• contest

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga| Sebut pasal susu ni, dah banyak rasanya jenama susu yang ada di pasaran Malaysia. Ada susu yang mahal sehinggalah yang murah. Tapi tak semua jenama susu yang boleh digunakan satu sahaja untuk family.Fernleaf susu untuk seisi keluarga yang boleh korang dapatkan di mana-mana kedai atau pasaraya.

     

    Maksudnya satu jenama untuk semua ahli keluarga. Dari anak yang kecil hinggalah yang besar boleh guna satu jenama je. Faham ke faham??

    Fernleaf susu untuk seisi keluarga

     

    Susu Fernleaf adalah satu jenama susu yang terbaik yang tersenarai di dalam susu formula terbaik untuk bayi. Susu ni hanya susu full cream dan tiada tambahan gula.

     

    Susu Fernleaf Family terbaru dihasilkan daripada susu berkualiti tinggi dari New Zealand yang diformulasi dengan multi vitamin mengandungi nutrisi penting dan lima kali DHA berbanding produk sebelum ini.

    DHA memainkan peranan penting dalam memastikan fungsi otak optimum dalam kalangan kanak-kanak dan orang dewasa, sementara kandungan vitamin serta mineral menyokong keperluan harian tubuh, sekali gus memastikan tubuh sentiasa aktif dan sihat.

    Lagi pulak dia dah ada disediakan di dalam kotak yang sedia untuk diminum. Ada perasa coklat dan full cream. Susu Fernleaf ni sangat lazat dan berkhasiat. Susu Fernleaf ni diperbuat dari 100% susu dari New Zealand.Ia tinggi dengan protein, kalsium, magnesium, Vitamin A, B2 dan B12.Susu yang dihasilkan sangat berkhasiat kerana lembu² yang menghasilkan susu fernleaf ini berasal dari New Zealand.

     

    Susu Fernleaf, 100% Susu Terbaik dari New Zealand

    New Zealand adalah satu Negara yang mempunyai iklim yang selesa, rumput yang subur dan ia merupakan faktor utama mengapa lembu² di New Zealand menghasilkan susu yang segar. Tak semua lembu yang diberikan rumput tau, tetapi lembu² di New Zealand ni memang diberikan rumput sebagai makanan mereka. Lembu di New Zealand ini di lepas bebas di ladang untuk memudahkan mereka makan rumput dan mrnghasilkan kualiti susu yang tinggi.

     

    Sekarang ni dah mudah untuk pengambilan susu setiap hari. Tak perlu nak bancuh kerana Fernleaf UHT ada di dalam pek 1 liter  dan kotak 200ml. Pengambilan susu sangat bagus untuk kekuatan tulang.Sebab tu kat rumah aku ada je stock susu fernleaf UHT Full cream sebab Naura memang suka makan cornflakes campur susu ni. Kadang-kadang 1 kotak susu Fernleaf coklat apabila dia ke taska atau sedang menonton dan berjalan.

     

     

    FERNLEAF UHT juga terdapat dalam pelbagai pilihan, perisa Coklat, Full Cream dan Low Fat. Ada dalam pek 1 liter atau 200ml x 4 kotak. Kalau anak² mereka lebih sukakan FERNLEAF Coklat.

    Fernleaf susu memang sangat Mmmmmmmm dan 100Mmmmmm.. Tak hairanlah ia menjadi susu yang sangat digemari ramai.

    Website :

    https://www.fonterra.com

     Facebook

    https://www.facebook.com/fernleafmalaysia/  

    Instagram :

    https://www.instagram.com/fonterra.my/    

     

  • contest

    Join Doh-Bassador Of Creativity Contest

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺ Berita baik kepada korang yang suka bermain dengan Tanah liat  Play Doh,mempunyai kreativiti dalam membentuk play doh mengikut citarasa korang,Ni hah..ada berita gembira untuk korang.

    Play Doh Malaysia mencari kanak-kanak kreatif berumur diantara 4 hingga 9 tahun untuk menjadi “FIRST EVER Doh-Bassador of creativity” dari sekarang sehingga 31 ogos 2017.Ini adalah kali pertama dilakukan di Malaysia yang dianjurkan oleh HasBroToy(Malaysia) sdn bhd.Pemenang akan menjadi DOH-BASSADOR  of Creativity Contest 




    play doh contest

    SYARAT PENYERTAAN DOH-BASSADOR OF CREATIVITY CONTEST

    Syaratnya sangat-sangat mudah.Kanak-kanak yang berumur 4-9 tahun ini perlu berkongsi gambar ataupun video mereka menghasilkan kreativiti menggunakan Play Doh di Instagram dan  profile peserta haruslah public.
    Di sertakan ringkasan ayat r tidak melebihi 100 patah perkataan di dalam gambar atau video mengenai apa yang dicipta itu diikut dengan hashtag #PlayDohMy #DohBassadorMy




    Taking part is as easy as 1, 2, 3!

