• DARI DAPUR KISAHSIDAIRY,  RESEPI

    Resepi Ikan Merah masak Halia

    Resepi Ikan Merah masak Halia | Selalunya bila beli ikan Merah mesti akan masak sup sahaja.Tapi hari tu beli banyak,so ada lagi balance tu tak tau nak masak apa.Takkan nak masak sup lagi.Terus kepala ni ligat cari idea nak masak apa.Last-last terfikir untuk masak halia.Itu pun sebab teringat 2 minggu lepas buat ayam masak halia.So, kita tukar kepada ikan masak halia pulak.   Resepi yang mudah je nak ikut.Campak-campak je dah siap dah ikan merah masak halia ni.Tak perlu nak guna banyak bahan pun.Bahan yang ada di dapur tu, boleh la kita pelbagaikan..Janji siap satu menu dan sedap.heheehe…Jom tengok macam mana aku buat ikan merah masak halia ni.Kalau korang tak…

  • DARI DAPUR KISAHSIDAIRY

    Kali pertama buat sushi

    Assalamualaikum Kali pertama buat sushi| Hai korang??Buat apa tu?memasak ke..Alhamdulillah..dah ready semua.Aku masih dikampung.Insyallah kalau takde aral malam ni dah balik. Kalau korang terbaca entry lama aku,aku ada bagitahu yang mak aku berniaga bazar.So bila tengok orang berniaga,kita pun rasa macm nak niaga.Tapi terfikir jugak,nak niaga apa kan. Tetiba teringat sushi.Tapi aku tak pernah buat sushi.Kalau beli sushi tu selalulah.Entah macam mana mood nak try buat sushi tu datang.So,aku google beberapa resepi melayu untuk buat sushi ni.Kalau ikut barang-barang takdelah susah sangatkan.So masa sabtu aku dah beli barang untuk buat sushi.Cuma kat kampung ni,nak cari runpai laut yang ok sikit tu takde lah.Tapi apa yang aku jumpa tu alhamdulillah,senang nak…

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE