• coffee,  food Review,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Cuba Pula 916 Coffee

    Assalamualaikum Ini kali ketiga aku mencuba Coffee yang dijual di tepi jalan dengan nama yang berlainan.Kalau dulu aku pernah cerita pasal Menikmati Coffee Legend di Entry ini .Kedua aku sudah pun mencuba Pirate Coffee cuma aku tak sempat ler nak ambil gambar time tu..So yang ketiga kali pulak aku mencuba  pula 916 Coffee..Aku beli ni pun sebab ondway ke office memang lalu kat jalan ni.So,nak jugaklah merasa jenama yang lain pulak Berharga hanya rm5 per cup memang lebih dari cukup untuk minum sorang.Ondway nak balik Office tu aku and 2 others officemate tetiba nak menyinggah untuk beli 916 Coffee ni.Cup memang besar bak hang!!Boleh minum dua orang untuk satu cup..Tuari aku…

  • food Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Menikmati Coffee Legend – Rileks,respond & Chill

    Assalamualaikum Di sekitar Johor bahru ni,yang setakat ni aku tau atau kat tempat lain dah ada dah..Itu aku tak tau..hahaha…Baru-baru ni rasa viral jugak la di fb aku pasal Coffee ni..Actually yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak jugak kiosk-kisok di sekitar tempat Pasir gudang ni.Cuma aku belum berkesempatan untuk merasai kenikmatannya lagi, Hujung minggu hari tu,masa balik dari servis kereta,ternampak Coffee Legend bukak kiosk tepi jalan..Cakap kat husband,nak cuba tak coffee ni.Husband apa lagi,tak menolak la kalau berkaitan dengan ais ni..memang pebret dia kot.Pergi le kami menjengah kat situ..Tanya apa yang menarik kat owner kedai tu.Dia kata semua sedap..ho lah!! takdenya kan penjual kata menu diorang tak sedap.…

  • food Review,  johor bahru,  lifestyle blogger

    Food Review : D’ DU VANN CAFE Bukit Dahlia Pasir Gudang

    Assalamualaikum Malam Minggu yang lepas,husband ajak makan luar.Konon nak repeat makan kat Revert Cafe,tapi tak jadi sebab Revert cafe tutup malam tu.So,kami decide nak jalan-jalan sekitar Taman bukit Dahlia je.Jenjalan sambil tengok restoran mana yang memikat hati, sampailah kitorang nampak Cafe ni kat hujung jalan.Memang rasa dah 2-3 kali lalu cafe ni,tapi tak pernah nak menyinggah. Nampak pulak kat situ menyediakan makanan Western.Jadi ada peluang nak makan spaghetti lagi malam tu. D’Du Vann Cafe menyediakan makanan western dan makanan yang terbaik menikut citarasa para pelanggannya. Setiap hari menu recommended by chef akan tertera di papan hitam di luar restoran ni..Memang sangat menarik. Antara Menu yang disediakan di D’ DU VANN…

  • food Review,  foodporn,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Food Review : Revert Cafe & Bakery Taman Air Biru Pasir Gudang

    Assalamualaikum Entry Jeruk!!..Hari selasa lepas aku and the geng nak mencuba satu tempat cafe yang menghidangkan makanan-makanan Western dan Dessert.Asyik makan nasi je kan,sekali sekala tu pekena jugak tekak omputeh..Katanya!!! Revert Cafe And Bakery terletak di Taman Air Biru Pasir Gudang Johor.Ini adalah cawangan kedua selepas Dessert Queen.Aku pernah tulis cerita pasal Dessert Queen.Nak baca Entry ni,Makan-makan di Dessert Queen Signboard besar Untuk Revert Cafe And Bakery Menu yang ada di Revert Cafe And Bakery Lunch selasa lalu,kami berempat ke sana dan pada hari selasa ada potongan RM3 for Pasta deals Of course la ambil peluang untuk menikmati pasta kegemaran aku. Meh tengok apa yang kami order untuk hari tu:-…