    1. Create a creative Play-Doh sculpture

    2. Share a picture or video of your creation, together with a description of your creation in less

    than 100 words on Instagram

    3. Hashtag #DohBassadorMY and #PlayDohMY , set your profile to public

    play doh contest
    Sila baca terma dan syarat di atas



    Untuk maklumat lanjut ,boleh lawati : Playdoh.com













    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • contest

    Menang Shawl dari contest Instagram

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺alahaii..akak memang suka sangat kalau menang-menang hadiah ni.Tak kira lah kalau tak menang dalam bentuk wang pun,tapi dalam bentuk barang pun dah kesukaan tau.

    Rasanya dah lama dia umumkan pemenang bagi contest yang dia anjurkan tau.Eh.jangan tanya contest yang mana eh..sebab dah lupa.Rasa dekat setahun jugak.Tetiba empunya yang buat contest ni Dm nak hantar hadiah.Dapat sebenarnya hadiah lain,tapi tak tau kenapa,mungkin takde stock ke macam mana,dia gantikan dengan shawl ni.

    Alah..kira oklah dik non..akak tak kisah..Janji ada.Ada yang akak menang dulu baju cantik,tetiba senyap…arghhh..malas nak cerita..biar dia jawab sendiri..Dah lama dah akak lupa.

    Syukran..Akak menang banyak jugak contest tau..eh..banyak ke…rasa 3 je..Tapi belum lagi dapat hadiahnya tu.Kita tunggu jelah kan

    Nilah dia shawl dari awanis..Actually aku tak sure samada ejaan dia awanis atau amanis

    si empunya shawl
    Aku suka dengan shawl ni sebab tak payah nak gosok beb.Lagi-lagi kalau nak cepat kan..Rasa sambar je shawl ni hah..Alahaii..memang best tau.
    Cuma dia sedikit pendek lah..So pandai-pandailah nak adjust bagi tutup dada tu.

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • contest

    Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia

    Assalamualaikum

    Hai korang☺☺Selagi ada peraduan,selagi tulah korang boleh cuba untuk memenangi hadiah dari contest yang disediakan..Tuah ayam nampak di kaki,tuah Manusia,mana tau kan.Dapat Home Makeover.

    Memandangkan rumah aku belum sepenuhnya di Makeover,maka dengan itu,masuklah peraduan yang dianjurkan oleh Guardian Malaysia ni.Yes..kita cuma berusaha,manakala Allah swt tentukan rezeki kita menang atau kalah.Yang penting Allah tu suruh kita berusaha.

    Guardian memang salah satu tempat favourite yang aku selalu pergi setiap bulan.Kalau berbelanja di situ,tak kurang dari RM30 mesti punya.Bila semalam pergi ke Guardian,nampak pulak peraduan ni.Jadi why not kan aku mencuba.

    Nak tersenarai dalam Win 10 Home Makeovers dari Guardian? Mudah je.Berbelanja melebihi Rm10 dalam satu receipt,maka korang berpeluang untuk join peraduan ni.

    Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia
    Win 10 Home Makeovers worth than RM50,000 setiap pemenang
    Of courselah aku sangat teruja dan ingin sekali memenangi peraduan mengecapi impian mengubahsuai rumahku syurgaku tu.

    Bagaimana untuk sertai Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia

    Beli barang di Guardian dengan hanya Rm10 ke atas di atas satu resit,korang akan dapat borang peraduan.Isi dan lampirkan dengan resit,kemudian hantar ke Kaunter.
    Kalau korang nak melalui online pun boleh,just klik link di bawah sahaja.Isi butiran yang diperlukan,jawab soalan dan hantar.
    klik link ini 
    Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia

    Hadiah yang bakal di menangi dalam Peraduan Win 10 Home Makeovers dari Guardian Malaysia


    Grand Prize


    10 x Home Makeover worth more than Rm50,000 each

    1st Prize

    10 x 1 year Free Petrol from Petron worth Rm4,00 each

    2nd Prize

    10 x Free Guardian Cash voucher worth Rm2,000 each

    Consolation Prize

    20 x Petron Miles points worth RM1,000 each

    Hebatkan hadiah-hadiah yang ditawarkan… So jomlah shopping di Guardian sekarang.Bukan sahaja di Guardian Shopping centre sahaja,korang juga boleh berberlanja di Guardian secara online ok…

    Nak shopping online di Guardian..mudah je

    https://guardian.com.my/

    Thanks for Reading kisahsidairy.com

    Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

  • contest,  saya menang

    Menang tempat ketiga Lazada Contest Raya

    Assalamualaikum
    Hai korang☺☺ Happy lah pulak bila banyak kemenangan bulan ni..bukan nak membangga diri tau.Cuma rasa berbaloi bila apa yang kita buat,tercapai.Walau tak dapat tempat pertama,tempat ketiga pun dah bersyukur.
    Nak dapatkan hadiah tu bukan senang.Main copy paste lepas tu menang.Tapi kena usaha untuk menulis,dan memberikan idea dalam penulisan kita tu.Semua tu usaha jugak kan.
    Mungkin pada orang,apalah sangat voucher Rm100 tu.Tapi bagi aku besar weh walaupun voucher.Voucher rm100 tu banyak benda kita boleh beli tau.
    Alhamdulillah..syukur menang tempat ketiga Lazada Contest Raya.Dapat Voucher Rm100.
    Tudia…
    Nampak tak link kisahsidairy.com disitu..Hah..tak taulah hadiah apa yang bakal diterima.Kita pun akan terima seadanya jugak nanti..hehehehe…
    Dah pun reply email dari Lazada.Sebelum tu ada lagi contest yang aku menang.Korang boleh baca entry Menang mom’s blogger contest dari Motherhood
    Untuk contest ni aku memenangi Voucher sebanyak Rm200.Itu pun aku masih menunggu lagi apa hadiah yang aku dapat.Nanti aku story kat blog eh.
    Harap blog kisahsidairy.com akan lebih menyinar dengan contest dan income yang lebih dari hari ke sehari..insyallah..amin
    Psttt…saja nak bagitahu ni,Sekarang ni lazada sedang mengadakan penjualan Samsung S8 dengan mendapatkan Rm400 Lazada E-vaucher tau..huihh..berbaloi..Klik banner di bawah ni ye

  • contest,  lazada

    Lazada Birthday Blogger Contest 2017

    Assalamualaikum 
    Hai korang☺☺Rindu tak..rindu tak..Alahai…Banyak sangat keje nak buat ni..Tapi tetap nak up sedikit sebanyak info untuk korang ni..Bukan setakat info…Cerita- ceriti best-best pun ada dalam ni kalau korang nak baca…Kalau nak bacalah kan…huwa…sedih…
    Oklah…Saja nak tanya kat korang yang baca entry ni,siapa yang suka join contest!!! Sila angkat tangan!!Yess….Lagi satu soalan..Siapa yang Kenal LAZADA??? Kat Mana Korang Kenal?? Dan..siapa yang suka berbelanja di Lazada..
    Lazada Malaysia akan menyambut Anniversary yang ke lima pada bulan March ini.Dan lazada juga sedang mengadakan Lazada 5th Anniversary sales bermula dari 21-23 march 2017.Katanya diskaun sehingga 90%.
    Bila korang di dalam kategori di atas ni,ada berita baik untuk korang tau..LAZADA sedang mengadakan LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST..Hah!! Jangan terbeliak na…Korang ada peluang untuk memenangi hadiah yang lumayan yang bakal LAZADA berikan..WOW ke tak WOW..
    Lazada Birthday Blogger Contest
    Sebanyak 30 Pemenang akan dicari dalam contest ni..Ramai kan…Jom tengok apa hadiah yang bakal korang menangi untuk contest ni..Penulisan boleh je tulis dalam bahasa melayu dan English

    Prizes – More Participants More Winner

    Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 

    1. Less than 50 Participants (10 winners) 

    1st Prize: 1 x RM300
    2nd Prize: 3 x RM200 
    3rd Prize: 6 x RM100 

    2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

    1st Prize: 1 x RM500
    2nd Prize: 7 x RM250 
    3rd Prize: 12 x RM125 

    3. More than 100 Participants (30 winners) 

    1st Prize : 1 x RM800 
    2nd Prize : 12 x RM300 
    3rd Prize :17 x RM150 

    Hebatkan Hadiah-hadiahnya..aku pun teruja ni tau..

    How to Join – Lazada Birthday Blogger Contest

    1. The contest runs from 1st March until 23 March 2017 (11.59pm). 

    2. Each contestant (blogger) has to write a post and answer these questions on his/her blog post: 

    a. What do you love about Lazada Malaysia? 
    b. Top three Product picks from Lazada Malaysia (your three favorite products) 
    c. How do you think Lazada Malaysia can improve? 
    d. What is your birthday wish to Lazada Malaysia? 

    3. The Article must contain screenshots and links to the Lazada product listing pages for the three products mentioned in point 2.b (the “Top Product Picks” post). 

    4. Contestants are required to submit the link to their post via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Birthday Blogger Contest 

    5. Winners will be selected at random. 

    Hah..ada masa lagi ni kan korang nak join Contest ni…Nak info lagi boleh klik Link ni                                                             http://www.lazada.com.my/blogger-contest/
  • contest,  JDT BLOGGER,  kisahsidairy.com

    Contest Cash Rm100 anjuran JDT BLOGGER

    Assalamualaikum
    Hai korang..Ingin aku mewark-warkan kat korang tentang Contest yang sedang berlangsung di facebook.Mungkin ada yang dah menyertai contest ini..dan mungkin ada yang belum mengetahui tentang Contest ini kan
    So,meh sini aku nak bagitahu kat korang,jangan lepaskan peluang untuk merebut Hadiah berupa wang tunai sebanyak rm100 ni..

    Caranya sangat mudah
    💵 CONTEST CASH RM100 

    Contest ini ditaja oleh #jdtblogger. Hadiah utama berupa cash RM50 X 2 orang.
    Jadi syarat simple untuk join adalah :-
    1. *LIKE* post ini – WAWA ASHIHARA
    2. *LIKE PAGE & FOLLOW IG* JDT Blogger 
    Page – www.facebook.com/jdtblogger
    IG – www.instagram.com/jdtblogger
    3. *COMMENT* ‘alhamdulillah’
    4. *SHARE* status ini
    Contest akan tamat pada bila2 masa. Pemenang akan diumumkan secara rasmi di page JDT Blogger bagi yang bertuah.
    *penaja akan check*
    Jangan lupa set as SEE FIRST untuk tidak ketinggalan update dari situ.
     saguhati random – topap rm5 x 1 & Voucher discount worth to rm50 utk 2 org. Order sticker label, dapat diskaun rm50.



    So..JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MEMANGI CONTEST INI YE..Korang tak perlu buat entry ye…sebab contest ini hanya berlangsung di facebook sahaja..Kalau tak jumpa boleh tengok di wall WAWA ASHIHARA
  • contest,  kisahsidairy.com,  traveloka

    #MyTravelokaEscapade | Menjanjikan Percutian Yang Hebat Ke Sabah

    Assalamualaikum
    Niat hati ni memang teringin nak bercuti..Tapi bila fikirkan pasal budget percutian ni,bukan sedikit perbelanjaannya..Ia juga perlu di rancang betul-betul untuk membuatkan percutian tu berjaya dan gembira.Yelah..Planning dari awal tu kan penting..Bila kita nak melawat atau nak mengunjung ke sesuatu negara atau tempat,Make sure kita dapatkan maklumat dahulu tentang tu,barulah percutian kita tu dikatakan percutian yang paling berharga..paling manis dalam hidup.Sebenarnya impian aku adalah membawa family untuk bercuti.Cukuplah di dalam negara sahaja,kerana anak-anak masih kecilkan..Perjalanan yang sangat jauh mungkin membuatkan mereka rimas dan tak selesa.
    Mujurlah Traveloka ada membuat satu contest iaitu You Need A Holiday lah! yang memberikan imbuhan juara yang sangat-sangat berbaloi.

    traveloka

     Untuk menyertainya korang boleh klik  You Need A Holiday lah!

    Di Pertandingan ini,Traveloka memberikan kita pilihan untuk memilih tempat-tempat yang mereka tunjukkan di dalam gambar di bawah.Terdapat 10 tempat destinasi yang mereka tawarkan dan sebagai peserta kita perlu memilih satu antara 10 destinasi yang bakal  kita pergi jika Traveloka meluluskan percutian kita tu..Wahh…tentulah aku sangat-sangat gembira..Mana taukan rezeki untuk anak-anak dan keluarga untuk ke sana..Insya allah
    traveloka
    Oklah..Meh aku ceritakan Ke mana Destinasi yang akan aku pergi dan kenapa aku nak sangat ke tempat yang aku pilih tu ye..
    Untuk percutian ini,aku memilih untuk Destinasi dalam Negara Iaitu Sabah.Sabah mempunyai banyak tempat menarik yang harus kita lawati.Antara tempat-tempat yan ingin aku lawati adalah
    traveloka
    Kredit gambar : Desa Cattle Fairy Farm
    Desa Cattle Fairy Farm-Merupakan Ladang lembu yang terkenal seperti di New Zealand.Di sini bolehlah aku melihat sendiri bagaimana cara mereka memerah susu lembu tu.Bukan itu sahaja,aku akan diberi peluang untuk memberi susu kepada anak lembu..Pastinya seronokkan.Selain daripada aktiviti tu,pengunjung yang datang ke sini bolehlah membeli belah produk tenusu sepetrti susu dan aiskrim yang segar..Anak-anak mesti teruja nak makan aiskrim segar ni kan.Kata mereka yang pernah datang ke sini,tempat ni sejuk,tengok pada gambar ni pun dah tau kan paras kesejukkan di sana.
    muzium sabah
    Kredit gambar : Muzium Sabah

