• buffet ramadhan 2018

    Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru

      Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru | Hai korang…Ramadhan 1439H akan datang tak lama lagi.Maknanya tinggal lagi sebulan je kita akan menyambut puasa.So,korang mesti akan dan sedang mencari tempat makan yang menarik untuk berbuka puasa di sekitar Johor Bahru ni kan. Kebanyakkan Restoran,Cafe dan Hotel menyediakan hidangan menarik sempena bulan puasa dengan harga yang berpatutan.Yang mana korang boleh pilih untuk berbuka puasa samada di Hotel,Cafe dan restoran.Mereka juga menyediakan set menu untuk berbuka puasa dengan harga berpatutan sangat.So untuk entry ni aku akan update dari masa ke semasa untuk rujukan korang. Jika ada pihat Hotel atau restoran yang ingin menjemput kami blogger Johor untuk Promosi buffet ramadhan boleh…

  • buffet ramadhan 2018,  Menu of the day

    Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-10 di Amphawa Boat Noodles

    Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-10 di Amphawa Boat Noodles| Menu buka puasa kali ni lain sikit sebab kami berbuka di luar. Actually selain dari berbuka luasa kat luar, misi mencari baju raya babah di Aeon Jusco Tebrau. So, dah alang-alang kat luar, kami berbuka puasa di luar jelah. Bila nampak Hernee dok up status makan kat Amphawa Boat Noodles di lain lokasi dengan harga yang murah, so teringin pulak nak berbuka puasa di Amphawa. Tak rugi pilih buka puasa di Amphawa Boat Noodles.sedap belaka... Cuma lokasi dengan Hernee berlainan sebab umi pilih yang berdekatan dengan Jusco Tebrau. Dan semestinyalah Amphawa Boat Noodles Mount Austin     Untul berbuka puasa, umi pilih…

  • buffet ramadhan 2018

    Menu berbuka puasa Ramadhan ke-4

    Assalamualaikum Hai korang..Alhamdulillah..dah masuk hari ke-5 kita berpuasa kan.Rasa macam sekejap je masa berlalu.Baru dapat update menu untuk ramadhan ke -4.Actually,ramadhan pertama hingga ramadhan ke tiga aku berbuka puasa di kampung.Tak payah ceritalah kalau dah berbuka puasa di kampung.Menu macam-macam,cuma aku tak sempat nak update je menu makanan untuk berbuka puasa. Bukan tak sempat apa pun,nak tolong sediakan persiapan untuk adik berniaga di bazaar,sediakan sedikit kuih muih dan sebagainya.Aku ada cerita pasal mak berniaga di Bazaar pada tahun lepas di entry INI.Syok weh berniaga kalau semua makanan korang laku keras. Dan sepanjang berpuasa ni,tak pernah lagi aku menjejakkan kaki ke Bazar-bazar ramadhan.Belum berkeinginan lagi nak pergi.Bukan apa,dah semakin berusia ni,macam…

  • buffet ramadhan 2018

    Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru

      Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Untuk entry kali ni,aku nak bawa korang ke Buffet Ramadhan 2018 ke tempat seterusnya di Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Bertemakan Warna-warni Ramadhan ,mereka mengetengahkan lebih 100 sajian Melayu Tradisional,china dan India serta banyak lagi. Disini,kami JDT Blogger berpeluang untuk merasai pelbagai jenis makanan dan melihat pelbagai jenis Stall yang menyediakan masakkan secara live.Paling aku suka tau bila ada stall yang macam ni.Makan panas-panas memang sedap. Sebelum tu meh aku tunjuk kat korang chef-chef yanFg terlibat di dalam penyediaan menu Warna-warni Ramadhan Swiss In Johor Bahru ni. Antara chef-chef yang terlibat di dalam buffet Ramadhan di Swiss In…

  • buffet ramadhan 2018

    Buffet Ramadhan 2018 – Pulai Spring Resort Buffet Citra Ala Bazaar

      Buffet Ramadhan 2018 – Pulai Spring Resort Buffet Citra Ala Bazaar  | Hai korang..Hah..entry kali ni aku nak cerita pasal menu buffet Ramadhan 2018  bertemakan ala Bazaar.Kali ni JDT Blogger di jemput oleh pihak Pulai Spring Resort untuk sama-sama meraikan preview ramadhan mereka yang bertemakan Buffet Citra Ala Bazaar ni.Of course bila cerita pasal Bazaar ni,mesti korang tahu kan,makanan yang dihidangkan sangat banyak dan berlainan.Begitulah tema yang ingin disampaikan kepada pihak Pulai Spring Resort kepada tetamu yang akan hadir untuk berbuka puasa di sini. Buffet Ramadhan 2018 di Pulai Spring Resort yang bertemakan Bazaar ni betul-betul menggamit nostalgia melayu kita tau.Dengan nyanyian-nyanyian lama dan diiringi oleh ghazal sangatlah menyenangkan hati bila makan kat sana.Kira bolehlah aku rangkumkan yang…

  • buffet ramadhan 2018,  food hunter

    Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

    Assalamualaikum Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan. Baru-baru ini aku telah dijemput oleh pihak Double Tree By Hilton Johor Bahru untuk Ramadhan Media Preview pada 28 mac 2018.Ni kira 1st time aku join Food Review di Hotel.Actually sebelum ni ada jemputan tetapi tak dapat nak join sebab masa tu Naura kecil lagi..So,this year,insyallah,akan join Food Review atas jemputan. Kepada korang yang ingin merasai kelainan yang…