• food hunter,  food Review

    Rasa McFlurry Durian bagi aku

    Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah je dengan aiskrim plain tu.Mestilah akan rasa lemak-lemak manis,pahitnya durian kan. Dah dikata dengan rasa sebenar D24 Ada dua jenis Mcflurry ni dan pilihan aku adalah D24 Durian McFlurry berharga RM8.90 kalau tak silap aku lah.Nak beli yang besar tu macam takut tak berhabisan pulak makan sorang-sorang.So kita try ler yang kecik dulu.Tengahari tu aku…

  • food hunter,  food Review

    Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler?

    Assalamualaikum Bagaimana rasa Maggi goreng Tomyam pedas Giler? | Korang rasa??  Adakah ia pedas seperti maggi samyang? Hah.. Moh ler dengar cerita aku ni.  Actually masa aku ke Maslee baru-baru ni, terserempak dengan Maggi Pedas Giler yang dok disebut-sebut blogger di social media. Masa tu belum lagi berkeinginan untuk makan setelah sebelum ini aku pernah mencuba Maggi Samyang. And aku kalah tanpa bertanding pun dengan sesiapa. And aku surrender.  Tapi bila aku mencuba Maggi samyang Cheese, and itu menjadi kesukaan aku sebabnya terkandung cheese di dalamnya. Dah beberapa kali jugaklah aku repeat untuk makan maggi samyang cheese tu. Walaupun pedas, tapi rasa cheese tu boleh matikan kepedasan mee tu.. Ececehhh.. …

  • food hunter

    Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap

    Assalamualaikum Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap | Pertama kali dalam hidup aku,mengenali O-Matcha ni bila diperkenalkan oleh seseorang.Selalunya yang aku minum hanyalah Green Tea,Tapi ada lagi minuman yang lebih baik lagi dari Green Tea ni. Korang semua tahukan,Green Tea ni sebenarnya memberikan kesan yang baik pada tubuh badan kita,dan semestinya Matcha ni lebih baik dan lebih pahit dari Green Tea.1st impression aku bila dikatakan pahit tu,rasa pahit ubat yang korang terpaksa telan tu…hahaha… APAKAH KEBAIKKAN MATCHA Matcha dan Green Tea sebenarnya berasal dari tumbuhan yang sama iaitu Camellia Sinensis.Yang menjadikan ianya berbeza adalah cara proses dan penanamannya. Teh hijau biasanya hanya mempunyai kira-kira 63mg antioksidan berbanding matcha yang…

  • buffet ramadhan 2018,  food hunter

    Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

    Assalamualaikum Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan. Baru-baru ini aku telah dijemput oleh pihak Double Tree By Hilton Johor Bahru untuk Ramadhan Media Preview pada 28 mac 2018.Ni kira 1st time aku join Food Review di Hotel.Actually sebelum ni ada jemputan tetapi tak dapat nak join sebab masa tu Naura kecil lagi..So,this year,insyallah,akan join Food Review atas jemputan. Kepada korang yang ingin merasai kelainan yang…

  • food hunter,  food Review

    Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually dah plan siap-siap dah,lepas pada Perjumpaan dengan Ahli JDT Bloggers,kami anak beranak nak makan Boat Noodles.Teringin lah nak ke Amphawa Boat Noodles di Sutera Mall,tapi memandangkan masa dah suntuk,habis pun perbincangan dalam pukul 4 petang,so aku decide nak pergi yang dekat je. So,lokasi yang terdekat adalah di Aeon Jusco Bandar Dato’ Onn..Kira berdekatan dengan kami di Setia Tropika masa tu.Dapatlah tengok-tengok apa yang best kat sana.Tapi yang tak bestnya kat Boat Noodle di sini,tak berapa banyak menu yang dihidangkan.Maksudnya,mangkuk kecik-kecik tu tak berapa banyak menu.. Sebelum ni,pernah je pergi ke Boat Noodle yang lain,cuma nak cari yang penuh dengan menu,Jadi adalah kelainan kan..Ada dua tempat yang aku…

  • food hunter,  review food

    Birthday Treat Babah at My Kluang Seri Alam,Pasir Gudang

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ hari sabtu yang lepas aku decide untuk belanja makan babah sempena birthday dia yang akan datang yang jatuh pada hari Isnin.So hari sabtu lepas,selepas settlekan urusan di Bank,Kami terus ke tempat makan di Seri Alam ni.Berdekatan juga dengan Bank. So,aku memilih MY KLUANG untuk belanja babah sempena hari jadi dia.My Kluang ni antara kedai makan yang sedap di Pasir Gudang.Ianya seakan-akan Kluang Rail Coffee jugaklah.Selalunya bila birthday kami berdua,kami pilih untuk makan Secret Recepi sahaja.Hah..korang tengok Entry Birthday kami..Semuanya di sana.Bukan sebab takde tempat lain,cuma ini je yang berdekatan dengan kami. Birthday Cake from him Makan-makan di Secret Recipes Aeon Birthday Celebration Untuk Nur Awfiyah Early Birthday…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE