• food Review,  foodporn

    Kambing Golek Johor Sedap

    Kambing Golek Johor Sedap | Siapa peminat kambing sila angkat tangan.Actually aku bukanlah yang jenis suka sangat kambing ni.Tapi husband aku memang pencinta kambing.Kalau dia masuk kedai,dengar ada kambing,itulah yang akan di ordernya terlebih dahulu.Semua dia nak rasa okeh.Paling dia suka adalah Kambing Golek.Kalau jumpa mesti nak beli. Kalau kat rumah pulak, bila tanya nak makan apa, atau kat pasar nak beli apa,dia selalu bagitau beli kambing.Tau tak yang bini dia ni bukannya pandai nak masak kambing pun.Sebab apa tau,Kambing ni kalau cara penyediaannya tak betul,nanti masak bau hamis kambing.So,sebab tulah, aku tak pernah masak kambing.Tapi hari tu masa aku belek-belek facebook,terperasan satu mamat ni jual kambing perap secara online.Dia…

  • food hunter,  food Review,  foodporn

    Pertama Kali ke Sushi King Tesco Eco Kota Masai

    Pertama Kali ke Sushi King Tesco Eco Kota Masai | Dah lama pembukaan Tesco Eco Kota Masai yang berdekatan dengan rumah.Bukan tak nak pergi di awal pembukaan Tesco.Cuma tau  ia akan padat dengan orang.Maklumlah kan, tempat baru.Orang mesti ramai yang nak terjah pasaraya yang baru dibuka seperti Tesco.Lagi pun banyak kot aktiviti yang diadakan di sana. So,kita pergi lambat sikit bagi meraikan pembukaan cawangan Tesco di Kota Masai.Wah..Nampaknya warga Kota Masai dan yang berdekatan dengannya senanglah nak berbelanja di Pasaraya Besar seperti Tesco.Tesco Eco Kota Masai ni takdelah besar sangat seperti Tesco lain.Kedai pun dalam tu tak terlalu banyak.Tapi at least ada lah kan apa yang diingini di dalam Tesco…

  • food hunter,  food Review

    The Toast Permas Jaya

    The Toast Permas Jaya | Actually dah beberapa kali jugak lah dengar pasal The Toast ni.Cuma nak lepak-lepak ke Permas Jaya ni ada sedikit jauh dari tempat aku(yang sebenonya malas nak pergi jauh-jauh..hahah)Tapi memandangkan my blogger friend ni ajak makan ke sini.Jadi adalah rezeki nak mencuba menu di The Toast ni. The Toast Permas Jaya ni dah lama dah buka,cuma memang belum berkesempatan nak pergi ke sini.Pertama kali ke sini, memang aku rasa mesti tempat ni high class.Tak macam kopitiam tempat lain yang aku pergi.Yang keadaannya biasa-biasa sahaja.Tapi bila tengok The Toast ni, memang nampak betul-betul classy tau.1st impression aku adalah..Mesti MAHAL!! Petang tu sebenarnya plan nak minum kopi je.Jadi…

  • food,  food Review,  foodporn

    Tauhu Semedang yang patut dicuba

    Tauhu Semedang yang patut dicuba | Actually lama dah aku dengar pasal tauhu semedang ni.Tapi tak pernah lagi rasa nak mencuba.Ingatkan Tauhu Semedang ni sama je dengan tauhu yang biasa tengok di kedai tu. Tauhu semedang ni orang kata dari Indonesia.Kalau korang rasa antara tauhu semedang dengan tauhu biasa, memang lain dan lebih sedap tauhu semedang ni.Aku pun tak tau sebenarnya asal usul sebenar tauhu semedang ni.Tapi dari pembacaan aku pasal tauhu semedang ni, ia agak konflik sikit.Meh baca tentang asal usu tauhu semedang ni ASAL USUL TAUHU SEMEDANG Dari pembacaan aku dari sebuah blog indonesia, terdapat cerita yang menarik di sebalik kemasyhuran Sumedang ni.Nama Tauhu Semedang ni diambil dari…

  • food hunter,  food Review

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan |Hari tu entah macam mana, kawan blogger aku ada cerita pasal Healthy food yang dia beli dari satu kedai ni di Taman Bukit Dahlia.So, teringin pulak nak mencuba healthy food yang dibekalkan oleh Mamasado_Official ni di kedai Meloyhealthy. Disebabkan aku sekarang ni kira dalam proses eat clean.So, aku pun pi jengah ke kedai Meloyhealthy ni untuk mendapatkan pelbagai produk Mamasado di sana.Oh ya..Kedai Meloyhealthy ni merupakan kedai yang menjual produk makanan Frozen dan Healthy Food.Ada juga Protein supplement dan groceries lain yang ada di dalam kedai ni.Memang best masuk kedai ni.Rasa macam-macam aku nak angkut tau.Stock pun banyak. Di dalam kedai ni lah stock healthy food…

  • food hunter,  food Review

    Makanan Korea Online Johor

    Makanan Korea Online Johor | Hamboi, sejak bila pulak jadi kakak kpop ni kan.Actually dah lama tengok ada sorang seller ni dok promote makanan korea  yang dia masak sendiri.Dah tentu²nya makanan korea yang dimasakknya HALAL.So, tak delah timbul keraguan kan bila orang melayu kita ni masak.Pepagi lagi kan dah cerita pasal makan ni..terus lapar perut i…hahaha   Ada je restoran yang menjual makanan Korea di sekitar Johor Bahru ni.Antaranya yang pernah JDT Blogger review adalah di Chicken Lab, Kfry dan ada dua tiga tempat lagi.Hari tu memang tak berkesempatan nak join Food Review.Kalau tak, banyak lagi lah kan yang aku nak rasa pasal Korean Food ni.Yelah, nak ke sana menggunakan…

  • food Review

    EAT ALL YOU CAN DI QING PALACE PULAI SPRINGS

    EAT ALL YOU CAN DI QING PALACE PULAI SPRINGS | Sesekali kan ubah selera dengan makanan Chinese ni memang sedap.Yang paling best makanan Chinese yang orang melayu dan bangsa lain pun boleh makan.Ianya Halal dan itu salah satu dari apa yang terdapat di Qing Palace Pulai Springs.“EAT ALL YOU CAN ” adalah promosi yang akan berlansung pada sepanjang Oktober ini bermula dari hari 1 Oktober 2018 sehingga 31 Oktober 2018 Di sepanjang Oktober ini Qing Palace  Pulai Spring menerima pengunjung yang ingin merasai kenikmatan hidangan makanan yang lazat dan merupakan Signature Dish di Qing Palace Pulai Spring.Bermula dari 1 Oktober hingga 31 Oktober 2018, Qing Palace Pulai Springs menawarkan hidangan…

  • food hunter,  food Review

    4Fingers Crispy Chicken di Komtar JBCC

    4Fingers Crispy Chicken di Komtar JBCC | Dah sebulan jugak 4Fingers Crispy Chicken ni dibuka di Komtar JBCC.Baru hari tu aku dengan beberapa orang JDT Blogger datang makan di sini. Actually, hari tu memang tak tau nak makan kat mana, sekali teringat yang Sislin kata anak dia pernah makan di cawangan KL.So, kami bersepakat untuk mencuba ayam goreng rangup ni.Bila tengok Page 4Fingers ni di facebook, memang nampak sedap kan.So ,marilah kita mencubanya. APA YANG MENARIK TENTANG 4FINGERS CRISPY CHICKEN  Kalau korang nak tahu, ayam yang digunakan adalah ayam yang bebas antibiotik dan hormon.Ia tidak mengandungi sama sekali  MSG dan artificial flouvarings tau.So, korang boleh makan ayam disini dengan selamatnya.Lagi…

  • food Review

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali

    The Morso Pasir Gudang menyajikan makanan Itali | Baru je Launching beberapa minggu yang lalu.The Morso menyajikan makanan italian iaitu pasta dan western.So peminat makanan italian,boleh la mencuba pelbagai makanan disini. Baru semalam aku berkesempatan untuk mencuba antara menu yang ditawarkan disini.Of courselah teruja kan sebabnya aku adalah salah seorang peminat pasta.Pasta kegemaran aku  pasta carbonara.So,teringinlah nak mencuba disini kan.   The Morso ni terletak di Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang dan merupakan salah satu cawangan The Morso.Selain itu di Johor Bahru,The Morso telah membuka juga cawangan di Bandar Dato Onn.So, jom tengok apa yang aku order semasa makan di sana. So far memang berbaloi makan kat sini, sebab portion…

  • food Review

    Kambing 40 Hari yang disebut-sebut

    Kari Kambing 40 Hari yang disebut-sebut | Siapa je yang tak tau pasal Kedai makan Kari Kambing 40 hari ni kan.Semua tahu,bila datang ke kedai makan Kambing 40 Hari ni,orang ramai,nak makan kena beratur panjang.Siapa je kan tak kenal kedai makan ni.Bukan orang Negeri Johor je dah datang ke sini,malahan Negara jiran kita pun dah pernah sampai ke sini tau. KARI KAMBING 40 HARI Kambing 40 hari ni terletak di bersebelahan Highway Ayer Hitam arah utara,kalau dari highway memang akan nampak signboard besar kat tepi jalan tu.Sepanjang ulang alik ke Melaka,memang akan cakap kat husband,bila gaknya nak menyinggah makan di sini.Apa menu yang menarik di sini.Tentulah Kari kambing yang menjadi…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE