• food hunter,  food Review

    The Toast Permas Jaya

    The Toast Permas Jaya | Actually dah beberapa kali jugak lah dengar pasal The Toast ni.Cuma nak lepak-lepak ke Permas Jaya ni ada sedikit jauh dari tempat aku(yang sebenonya malas nak pergi jauh-jauh..hahah)Tapi memandangkan my blogger friend ni ajak makan ke sini.Jadi adalah rezeki nak mencuba menu di The Toast ni. The Toast Permas Jaya ni dah lama dah buka,cuma memang belum berkesempatan nak pergi ke sini.Pertama kali ke sini, memang aku rasa mesti tempat ni high class.Tak macam kopitiam tempat lain yang aku pergi.Yang keadaannya biasa-biasa sahaja.Tapi bila tengok The Toast ni, memang nampak betul-betul classy tau.1st impression aku adalah..Mesti MAHAL!! Petang tu sebenarnya plan nak minum kopi je.Jadi…

  • food hunter,  food Review

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan

    Mamasado_Official membekalkan makanan kesihatan |Hari tu entah macam mana, kawan blogger aku ada cerita pasal Healthy food yang dia beli dari satu kedai ni di Taman Bukit Dahlia.So, teringin pulak nak mencuba healthy food yang dibekalkan oleh Mamasado_Official ni di kedai Meloyhealthy. Disebabkan aku sekarang ni kira dalam proses eat clean.So, aku pun pi jengah ke kedai Meloyhealthy ni untuk mendapatkan pelbagai produk Mamasado di sana.Oh ya..Kedai Meloyhealthy ni merupakan kedai yang menjual produk makanan Frozen dan Healthy Food.Ada juga Protein supplement dan groceries lain yang ada di dalam kedai ni.Memang best masuk kedai ni.Rasa macam-macam aku nak angkut tau.Stock pun banyak. Di dalam kedai ni lah stock healthy food…

  • food hunter,  food Review

    Makanan Korea Online Johor

    Makanan Korea Online Johor | Hamboi, sejak bila pulak jadi kakak kpop ni kan.Actually dah lama tengok ada sorang seller ni dok promote makanan korea  yang dia masak sendiri.Dah tentu²nya makanan korea yang dimasakknya HALAL.So, tak delah timbul keraguan kan bila orang melayu kita ni masak.Pepagi lagi kan dah cerita pasal makan ni..terus lapar perut i…hahaha   Ada je restoran yang menjual makanan Korea di sekitar Johor Bahru ni.Antaranya yang pernah JDT Blogger review adalah di Chicken Lab, Kfry dan ada dua tiga tempat lagi.Hari tu memang tak berkesempatan nak join Food Review.Kalau tak, banyak lagi lah kan yang aku nak rasa pasal Korean Food ni.Yelah, nak ke sana menggunakan…

  • food hunter,  food Review

    4Fingers Crispy Chicken di Komtar JBCC

    4Fingers Crispy Chicken di Komtar JBCC | Dah sebulan jugak 4Fingers Crispy Chicken ni dibuka di Komtar JBCC.Baru hari tu aku dengan beberapa orang JDT Blogger datang makan di sini. Actually, hari tu memang tak tau nak makan kat mana, sekali teringat yang Sislin kata anak dia pernah makan di cawangan KL.So, kami bersepakat untuk mencuba ayam goreng rangup ni.Bila tengok Page 4Fingers ni di facebook, memang nampak sedap kan.So ,marilah kita mencubanya. APA YANG MENARIK TENTANG 4FINGERS CRISPY CHICKEN  Kalau korang nak tahu, ayam yang digunakan adalah ayam yang bebas antibiotik dan hormon.Ia tidak mengandungi sama sekali  MSG dan artificial flouvarings tau.So, korang boleh makan ayam disini dengan selamatnya.Lagi…

  • food hunter,  food Review

    Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar

    Assalamualaikum Makanan Vietnam di Kafe D’Viet Bandar Penawar | Hari tu masa aku Shopping barang dapur untuk mak di Bandar Penawar,kami jalan-jalan sekitar situ untuk cari kedai makan.Bila lalu je di Kafe ni ,rasa teringin nak makan Vietnam Role.So kami singgah di Kafe Vietnam ni.Kafe ni memang menghidangkan makanan vietnam tau.So tak perlu sampai ke sana untuk rasa makanan diorang.Kat sini pun dah ada.Hah..So kat mana tempat makan best di Bandar penawar ni,kafe ni adalah salah satunya. So , kami cubalah beberapa jenis makanan yang disediakan disini.Rugi kalau tak mencuba,yelah..dah depan mata kan.Lagi satu orang kata kopi vietnam tu sedap.Why not kita mencuba kan.Menu yang kami order pada malam tu…

