Showing 388 Result(s)
Cara Pintar Untuk Beli Lebih Banyak Barang Dengan Jumlah Belanja Yang Kurang
BLOG INFO

Cara Pintar Untuk Beli Lebih Banyak Barang Dengan Jumlah Belanja Yang Kurang

Cara Pintar Untuk Beli Lebih Banyak Barang Dengan Jumlah Belanja Yang Kurang| Setiap hari, rakyat Malaysia membuang 16.688 tan makanan, dengan isi rumah menghasilkan jumlah pembaziran makanan terbesar sebanyak 38%. Info ini adalah menurut data Solid Waste and Public Cleansing Corporation (SWCorp). Tambahan pula, rumah tangga di Malaysia yang terdiri daripada 5 orang menghabiskan purata RM900 sebulan untuk barangan runcit dengan hampir seperempat makanan itu terbuang – ini bermaksud setiap …

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut
INFO

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut

Faktor Usia Mungkin Menyebabkan MIL Sakit Lutut | Ceritanya semalam, umi balik kerja, MIL mengadu yang dia sakit lutut sampai tak boleh nak jalan.Terus mintak papah nak masuk ke dalam rumah.Takde pulak kakak Fiyah call bagitahu umi ke ape. Umi terus call babah inform yang MIL tak boleh nak jalan langsung.Plan nak bawak ke Hospital, memandangkan babah kata sekarang ni nak ke hospital pun risau jugak, jadi sudahnya kami bawa …

Wordless Wednesday #53 | Mc'd Half Price Wednesday
INFO

Wordless Wednesday #53 | Mc’d Half Price Wednesday

Wordless Wednesday #53 | Mc’d Half Price Wednesday | Peminat coffee jangan lupa tau dapatkan semua ni dengan separuh harga Nasib baik tau umi kerja, kalau tak nak je umi terjah sekejap masuk Mc’d ni.Dapat Latte secawan pun dah ok dah ni. Selalunya umi akan minum latte without sugar je.Yang lain tu jarang sangat umi order. Kalau korang suka yang mana satu? Nak dapatkan ni senang je, just install apps …

BLOG INFO

Teleport AirAsia membuat penghantaran khas kepada Graduan Dignity

Teleport, syarikat logistik milik airasia digital telah bekerjasama dengan Dignity for Children Foundation (Dignity) untuk membuat penghantaran khas bagi meraikan graduasi pelajar mereka – upacara yang sering dinantikan oleh ramai pelajar. Untuk memastikan graduan pelajar Tahun 6 tidak ketinggalan dalam upacara pencapaian mereka berikutan pandemik COVID-19, Dignity for Chidren Foundation, sebuah organisasi yang menyediakan pendidikan dan penjagaan holistik kepada pelajar yang kurang berkemampuan, menghubungi Teleport untuk membuat penghantaran pek graduasi …

INFO

10 Fun Facts You Should Know about OLDTOWN White Coffee

As we edge closer to 12.12, let’s take a look at 10 interesting facts you might not know about one of the most popular coffee brands as well as restaurant chains in the country. Trust us, you wouldn’t want to miss out on no. 6 Ipoh mali!    OLDTOWN White Coffee is a proudly Malaysian brand established in the year 1999 in Ipoh, Perak. The brand manufactures instant beverage mixes and …

Bakteria ini boleh menyebabkan pelbagai jenis jangkitan termasuk jangkitan atau radang paru-paru, meningitis (radang membran yang mengelilingi saraf tunjang atau otak), sepsis (jangkitan dalam darah), sinusitis (jangkitan pada sinus) dan otitis media ( jangkitan telinga tengah)
INFO

Percuma Suntikan Vaksin Pneumokokal untuk Kelahiran bayi 2020

Percuma Suntikan Vaksin Pneumokokal untuk Kelahiran bayi 2020 | Alhamdulillah, vaksin ini akan diberikan secara percuma di Klinik Kesihatan Kementerian Kesihatan bermula hari ini Vaksin Pneumokokal ini boleh didapatkan secara percuma bermula hari ini iaitu 1 Disember 2020 kepada bayi yang lahir pada 1 Januari 2020 dan seterusnya.Menerusi perkongsian KKM di Facebook, vaksin ini akan diberikan sebanyak 3 dos iaitu 2 dos primer pada umur 4 bulan dan 6 bulan; …

belanjawan johor 2021
INFO

Pemberian wang tunai ‘one-off’ sehingga RM500 Kepada B40

Pemberian wang tunai ‘one-off’ sehingga RM500 Kepada B40| Telah pun berlangsung tadi belanjawan yang dibentangkan oleh Datuk Hasni Mohamad dalam belanjawan 2021 untuk rakyat Negeri Johor Agenda Johor berkebajikan diumumkan menerusi Belanjawan 2021 akan terus membela rakyat di negeri itu yang terjejas akibat COVID-19 terutama golongan B40, bakal menerima bantuan ‘one off’ sehingga RM500. Antara penerima manfaat bantuan one-off itu termasuk penerima bantuan e-Kasih Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), peniaga pasar …

INFO

i-SINAR Di kreditkan Secara Berkala Dengan Pendahuluan RM10,000

i-SINAR Di kreditkan Secara Berkala Dengan Pendahuluan RM10,000 | Umum mengetahui Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengumumkan perincian dan kelayakan akses ke Akaun 1 bagi kemudahan i-Sinar. Itulah yang telah dikhabarkan oleh KWSP kepada ahli-ahlinya yang terkesan dengan Pendemik Covid-19 ni.Kita sendiri tahu ramai yang dibuang kerja akibat sesetengah company yang tak boleh nak survive dalam menghadapi wabak ini.  KWSP telah mengambil langkah untuk memperluaskan skop i-Sinar yang merangkumi ahli yang …

premature day
INFO

17 November 2020 Hari Pramatang Sedunia

Tahukah korang 17 November hari pramatang sedunia.Tahukah korang kadar kelahiran bayi pramatang di kebanyakkan negara. Di 184 Negara kadar kelahiran pramatang berkisar antara 5% hingga 18 %  daripada bayi  yang dilahirkan. Di anggarkan 15 juta bayi dilahirkan lebih awal setiap tahun lebih daripada 1 dari 10 bayi di seluruh dunia. Komplikasi kelahiran pramatang adalah penyebab utama kematian kanak-kanak di bawah umur 5 tahun, menyebabkan kira-kira 1 juta kematian pada tahun …

INFO

Make your home the place to be this Christmas

Make your home the place to be this Christmas|While the holidays may be smaller than usual due to the ongoing pandemic, IKEA is inviting Malaysians to embrace and reinvent the holiday season. Whether it is creating new memories with old traditions, bonding over Christmas treats, cooking up a storm for your loved ones or just enjoying a cozy day in, it is time to make your home the place to …