• BLOG MATTERS,  souviner

    Souviner Dari Vietnam

    Assalamualaikum Alhamdulillah…Dapat souviner dari Cik TB kita ni.Minggu lepas dia berlepas ke Vietnam untuk menemani housemate dia ke sana.. Tujuan mereka kesana lebih kepada percutian dan jugak cari barang untuk berniaga…Tak sempat nak suruh TB belikan baju kurung siap dari sana..Di Vietnam,baju kurung cotton baru sehelai Rm30 yang paling murah tau tak..Tapi disebabkan aku terlewat nak inform TB awal,last-last ini je yang dapat..rugi..rugi.. By the way,thanks TB sebab bagi akak souviner ni..Cantik… Pouch Jenama Kipling Fridge magnet dan Keychain 2 sachet kopi terbaik vietnam..kata TB la… By the way,thanks TB bagi akak souviner nie..Kalau dapat baju selai lagi best…hehehehe

  • BLOG MATTERS,  ranking alexa

    Update Ranking Alexa yang Menurun

    Assalamualaikum Baru beberapa hari tak update blog dan blogwalking secara konsisten,Ranking Alexa dah merudum..Adoyaiii..Memang lately nie ,aku jarang nak blogwalking..Mungkin sebab dua tiga hari nie,aku lebih tertumpu pada Nur Awfiyah,Nak tengok lappy kat sebelah pun malas.. Lagilah ulang alik ke rumah baru untuk tengok proses renovation yang dah banyak tergendala..Duit dah 90% bayarannya..Risau jugak..Yelah walau kita kenal macam mana orang tu,tapi kalau dia buat tak elok,susah jugak kan.. Dah…dah…Nak cerita pasal Ranking Alexa yang makin merudum..Ada pulak tanda merah..Menjunam ke bawah arrow tu..Hoho…Mungkin ada silapnya kan.. Biarlah dulu ranking Alexa tu demam,Insyallah,nanti kalau dah bekerja,adalah masa aku banyak untuk blog kan..heheh.. Perbezaan Ranking alexa hari ni dan juga beberapa minggu…

  • BLOG MATTERS,  Dunia Blogging.Blogger baru,  RANDOM

    Dapat Hadiah Dari Blogger Farah Waheeda

    Assalamualaikum Alhamdulillah..Dapat lagi koleksi hadiah dari Blogger.. Sebenarnya hadiah nie dah lama sampai..Rasanya dah 2 minggu..Tetapi disebabkan aku guna alamat company,so hari nie baru ambil. Ada Fridge Magnet Guitar dan pencil tu.. Haishh…Bila tengok hadiah nie,teringat pulak hadiah yang belum sempat aku poskan..Bila nak pos tak taulah,..Kesian mereka menunggu..huhu…Memang dekat sebulan dah terabai..Tinggal nak beli setem je tu.. Thanks Farah dengan hadiah nie..boleh akak kumpul buat koleksi kat peti ais tu.. Jom korang terjah blog Farah Sorry Farah..akak ambil header nie tanpa pengetahuan.. Korang klik Header nie untuk ke blog Farah ye Masih berhutang blogwalking kat blog2 rakan-rakan blogger.. Busy weh!!! petang nie nak bawa Nur Awfiyah Berkhatan pulak…

  • BLOG MATTERS,  nuffnang,  RANDOM

    Cashout Nuffnang

    Assalamualaikum Semalam,sudahpun Cashout Nuffnang.Memang niat hati nak suruh beranak banyak-banyak.Tapi ada tujuannya..Rahsia tau..hehehe..Kalau nak beli baju raya pun tak sempat sebab,Kadang-kadang Nuffnang  nie cakap je 30 hari,tapi lebih dari 30 hari…Takpe..Sabr menanti. Boleh la kumpul balik duit dari Nuffnang tu kan..Insyallah..kalau kita rajin,beranak pinak duit dalam Nuffnang tu. Sekarang Baki yang ada kat Nuffnang tu dah Zero. see..dah zero pun Hari nie nak settlekan blogwalking segmen-segmen yang aku dah join…Ada 2-3 segmen untuk aku settlekan untuk balas balik blog diorang..Insyallah..kena settle satu-satu.. Dapat blogwalking pun masa Nur awfiyah tidur.. See u then!!

  • BLOG MATTERS,  nur awfiyah,  PARENTING

    Officially Berhenti Kerja

    Assalamualaikum Setelah beberapa minggu aku bertanda tanya,aku akur dengan keputusan management memutuskan untuk memberhentikan aku hari ni. Sebelum nie memang aku tak boleh nak bekerja disebabkan aku terpaksa menjaga Nur Awfiyah .Ibu mana yang nak meninggalkan anak yang masih kecil di dalam jagaan orang lain kan. sumber:google Memang niat hati aku taknak berhenti kerja.Aku just mintak 3 bulan tanpa gaji untuk menguruskan Nur Awfiyah.Tapi ,mungkin bukan rezeki aku ditempat tu.Aku akur jelah kan. Setelah 3 tahun aku berkhidmat untuk company tu,akhirnya hari nie terlerai sudah keputusan yang di buat oleh management. Kenangan manis bersama rakan rakan mungkin tidak akan aku lupakan.Emmm..takpelah..kat luar pun still boleh jumpa lagi,.. So,mulai sekarang boleh…

  • BLOG MATTERS,  kisahsidairy.com,  nuffnang,  RANDOM

    Irine Nadia Marcello

    Assalamualaikum kenal ke?? Entah kenapa tetiba blog aku nie tentang Irine pulak ek?serius comel kan.. Sebenarnya tak terlintas pun kat hati aku ni blogger terkenal nie akan muncul kat Nuffnang aku..Bila dah muncul kat nuffnang ni,confirmlah dia singgah kat blog aku kan.. Seorang ibu muda kepada seorang princess kecil yang sangat-sangat comel dan isteri kepada seorang lelaki yang sangat di sayanginya. aku ambil dari blog Irine Blog Irine : Irine Nadia Marcello Aku pun tak tahu apa yang dicari di blog picisan nie,tetapi mungkin sebab aku salah seorang stalker blog Irine kot.Thanks Irine singgah blog ni…hehe.mungkin kerap jugak aku stalker blog Irine walaupun tak kerap mana pun..Bukan stalker yang jahat…

  • BLOG MATTERS,  EVENT

    LC Derma Skincare Workshop

    Dapat jemputan untuk menghadiri Skincare workshop pada 7 march ni..Tapi sayangnya tak dapat nak pergi walaupun rasa nak sangat pergi.Yelah,kalau aku duduk di KL,anywhere and anytime aku boleh attend workshop or event untuk blogger. Ada ke yang dapat jemputan ke LC Derma Skincare Workshop ni? Workshop nie bagi memperkenalkan product tempatan iaitu LC Derma Skincare ni.Yang bestnya kandungan yang terkandung dalam product nie adalah bahan dari sumber asli tanpa lemak binatang. yang bestnya Refreshments & luncheon will be provided.best gitu..hehehe.. Seriously,aku tak pernah attend mana-mana event blogger setakat ni..kenapalah diorang nie tak buat kat JB..hadooiii..Event nie juga dianjurkan oleh Hishop..Mybe diorang invite aku sebab aku salah seorang ambassador untuk Hishop nie..kalau korang…