• entry merapu,  kisahsidairy.com,  monday,  nur awfiyah

    Entry For Monday

    Assalamualaikum
    sumber:google
    Selamat hari isnin semua..Pepagi ni saje nak warm up sebelum idea-idea untuk menulis hari nie dikarang sebaiknya..ececehh..pemahaman dan tatabahasa kena betul..macam ler selama ni tulis entry berpandukan pemahaman dan tatabahasa..Tak tau semuanya nak dilanggar..adeh…
    Semalam bawa Nur awfiyah pi open house…Merengek je anak dara sorang tu sampai tak sempat ummi dia nak merasa segala jenis makanan…amboii…ummie dia nie memang tekak besar..pantang nampak makanan..semua nak rasa..Dah macam tekak babah dia dah..
    Dapat pergi dua buah rumah je malam tadi..Semua kawan en,husband…Itupun yang dekat2 je..maklumlah..malam-malam nie tak boleh lama-lama sangat..Tak memasal je awfiyah bukak baju malam-malam buta.,.anak dara sorang nie kalau lelama sangat kat rumah orang ,itulah kekdahnya..Bila dah start nangis,kenalah bukak baju..sebab bila dia dah nangis panjang-panjang,mulalah berpeluh satu badan..Mulalah air mata membasahi baju dia..Mulalah dia rasa tak selesa..Last but not least,mulalah ummi dia nak angkat punggung..Balik terus..
    Saja ajak dia memalam tu,nak biasa-biasakan dia..biar dia selesa kalau pi rumah orang..tak ler ummi dia kena duduk rumah je…ngengada tau ummi dia nie..padahal ummi ngan babah dia nie kaki jalan..
    oklah…need something to do…ececeh…speaking pulok..teringat cerita Spain Uols malam tadi..hahaha..kelakar habis..walaupun cerita dia sempoi..tapi betul-betul mencuit hati..
    oklah..till meet u ols shortly..
  • entry merapu

    Hari nie Tidak Bekerja??

    Assalamualaikum
    Salam Jumaat semua…Rasa janggal pulak hari nie En.Husband tak bekerja…Selalunya dok iron kan baju dia, la nie,iron baju sendiri je…(hehehe…tu pun kalau rajin) ..
    Nak biasakan diri dengan situasi sekarang nie,agak susah sikit la… Susahnya bila nak balik ke kampung…tak taulah macam mana… Aku dah confirm sabtu bekerja setengah hari.. Macam mana nak balik kampung kalau dah setengah hari je… Ahad En.Husband dah mula bekerja.. Entahlah…Kecewa tu memang kecewa,tapi nak buat macam mana kan…Kita nie takde hak nak bersuara.. Ikutkan jelah..Company nie pun bukan nk ikut  goverment… Alasan nak ikut singapore punya cuti… Yelah diorang confirm la anak beranak kerja swasta…apa nak kesah sangat kan..
    Kalau masih single mingle takpelah jugak… Bagi yang dah kahwin dan berkeluarga…macam mana lah pulak…emmm….susah la nak cakap…
    Layankan aje lah.. Hidup mesti diteruskan jugak walaupun payah.. 
    Oklah korang…yang bekerja selamat bekerja…yang tidak bekerja hari nie,Jangan lupa menunaikan solat jumaat ye…