  • food hunter

    Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Nasi Beriani Haji Karim

    Assalamualaikum Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Haji Karim | Pagi tadi sempatlah bersarapan bersama family.Payah sebenarnya dapat sarapan bersama kat luar.Sesekali kan,apa salahnya.So,selalunya menjadi masalah pada kami untuk mencari tempat makanan yang sedap.Tapi bila teringat kat satu kedai ni,lagi satu ada pulak kawan dah up status makan Laksa Johor sedap di Pasir gudang ni,terus ajak husband terjah di Kedai tu. Nasi Beriani Haji Karim(ambil dari jauh je) Nasi Beriani Haji Karim ni dah memang terkenal di sekitar Pasir Gudang ni.Kalau hari rabu dan Jumaat,merupakan hari yang wajib singgah untuk makan nasi beriani sedap di Pasir Gudang ni.Sebab Nasi beriani hanya dihidangkan pada hari tu sahaja iaitu rabu dan Jumaat…

  • food hunter,  food Review

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam

    Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha…Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la… nak promote sikit.Kot korang mencari tempat makan sedap di Skudai Johor,boleh la singgah di Restoran Ateh Corner.Memang best makan kat situ tau.Boleh baca full review aku kat entry Ateh corner tempat makan sedap di Taman Universiti.   Keesokkan paginya,tapi tak terlalu pagi sangat ler,around pukul 10 lebih gak.kitorang plan nak ke Tea Garden Seri Alam.Jarak antara rumah aku dengan…

  • food hunter,  food Review

    Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

    Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula berpindah ke sini pada bulan lepas kerana tempat yang lebih selesa dan besar. Restoran Ateh corner ni memang menjadi tunpuan pelanggan. Sebabnya ia bukan sahaja menyediakan makanan seafood, malah western dan makanan melayu pun ada. Contoh makanan melayu tu Laksa Johor, mee bandung, pendek kata, tekak ko nak makan ape, semua ada. Dengar pulak sekarang…

  • food hunter,  food Review

    TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU

    Assalamualaikum TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU | Of course la i’m happy sebab TEXAS CHICKEN  dah di buka di Johor Bahru.Selama ni tengok terliur je orang update makan ayam goreng crispy yang menggiurkan di Texas Chicken. Kali ni diorang bukak pulak cawangan yang pertama di Johor Bahru.Jadi takdelah asyik makan di tempat yang sama je.kan..kan…Hari tu lagilah dapat peluang untuk menikmati segala yang ada di Texas Chicken di CITY SQUARE JB.Nikmat makan ayam rangup yang super sedap ni.Pembukaan Texas Chicken yang pertama di Johor Bahru ni terletak di Pusat beli belah City Square Johor Bahru ,aras 3.Dan ini adalah pembukaan restoran franchaise yang ke-48 di MALAYSIA tau.Dikendalikan…

  • food hunter,  food Review

    Rasa McFlurry Durian bagi aku

    Assalamualaikum Rasa McFlurry Durian bagi aku | Actually dah dua kali Mcdonalds keluarkan Mcflurry Durian.Dan baru kali ni aku sempat merasa bagaimana perasaan merasa mcflurry durian ni.ecewah..ayat kemain lagi.Biasa-biasa or luar biasa yang boleh nak repeat and repeat lagi. Sebelum merasa Mcflurry Durian dari Mcdonalds ni,dah terasa kesedapan durian yang original kita makan,cuma di tambah je dengan aiskrim plain tu.Mestilah akan rasa lemak-lemak manis,pahitnya durian kan. Dah dikata dengan rasa sebenar D24 Ada dua jenis Mcflurry ni dan pilihan aku adalah D24 Durian McFlurry berharga RM8.90 kalau tak silap aku lah.Nak beli yang besar tu macam takut tak berhabisan pulak makan sorang-sorang.So kita try ler yang kecik dulu.Tengahari tu aku…