    Muzium Negeri Sabah-Setiap Negeri ada Muzium tersendiri.Jadi rasa rugi jugaklah bila kita tidak menyinggah di Muzium Sabah ni.Di Muzium ni kita boleh tahu asal usul Negeri Sabah,melihat sendiri sejarah Negeri Sabah terutamanya tentang Sejarah budaya,masyarakat dan kehidupan mereka terdahulu.

    pulau sipadan
    Kredit Gambar : Pulau Sipadan
    Pulau Sipadan Sabah- Adalah Pulau yang sangat terkenal di dunia dengan aktiviti menyelam..Tapi aku ke situ bukan kerana ingin menyelam ye,.Tapi melihat keindahan pantai yang sangat cantik.Boleh sangat nak melihat apa yang ada di dasar laut..Syoknya kan bila kita boleh melihatnya dengan lebih dekat..Pastinya percutian di Pulau Sipadan ni menjanjikan sesuatu yang indah Sebenarnya Sabah juga mempunyai banyak Pulau yang terkenal,antaranya Pulau Sapi,Pulau Manukan Pulau Bohey Dulang,Pulau Metaking,Pulai Kapalai,Pulau Penyu dan banyak lagi.

    ladang teh sabah
    Kredit gambar : http://www.muslimahmumtazah.com/

    Ladang Teh Sabah-Apa yang aku baca di blog sabriyaacob Teh Sabah adalah satu-satunya Ladang Teh Organik di Kepulauan Borneo.Di sini kita boleh melihat bagaimana teh dihasilkan dari daun menjadi Teh yang sebenar.Selalu kita minum teh je kan.Tapi bila datang ke sini,kita akan tau bagaimana kitaran teh ini terjadi.

    pasar filipino
    Kredit Gambar : Pasar Filipino

    Pasar Filipino – Pasar yang sangat-sangat terkenal di Sabah.Tiada gambar yang specific untuk gambarkan keadaan Pasar Filipino ini kerana Pasar ini mempunyai fasa iaitu fasa untuk barangan kering,basah,kraftangan dan sebagainya.Ada beberapa lagi Pasar yang terkenal iaitu Pasar Malam Sinsuran,Pasar Malam Segama dan Pasar Malam Kampung Air.
    raflesia

    Raflflesia Nature Reserve Centre – Sabah juga terkenal dengan Rafflesia raksasa ni..Aku rasa pokok ni tiada kat tempat lain..Tapi tak taulah kan kalau ada..Rasa rugi pulak kalau tak dapat pergi ke tempat ni kan..Lokasinya jauh juga dari KK,ia mengambil masa sekitar 2 jam untuk ke sana.

    Sebenarnya banyak lagi tempat menarik yang ingin aku pergi di Sabah..Tetapi memandangkan Percutian pun bukan sebulan,So aku ambil mana yang orang suggest untuk pergi..So ini adalah antara tempat yang aku ingin pergi apabila aku ke sabah nanti.Kalau ikutkan hati nak jugak cecah kaki ke Rumah terbalik,Masjid Terapung Sabah,Akuarium muzium,Jambatan Tamparuli dan banyak lagi..

    Lagi satu kat Sabah ni,Makanan seafood diorang syok tau…Katanya murah dah lebih segar…Alahaii…terasa sampai ke tekak pulak kan..Lepas tu nak membeli belah kraftangan dari sana untuk dihadiahkan kepada saudara dan rakan-rakan terdekat aku.At least adalah aku bawa kenangan untuk diorang juga kan..Haraplah dapat membawa keluarga bercuti ke Sabah nanti..Itupun kalau Traveloka meluluskan percutian aku nanti dan membawa family aku bercuti ke sana.sesekali bercuti dengan family apa salahnya kan.Yeay..sangat tak sabar untuk ke Sabah bah!

    #MyTravelokaEscapade | Menjanjikan Percutian Yang Hebat Ke Sabah