• DIET

    Makanan zero kalori yang perlu kita tahu

    Makanan zero kalori yang perlu kita tahu | Ada ke yang sedang berdiet tu.Actually entry ni untuk simpanan sendiri.So senang nanti nak baca balik tentang makanan zero kalori ni.   Kepada korang yang mengamalkan diet, mesti nak tahu kan apa makanan yang mengandungi zero kalori ni.Actually bagus kita amalkan makanan zero kalori ni supaya lebih cepat penurunan berat kita tu.Tapi terpulang kepada individu tu sendiri.Macam diet IF, mereka akan mencari makanan yang mempunyai zero kalori semasa mereka berpuasa.Aku ada ceritakan di entry ini tentang Intermittent Fasting. Apa yang dimaksudkan dengan Makanan Zero Kalori Makanan Zero Kalori ni sebenarnya bukanlah makanan yang tidak langsung mengandungi kalori,ianya tetap ada, cuma sedikit sahaja.Ia…

  • DIET

    Kurus dengan Intermittent Fasting

    Kurus dengan Intermittent Fasting | Actually sebelum tu aku tak pernah lagi dengar pasal Intermittent fasting sampailah aku tergerak untuk jaga pemakanan aku.Itu pun sebab masa buat test Kolestrol, aku dapat tau yang kolestrol aku kena di paras yang perlu jaga.Boleh baca entry pasal tu di Entry ini. Kita lebih familiar dengan diet atkin dan diat biasa je kan.Tapi pernah tak terdengar pasal diet menggunakan kaedah Intermittent Fasting ni.Jom baca entry seterusnya tentang kaedah diet Intermittent Fasting atau perkataan singkatnya IF. Apa itu Intermittent Fasting? Intermittent Fasting (IF) dalam bahasa yang paling mudah ialah berpuasa. Namun begitu, IF berbeza dari puasa wajib bagi orang Islam kerana konsepnya di sini seseorang itu dibolehkan mengambil apa sahaja jenis…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE