BLOG MATTERS

Blogspot bertukar kepada WordPress

Assalamualaikum Blogspot bertukar kepada WordPress | Niat nak bertukar kepada wordpress tu dah lama sangat.Sejak wujudnya domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Lagi satu ilmu untuk beralih kepada wordpress ni sangat cetek.Sampai dah bertukar pun masih lagi terkial-kial.   Bila dalam diri ni dah sebati dengan dunia blog,dah menjadi sumber pendapatan kedua,itu yang nak lebih serius dalam berblog.Banyak […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com

Blog under Construction lagi

Assalamualaikum Hai korang☺☺Haishhh..tak taulah kenapa tangan ni gatal sangat nak tukar template lagi.Asyik tukar jelah kerjanya.Untuk tahun ni je,aku dah dua kali tukar template.Ada je yang tak berkenan kat mata. source:google Actually bukan kerana tak berkenan kat mata ni,cuma bila ramai blogger dok update template terbaru mereka,mulalah dok godeh-godeh template baru jugak.Bila berkenan,tulah jadinya Tukar […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com

Warm up blog

Assalamualaikum Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha. Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak […]

BLOG MATTERS RANDOM

Kena BOM dengan Blogger Uyul

Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺…sebenarnya sedang kuciwa dengan satu keadaan ni..Tapi walaupun kuciwa datang,dia tetap akan pergi dengan cepatnya. Tapi bab kuciwa ni akak malas nak amik tau sangat,kang kalau kuciwa berpanjangan boleh rosak akhlak.Yang berlalu biarkan berlalu.Tapi bila seketul uyul datang bom ke blog akak tuari,huih..mau satu-satu jugak akak membacanya. EH..orang komen haruslah kena baca.Kena […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com

Blog Updated

Assalamualaikum Wah..bercuti betul kan Puan blog..Mula bercuti pada 5 July 2016 sampailah 12 july 2016.Sepatutnya naik kerja pada 11 July 2016.Tapi tak tau kenapa last cuti kena demam pulak..Sakit-sakit badan Allah jelah yang tahu kan..Mybe kepenatan beraya.Bukan setakat demam sahaja,batuk selsema dan yang paling parah adalah sakit -sakit badan..uishhh…Tak boleh bangun..Nasib baiklah en.husband sambung cuti […]

BLOG MATTERS kisahsidairy.com lifestyle blogger pageviews

Prestasi blog yang semakin meningkat

Assalamualaikum Lama dah tak mengomel pasal blog ni kan.Yelah takat blog picisan ni,kekadang takde siapa nak pandang..Begitu juga kalau ada job untuk review produk atau perniagaan.Takat pageview baru 1k ke bawah..macam mana orang nak pandang kan..Apatah lagi fanpage baru beratus orang like. Yang buat aku tak faham,Fanpage aku tu,dari jejak 500 orang yang like tinggallah […]

BLOG MATTERS INFO motherhood PARENTING readings

Lima Langkah Penting Membersihkan Botol Susu

Assalamualaikum Morning ols…Tetiba pulak nak share pengetahuan dari pembacaan aku tadi..Sebetulnya aku nak cari cara yang betul untuk membersihkan botol susu ni..Agak-agak penting tak untuk bersihkan botol susu anak kita.. Jawapan aku,Of Courselah..Sebab dari botol susu tulah segala bakteria akan melekat kalau tak jaga dengan betul..Risiko untuk mendapatkan penyakit seperti batuk dan jangkitan kuman pada […]