• blogger

    Dapat duit raya dari Herneenazir.com

    Assalamualaikum Hai korang☺☺alahaii..syoklah kan bila dapat duit raya.Dah beso ni dapat duit raya semangat dia bukan main..walaupun tak banyak mana,tapi hasil yang dapat tu memuaskan dan dibri ganjaran yang setimpal. Semalam blogger herneenazir.com telah mengadakan satu segmen pendek iaitu sape yang dapat screen shot pageview blog dia ke 1 juta akan dapat duit raya bernilai RM20.And of courselah kerajinan tu datang dengan rajinlah aku melawat blog beliau. Masuk sekali,tak dapat,dua tiga kali barulah angka tu bergerak ke 1 juta.And terus screen shot angka tu.By the way,tahniah Hernee kerana pageview dah pun 1 juta,insyallah,lepas ni dengan berkat kesungguhan kau,angka tu akan cepat naik lagi..Jangan cepat mengalah ye. Korang boleh tengok entry…

  • blogger

    Dating Lagi dengan Blogger Suzlin dan Mialiana

    Assalamualaikum Hai korang??Kami dipertemukan lagi.Kali ni hanya blogger Mia dan Lin sahaja yang menyertai Event ini untuk pihak JDT blogger.Actually kami menghadiri Event yang dilancarkan di SDS Fanpekka Aeon Jusco Tebrau. Seronok sangat berjumpa dengan mereka.Di dalam event ini juga kami berjumpa dengan blogger-blogger Chinese yang juga blogger Johor. Event ini adalah untuk memperkenalkan menu terbaru SDS fanpekka bagi meraikan hari ibu yang bakal tiba beberapa hari lagi.Nanti aku update pasal tu ye..Event ini berlangsung dari pukul 12.30 sehingga pukul 2.30 petang. Lepas je event ni,terus rushing balik ke kota tinggi semula..

  • blogger

    Happynya dapat jumpa mereka

    Assalamualaikum Hai korang??rasa nak throwback je cerita semalam berulangkali.Yesss mereka yang aku maksudkan adalah blogger-blogger kesayangan. Semalam kami berjumpa lagi untuk satu event di johor bahru.Walaupun tak semua dapat berkumpul,tapi ada diorang dah cukup meriah. Mereka adalah blogger mar,hernee dan suzlin Ada dua lagi blogger yang takde lagi masa ni iaitu blogger mia dan mama maszul. Jumpa mereka memang meriah,ada je benda yang nak dikecohkan,nak dicerita.Kami juga antara media yang terakhir di dalam event tu yang meninggalkan tempat tu.Jadi sempatlah bergambar dengan dato Kaathir Mustapa yang merupakan Managing Director untuk 23motors.Dan kami juga sempat bergambar dengan abam kuning.Nak tau siapa abam kuning,nanti aku cerita dalam next entry..ok.. Selamat berhujung minggu..

  • blogger,  kisahsidairy.com

    Mini Gathering Blogger di JB

                                                                      Assalamualaikum Happy sunday korang.ingat nak letak Mini gathering Blogger Johor, tapi disebabkan tak semua blogger orang JB, salah satunya  Bro Framestone la kan..so terpaksalah tukar tajuk entry ni. Setelah sekian lama kitorang blogger jb ni, nak buat gathering , akhirnya Dataran Johor bahru menyaksikan pertemuan kami dan disertai guest dari KL nun sana, Bro Framéstone. Perancangan yang cukup singkat, akhrinya kami bertemu di Steamboat Dataran Johor Bahru. Memang seronok berkumpul ramai ramai ni kan.banyak cerita yang dikongsikan…

  • blogger,  kisahsidairy.com

    Hadiah Dari Blogger Suria Amanda

    Assalamualaikum Selamat pagi semua..Mesti korang bad mood sebab dengar cerita minyak naik semalam kan.emmm..ape nak buek!! kita takde kuasa pun nak bersuara..Hidup mesti diteruskan..Walau kita menyumpah seranah sekalipun,harga minyak tetap naik jugak kan. Harga susu Nur awfiyah pun dah naik rm4 tau..memang sangat bezanya.Terpaksalah ummi dengan babah bekerja keras sikit..Yang dah kaya raya tu,biasalah,tak tempias pun kat diorang bila kenaikkan harga macam nie.Kita yang dibawah nilah yang cukup terasa..Kan ke tuari ada orang sebut,Gaji orang malaysia ni dah di tahap selesa..emmmm..selesa la sangat kan..Moga Allah membukakan pintu rezeki untuk kita seluas-luasnya.Insyallah..amin Oklah..malas nak membebel pasal tu,baik aku cerita apa yang aku dapat dari blogger Suria amanda nie. Kenapa kak suria…

  • blogger,  cabaran denaihati,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Tugasan kedua cabaran iPhone 5s

    Assalamualaikum Dahpun memasuki Tugasan kedua cabaran Iphone 5s anjuran Denaihati.Alhamdulillah,cabaran pertama telah pun selesai.Boleh klik Entry aku disini. Nak memasuki Cabaran kedua nie,susah sikit walaupun kenyataannya senang je..hehehe..Bagi aku susah la kot. Tugsasan kedua cabaran  Iphone 5s nie adalah :- Untuk tugasan ke dua memang senang tapi memerlukan masa dan kesungguhan untuk mencapai impian. Peserta perlu menjadi top 70 penulis komen di blog Denaihati untuk kiraan komen bertarikh 15/9 – 15/10/2014. Jumlah komen akan dikira menggunakan wp top commentators widget. Peserta dikehendaki menggunakan username yang sama dengan nama blog untuk memudahkan pengiraan. contohnya sekiranya domain blog  hasrulhassan.commaka gunalah username Hasrul Hassan atau sekiranya domain adalahwanhidayat.blogspot.com maka gunalah username Wan Hidayat. Jumlah setiap komen mesti melebihi 10 perkataan yang kurang akan dipadam.…

  • blogger,  blogger lifestyle

    Kad raya dari Blogger

    Assalamualaikum Kad raya lagi dari blogger Dayang Deno,Engku Muzahiddin dan jugak zaza  Dari blogger Mialiana,Azhafizah dan jugak Ummi Alhamdulillah…dapat lagi kad raya dari blogger…Thanks sesangat kat korang yang sudi bagi kad raya kat aku…Appreciated sangat2…Cuma tak sempat nak membalas kad raya korang nie ye.Al-maklum la…baru keluar hospital.. Sayang korang ketat-ketat…Tahun depan insyallah,ada kad untuk korang..

  • blogger,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger

    Kad Raya Dari Shida & Kak Suria Amanda

    Assalamualaikum Nak up entry ni dari dua tiga hari lepas,tapi disebabkan banyak hal yang perlu di settlekan,terpaksalah tangguh dulu untuk up cerita nie. Kad raya nie dah dari hari ahad kot sampai kat rumah..Ni pun baru lepas ambil gambar..hehehe…Yelah,entry tanpa gambar nie kurang sikit perhatian dari readers…Tapi kalau ada entry bergambar,mesti ramai suka…betul tak.. Oklah..tamo panjang ceritanya nie,takut korang bosan lak nak baca.. Kad raya kali ni datangnya dari  Blogger Shida dan juga Kak Suria Amanda Meh scroll sikit blog diorang, v v v v v http://www.duniashida.com/ v v v v v v v v v http://suriaamanda.blogspot.com/ Korang boleh terjah ke blog mereka ye nanti..Untuk tahun nie macam tak sempat…

  • blogger,  kisahsidairy.com

    Kad Raya Pertama Dari Blogger Pada Tahun Ini

    Assalamualaikum Hamboiii…Kemain panjang lagi tajuk entry aku ni ek!! layan kan je lah ye…Suka hati ler nak letak tajuk panjang berjela…Belum satu muka surat pun. Hoyehhh!!! i is suke sangat-sangat sebab pada hari ahad yang lalu..Eh..jap-jap…ahad yang lalu baru buat entry hari nie ker…Ko Mampu!! Meh aku nak cerita nie,aku dapat  kad raya pertama tahun nie dari blogger Khaty …Thanks kak… Alhamdulillah…sudi jugak bagi aku kad raya..Bagi aku bermakna sangat tau dapat kad raya dari rakan-rakan blogger… Thanks pada kak khaty for this lovely kad raya…cewah…omputeh gitu.. Jom terjah blog kak Khaty ni http://coretanhatikathy.blogspot.com/ Lepas nie agak-agak ada lagi tak sudi memberi..kita tunggu je la yer,