food Review kisahsidairy.com lifestyle blogger

Menikmati Coffee Legend – Rileks,respond & Chill

Assalamualaikum Di sekitar Johor bahru ni,yang setakat ni aku tau atau kat tempat lain dah ada dah..Itu aku tak tau..hahaha…Baru-baru ni rasa viral jugak la di fb aku pasal Coffee ni..Actually yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak jugak kiosk-kisok di sekitar tempat Pasir gudang ni.Cuma aku belum berkesempatan untuk merasai kenikmatannya lagi, Hujung […]

food Review johor bahru lifestyle blogger

Food Review : D’ DU VANN CAFE Bukit Dahlia Pasir Gudang

Assalamualaikum Malam Minggu yang lepas,husband ajak makan luar.Konon nak repeat makan kat Revert Cafe,tapi tak jadi sebab Revert cafe tutup malam tu.So,kami decide nak jalan-jalan sekitar Taman bukit Dahlia je.Jenjalan sambil tengok restoran mana yang memikat hati, sampailah kitorang nampak Cafe ni kat hujung jalan.Memang rasa dah 2-3 kali lalu cafe ni,tapi tak pernah nak […]

food Review foodporn kisahsidairy.com lifestyle blogger

Food Review : Revert Cafe & Bakery Taman Air Biru Pasir Gudang

Assalamualaikum Entry Jeruk!!..Hari selasa lepas aku and the geng nak mencuba satu tempat cafe yang menghidangkan makanan-makanan Western dan Dessert.Asyik makan nasi je kan,sekali sekala tu pekena jugak tekak omputeh..Katanya!!! Revert Cafe And Bakery terletak di Taman Air Biru Pasir Gudang Johor.Ini adalah cawangan kedua selepas Dessert Queen.Aku pernah tulis cerita pasal Dessert Queen.Nak baca […]

food Review kisahsidairy.com lifestyle blogger

Luncheon Di Chicken Rice Shop

Assalamualaikum Dapat jugak update blog hari ni setelah semalam blog kesunyian.For your information,kalau korang tak ambil tahu pun,nak jugak aku bagitahu,semalam aku cuti..hahaha.. Cuti ke mana?? Semalam aku ada appointment dengan doktor..hah!! yang tu next entry aku cerita.Disebabkan aku dah letak tajuk makan nasi ayam,of courselah kena cerita tentang nasi ayan kan. Semalam lepas habis […]

food Review

Makan di Bola bola Chicken Chop

Assalamualaikum Hari nie tertunai jugak nak makan dekat sini.Actually reztoran nie baru buka beberapa bulan yang lalu.Tapi hari ni baru berkesempatan. Hari nie pegi meja memang full.Terpaksa menunggu tapi taklah lama sangat..Tu pun dapat meja yang kat luar je.oklH dari tak dapat.Nasib baik jugak ada couple tu dah nak balik, jadi dia bertimbang rasa jugaklah […]

food Review

Coconut Shake Merlimau

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dah beransur sihat walaupun still mamai nak pi kerja.SALAM JUMAAT semua..Apa khabar korang hari nie? Semalam sempat update sekejap je.Tak larat nak duduk depan computer lama sangat.Seharian duduk rumah memang best.Rasa nak sambung cuti lagi..Tapi disebabkan cuti pun dah berlambak ambil,so terpaksalah gagahkan jua badan nie pergi kerja. Entry nie sebenarnya dah lama aku […]