  • food Review,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Luncheon Di Chicken Rice Shop

    Assalamualaikum Dapat jugak update blog hari ni setelah semalam blog kesunyian.For your information,kalau korang tak ambil tahu pun,nak jugak aku bagitahu,semalam aku cuti..hahaha.. Cuti ke mana?? Semalam aku ada appointment dengan doktor..hah!! yang tu next entry aku cerita.Disebabkan aku dah letak tajuk makan nasi ayam,of courselah kena cerita tentang nasi ayan kan. Semalam lepas habis check up kat Hospital,hantar pulak adik aku ke rumah MIL dia,terus cari makan..Uittt..Dari pagi tak makan berat,seingat aku keluar rumah semalam just makan roti je untuk alas perut Biasalah,kalau appointment dekat Hospital,pergi pagi macam mana pun,setengah hari mesti habiskan masa kat sana.. Balik dari rumah MIL adik tu,terus cari destinasi untuk mengisi perut..Tetiba teringat AEON…

  • food Review

    Makan di Bola bola Chicken Chop

    Assalamualaikum Hari nie tertunai jugak nak makan dekat sini.Actually reztoran nie baru buka beberapa bulan yang lalu.Tapi hari ni baru berkesempatan. Hari nie pegi meja memang full.Terpaksa menunggu tapi taklah lama sangat..Tu pun dapat meja yang kat luar je.oklH dari tak dapat.Nasib baik jugak ada couple tu dah nak balik, jadi dia bertimbang rasa jugaklah untuk bagi seat kat kitorang. Aku bagi tengok gzmbar je dulu kekdahnya..maaflah kalau gelap.Namanya pun dapat seat kt tempat gelP ni…dh kira occay la kan. Suka tengok buku menu dia yang unik nie. Ok..nak makan dlu ye..sat lagi aku upload gambar makanan pulak.

  • food Review

    Coconut Shake Merlimau

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah beransur sihat walaupun still mamai nak pi kerja.SALAM JUMAAT semua..Apa khabar korang hari nie? Semalam sempat update sekejap je.Tak larat nak duduk depan computer lama sangat.Seharian duduk rumah memang best.Rasa nak sambung cuti lagi..Tapi disebabkan cuti pun dah berlambak ambil,so terpaksalah gagahkan jua badan nie pergi kerja. Entry nie sebenarnya dah lama aku nak update,tetapi disebabkan masa mencemburui aku,so hari nie,aku gagahkan juga untuk tatapan korang dan anak cucu cicit aku nanti..Insyallah.. Masa balik Melaka hari tu,sempat aku ngan en.Husband dok usha satu tempat Coconut Shake di Pekan Merlimau nie.Orang selalu dok cakap dekat Klebang Melaka pun ada jugak Coconut Shake nie.Tapi yang dekat ada,watpe aku nak pi…

  • food Review

    Secret Recipe Di Bandar Merlimau Baru Melaka

    Assalamualaikum Cerita lama yang aku jerukkan semasa di Melaka tuari..Aku dah janji nak ceritakan di entry entry akan datang bila aku balik jb kan.. Entry semasa aku bercuti. Selamat Tiba Di Bumi Melaka Entry Santai Dari Gym Bersantai Di Tanjung Bidara Penghujung Cuti Kalau korang rajin boleh la jengah jengah entry lepas lepas nie.Entry nie semua berkaitan dengan percutian balik kampung aku tu..hehehe Ada lagi yang aku nak update hari nie dan seterusnya memandangkan pic pic tu aku nak cantikkan sikit..hehehe.. Sekarang nie kalau balik Melaka,Dah taksusah nak dapatkan makanan makanan kegemaran yang best best  Sejak Ditubuhkan Bandar Merlimau baru nie,semua kedai yang susah nak didapati,semuanya dah ada. Contohnya Secret…