• food hunter,  food Review

    Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar

    Assalamualaikum Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar | Hari tu masa aku Shopping barang dapur untuk mak di Bandar Penawar,kami jalan-jalan sekitar situ untuk cari kedai makan.Bila lalu je di Kafe ni ,rasa teringin nak makan Vietnam Role.So kami singgah di Kafe Vietnam ni.Kafe ni memang menghidangkan makanan vietnam tau.So tak perlu sampai ke sana untuk rasa makanan diorang.Kat sini pun dah ada.Hah..So kat mana tempat makan best di Bandar penawar ni,kafe ni adalah salah satunya. So , kami cubalah beberapa jenis makanan yang disediakan disini.Rugi kalau tak mencuba,yelah..dah depan mata kan.Lagi satu orang kata kopi vietnam tu sedap.Why not kita mencuba kan.Menu yang kami order pada malam tu…

  • food Review,  media invitation,  media preview

    Best Of Johor By Makan kitchen di Double Tree By Hilton Johor Bahru

    Assalamualaikum Best Of Johor By Makan kitchen di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Of course sekarang ni makanan Johor sangat sinonim kan bagi orang Johor tak kira dijual di Negeri mana sekalipun.Ia tetap makanan Johor.Dan yang menyediakannya sudah tentunya mereka yang berasal dari Johor. Dan begitu juga yang akan berlangsung di Double Tree By Hilton Johor mengadakan Best Of Johor di Makan Kitchen mulai bulan ogos sehingga september. Penggemar makanan Johor seperti asam pedas Johor, Laksa Johor,Ulaman Johor,Dessert Johor dan pelbagai lagi jenis makanan Johor akan disediakan di Hotel Double Tree ini.Semalam,aku berkesempatan bersama blogger dan Media lain untuk merasai makanan Johor yang dihidangkan oleh Chef² yang berpengalaman.Antara…

  • food hunter,  food Review

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha…Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la… nak promote sikit.Kot korang mencari tempat makan sedap di Skudai Johor,boleh la singgah di Restoran Ateh Corner.Memang best makan kat situ tau.Boleh baca full review aku kat entry Ateh corner tempat makan sedap di Taman Universiti.   Keesokkan paginya,tapi tak terlalu pagi sangat ler,around pukul 10 lebih gak.kitorang plan nak ke Tea Garden Seri Alam.Jarak antara rumah aku dengan…

  • food hunter,  food Review

    Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

    Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula berpindah ke sini pada bulan lepas kerana tempat yang lebih selesa dan besar. Restoran Ateh corner ni memang menjadi tunpuan pelanggan. Sebabnya ia bukan sahaja menyediakan makanan seafood, malah western dan makanan melayu pun ada. Contoh makanan melayu tu Laksa Johor, mee bandung, pendek kata, tekak ko nak makan ape, semua ada. Dengar pulak sekarang…

  • food hunter,  food Review

    TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU

    Assalamualaikum TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU | Of course la i’m happy sebab TEXAS CHICKEN  dah di buka di Johor Bahru.Selama ni tengok terliur je orang update makan ayam goreng crispy yang menggiurkan di Texas Chicken. Kali ni diorang bukak pulak cawangan yang pertama di Johor Bahru.Jadi takdelah asyik makan di tempat yang sama je.kan..kan…Hari tu lagilah dapat peluang untuk menikmati segala yang ada di Texas Chicken di CITY SQUARE JB.Nikmat makan ayam rangup yang super sedap ni.Pembukaan Texas Chicken yang pertama di Johor Bahru ni terletak di Pusat beli belah City Square Johor Bahru ,aras 3.Dan ini adalah pembukaan restoran franchaise yang ke-48 di MALAYSIA tau.Dikendalikan…

