nie makan.. Diet?? takde…badan dah kurus sikit…so,xpayah nak diet sesangat..Janji jangan makan malam…tuiii tak?? Memang pebret aku Nasi Ayam Penyet nie..Kalau sebulan tu adalah sekali dua..Tapi kekadang takde langsung..Kalau hari-hari pekena ayam penyet ni,mau muka macam ayam..Lagipun kalau ler hari-hari kerja aku makan kat luar,mau…

  • food

    Nasi beriani Ayam Timbus

    Assalamualaikum Sebenarnya tekak aku nie dah lama mengidam nak makan Nasi beriani Ayam Timbus nie..La ni memang susah nak cari la..Sebab kalau ayam tu tertimbus pun,dah tak nampak ayam pun.Apa taknya,penjual menjual seketul ayam tu kecil sesangat…Dulu kalau nasi beriani ayam timbus,punyalah besar ayam yang ditimbus tu.. tapi sekarang nie macam nak mintak lagi je ayam..Dah takde timbus-timbus dah…memang letak dalam pinggan tu sekali..ayam kecik jerk..Padahal bukannya susah nak cari beriani nie..Kat rumah orang kawen pun boleh dapat..Tapi entahlah..bila pi rumah orang kawen takde la gatal sangat nak makan banyak-banyak or tapau 2-3 bungkus..adehhh.. Dulu aku pernah pi makan nasi beriani dekat Bandar baru Uda.Nama restoran tu Abah Beriani House..Memang…