Dunia Blogging.Blogger baru Uncategorized

Lunch Date dengan Blogger Lin

Assalamualaikum Hai korang ☺☺ begitulah tajuk entry hari ini..and lunch date tu pada hari ahad..Actually Blogger supermak ni memang berasal dari Pasir gudang.sama tempat,cuma area berlainan sedikit la.. Kalau nak jumpa memang senang je.tapi disebabkan kami ni bekerja,so masa nak jumpa tu memang  payah la sikit kan.Dah decide nak jumpa ahad tu,so plan makan-makan di […]

blogger blogger lifestyle Dunia Blogging.Blogger baru

Dapat Hadiah Dari Blogger Farah Waheeda

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dapat lagi koleksi hadiah dari Blogger.. Sebenarnya hadiah nie dah lama sampai..Rasanya dah 2 minggu..Tetapi disebabkan aku guna alamat company,so hari nie baru ambil. Ada Fridge Magnet Guitar dan pencil tu.. Haishh…Bila tengok hadiah nie,teringat pulak hadiah yang belum sempat aku poskan..Bila nak pos tak taulah,..Kesian mereka menunggu..huhu…Memang dekat sebulan dah terabai..Tinggal nak beli […]

Dunia Blogging.Blogger baru

Tahniah kepada blogger Akupenghibur.com

Assalamualaikum Msmw_2014 telah pun berakhir.seorang dari pemenang itu adalah rakan blogger yang sentiasa menyinggah di blog aku ni.Seorang anak muda yang aku kagumi dalam setiap entry yang dia tulis berkisarkan pengalaman hidup nya . kebanyakkan entry entry yang diterbitkan banyak berunsurkan nasihat serta panduan hidup kepada remaja kini. Blogger yang dikenali sebagai acik adalah empunya […]

Dunia Blogging.Blogger baru Tips Uncategorized

Berapa banyak Publish Entry dalam satu masa??

Assalamualaikum Entry nie kira macam entry tak puas hati jugaklah…hehehhe..Maaf terasa. Pernah tak korang publish entry korang lebih dari 10 kali dalam satu masa.. Contohnya macam nie.. Blogger nie  publih entry2 nya dalam satu masa..tersusun cantik je satu page . Taklah semua blogger macam tu.ada lah 2-3 blogger yang buat perkara yang sama.. Tapi bagi […]

Dunia Blogging.Blogger baru Uncategorized

Akan MenCari Bila lama Menyepi

Assalamualaikum Dunia blogging dah macam kita berkawan dengan kawan kawan kita di alam nyata.Cuma bila di alam maya kita taklah bertemu empat mata dengan mereka..Boleh juga dikatakan persahabatan jarak jauh.Contohnya dlam kita berblogging nie,tak semestinya kawan blogger kita tu satu tempat dengan kita.Mestilah di merata tempat Di Bumi Allah nie..Ada ke yang duduk kat planet […]

Dunia Blogging.Blogger baru kisahsidairy.com nuffnang

Earning Nuffnang Semakin Banyak

Assalamualaikum Yang pastinya ramai di kalangan blogger yang menjadikan blog sebagai satu punca pendapatan sampingan..Tak ramai blogger sekarang yang kata blog sekadar suka suka… Begitu juga aku,Tetapi bila earning yang dikumpul tidak meningkat,mulalah rasa putus asa. Nak up entry dan blogwalking pun seperti dah malas nak buat. google Tetapi lebih banyak kita up Entry dan […]

Dunia Blogging.Blogger baru seo

Tukar atau Tidak??

Assalamualaikum Bila banyak terbaca pentingnya Template dalam blog nie di Blog Hasrulhassan.Terniat juga nak tukar template nie. Sebenarnya kalau kita mempelajari selok belok SEO rasanya banyak yang perlu diubah dalam blog nie.. kalau dulu memang lah sekadar suka suka…Sekadar untuk meluahkan apa yang rasa nak diluahkan. Tetapi bila dah lama berblog nie,dan mengenali blogger blogger […]

Dunia Blogging.Blogger baru thanks to Blogger sayang

Terima hadiah Dari blogger

Assalamualaikum Alhamdulillah..hadiah dah sampai petang semalam..Walaupun kat rumah takde orang,tapi abang posmen letak je sampul surat berdaftar tu dekat dalam peti pos..Oklah tu kan dari kena ambil dekat pejabat pos. Aku dapat hadiah keychain kebaya Nyonya nie sebab aku adalah Pengkomen Tegar di Blog beliau untuk bulan oktober lepas.Cantik.. Siap ada kad lagi Nielah keychainnya..cantikkan…aku […]

Dunia Blogging.Blogger baru

Entry Deleted

Assalamualaikum Disebabkan oleh seseorang yang telah memberi komen diluar jangkaan aku,aku delete supaya lebih memuaskan hati semua orang atau Dia… ihsan google Aku taknak orang lain atau aku berdosa bila aku memanjangkan lagi persoalan ini..yang pasti aku bukan buat entry hentam keromo…Kerana kebanyakkan maklumat banyak aku goole..Dan kebanyakkan maklumat itu jugak bukanlah sesuatu yang betul […]

Dunia Blogging.Blogger baru INFO

Akibat Menahan kencing Yang Perlu Kita Tahu

Assalamualaikum Yang pasti ramai dikalangan kita sering menahan untuk membuang air kencing dengan sengaja ataupun tidak. Sebenarnya ada keburukkan apabila kita menahan kencing nie. Menurut Pakar Urologi, Kesihatan Lelaki dan Pembedahan Robotik, Pusat Perubatan Prince Court, Datuk Dr. Sahabudin Raja Mohamed, menahan diri daripada membuang air kecil akan memberi kesan negatif kepada kesihatan. Namun, perkara itu […]