  • food hunter,  food Review

    Rasa McFlurry Durian bagi aku

    Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah je dengan aiskrim plain tu.Mestilah akan rasa lemak-lemak manis,pahitnya durian kan. Dah dikata dengan rasa sebenar D24 Ada dua jenis Mcflurry ni dan pilihan aku adalah D24 Durian McFlurry berharga RM8.90 kalau tak silap aku lah.Nak beli yang besar tu macam takut tak berhabisan pulak makan sorang-sorang.So kita try ler yang kecik dulu.Tengahari tu aku…

  • food Review

    Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru

      Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru | Hai korang…Ramadhan 1439H akan datang tak lama lagi.Maknanya tinggal lagi sebulan je kita akan menyambut puasa.So,korang mesti akan dan sedang mencari tempat makan yang menarik untuk berbuka puasa di sekitar Johor Bahru ni kan.   Kebanyakkan Restoran,Cafe dan Hotel menyediakan hidangan menarik sempena bulan puasa dengan harga yang berpatutan.Yang mana korang boleh pilih untuk berbuka puasa samada di Hotel,Cafe dan restoran.Mereka juga menyediakan set menu untuk berbuka puasa dengan harga berpatutan sangat.So untuk entry ni aku akan update dari masa ke semasa untuk rujukan korang. Jika ada pihat Hotel atau restoran yang ingin menjemput kami blogger Johor untuk Promosi buffet ramadhan…

  • food Review

    A Fresh New Addition to Domino’s Hottest Korean Sensation

    Assalamualaikum Fall in love all over again with the sweet and spicy Ssamjeang flavors especially created by Domino’s Pizza. Hot on the trail of its popular Ssamjeang Pizza range, Domino’s introduces its latest addition, the new Ssamjeang Prawn pizza, the fourth variant added to the range. Featuring springy, succulent prawns marinated with Italian herbs & spices coupled with nutritious seaweed that’s rich with umami flavour, fresh cherry tomatoes, green peppers, sprinkled with roasted sesame seeds atop the specially developed Ssamjeang sauce, the Ssamjeang Pizza is packed with well-balanced flavors and textures Speaking on the new flavors, Shamsul Amree, Senior General Manager, Operations, Domino’s Pizza Malaysia and Singapore said, “We received…

  • food hunter,  food Review

    Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler?

    Assalamualaikum Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler? | Korang rasa??  Adakah ia pedas seperti maggi samyang? Hah.. Moh ler dengar cerita aku ni.  Actually masa aku ke Maslee baru-baru ni, terserempak dengan Maggi Pedas Giler yang dok disebut-sebut blogger di social media. Masa tu belum lagi berkeinginan untuk makan setelah sebelum ini aku pernah mencuba Maggi Samyang. And aku kalah tanpa bertanding pun dengan sesiapa. And aku surrender.  Tapi bila aku mencuba Maggi samyang Cheese, and itu menjadi kesukaan aku sebabnya terkandung cheese di dalamnya. Dah beberapa kali jugaklah aku repeat untuk makan maggi samyang cheese tu. Walaupun pedas, tapi rasa cheese tu boleh matikan kepedasan mee tu.. Ececehhh.. …

  • food Review

    Burger Nasi Lemak sedap ke tidak?

    Burger Nasi Lemak sedap ke tidak?| Aku tak sure samada promo Burger Nasi Lemak oleh McDonalds Malaysia ni ada lagi ke tidak.Sebab apa,sebab entry ni adalah entry Throwback yang dah terperam lama dalam Handphone ni. Dari dibiar gitu je,boleh gak aku update satu untuk hari ini.Ketepikan dulu pasal politik tu.Kita biar Kerajaan baru untuk membuat pembaharuan seperti yang dijanjikan.Sebab,semakin kita masuk campur,semakin kita menjadi orang yang tamak,dan semakin kita menjadi orang yang tidak sabar.Kalau tanam benih hari ni,takkan dapat nak rasa hasilnya esok.So tak perlu kita nak menokok tambah benda yang tak sepatutnya. Oklah…jom kita cerita pasal makanan.For Sure korang dah try kan Burger Nasi Lemak ni.haha..yang bestnya Tagline Burger…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE