• food Review

    Coconut Shake Merlimau

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah beransur sihat walaupun still mamai nak pi kerja.SALAM JUMAAT semua..Apa khabar korang hari nie? Semalam sempat update sekejap je.Tak larat nak duduk depan computer lama sangat.Seharian duduk rumah memang best.Rasa nak sambung cuti lagi..Tapi disebabkan cuti pun dah berlambak ambil,so terpaksalah gagahkan jua badan nie pergi kerja. Entry nie sebenarnya dah lama aku nak update,tetapi disebabkan masa mencemburui aku,so hari nie,aku gagahkan juga untuk tatapan korang dan anak cucu cicit aku nanti..Insyallah.. Masa balik Melaka hari tu,sempat aku ngan en.Husband dok usha satu tempat Coconut Shake di Pekan Merlimau nie.Orang selalu dok cakap dekat Klebang Melaka pun ada jugak Coconut Shake nie.Tapi yang dekat ada,watpe aku nak pi…

  • food Review

    Secret Recipe Di Bandar Merlimau Baru Melaka

    Assalamualaikum Cerita lama yang aku jerukkan semasa di Melaka tuari..Aku dah janji nak ceritakan di entry entry akan datang bila aku balik jb kan.. Entry semasa aku bercuti. Selamat Tiba Di Bumi Melaka Entry Santai Dari Gym Bersantai Di Tanjung Bidara Penghujung Cuti Kalau korang rajin boleh la jengah jengah entry lepas lepas nie.Entry nie semua berkaitan dengan percutian balik kampung aku tu..hehehe Ada lagi yang aku nak update hari nie dan seterusnya memandangkan pic pic tu aku nak cantikkan sikit..hehehe.. Sekarang nie kalau balik Melaka,Dah taksusah nak dapatkan makanan makanan kegemaran yang best best  Sejak Ditubuhkan Bandar Merlimau baru nie,semua kedai yang susah nak didapati,semuanya dah ada. Contohnya Secret…