• blog

    Blogspot bertukar kepada WordPress

    Assalamualaikum Blogspot bertukar kepada WordPress | Niat nak bertukar kepada wordpress tu dah lama sangat.Sejak wujudnya domain sendiri iaitu kisahsidairy.com.Lagi satu ilmu untuk beralih kepada wordpress ni sangat cetek.Sampai dah bertukar pun masih lagi terkial-kial.   Bila dalam diri ni dah sebati dengan dunia blog,dah menjadi sumber pendapatan kedua,itu yang nak lebih serius dalam berblog.Banyak perbezaan menggunakan wordpress berbanding blogspot.Mana tau kan,satu hari nanti,berhenti bekerja dan serius dalam berblog ni.Wallahualam. Apa pun berkat dorongan dari husband dan jugak kawan-kawanlah maka kisahsidairy.com bertukar kepada wordpress.Dan ini ADALAH ENTRY PERTAMA MENGGUNAKAN WORDPRESS.   v v v v v v v v v Bila dah bertukar ni kan,rasa confuse sesangat.Yelah,totally changed 100%.Sangat tak…

  • blog,  kisahsidairy.com

    Blog under Construction lagi

    Assalamualaikum Hai korang☺☺Haishhh..tak taulah kenapa tangan ni gatal sangat nak tukar template lagi.Asyik tukar jelah kerjanya.Untuk tahun ni je,aku dah dua kali tukar template.Ada je yang tak berkenan kat mata. source:google Actually bukan kerana tak berkenan kat mata ni,cuma bila ramai blogger dok update template terbaru mereka,mulalah dok godeh-godeh template baru jugak.Bila berkenan,tulah jadinya Tukar template lagi!! Kali ni masih lagi menggunakan template Mesra Seo.Sama jugak dengan template lama,cuma aku suka template terbaru ni..ada gerak-gerak kat bawah header.Yang gerak tu,entry terkini yang atau entry yang dah terupdate kat blog.So senang korang nak klik kat situ..Ada ke orang klik eh….Harap adalah kan..sedihh Kalau korang perasan,widget tunggang terbalik lagi.Seperti template lepas,aku just…

  • blog,  kisahsidairy.com

    Warm up blog

    Assalamualaikum Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha. Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak banyak aku update cerita pasal percutian,Adalah dua tiga entry yang berkaitan dengan raya.So,korang boleh scroll kotak blog archieve.Banyak jugaklah entry raya. Tapi hari ni,entry untuk meneruskan cerita dan produk review yang akan dipamerkan di blog ini.So,kita warm up dulu tangan dan jari ni kerana lepas ni banyaklah cerita yang bakal aku ceritakan di blog kesayangan…

  • blog,  Uncategorized

    Kena BOM dengan Blogger Uyul

    Assalamualaikum Hai korang ☺☺☺…sebenarnya sedang kuciwa dengan satu keadaan ni..Tapi walaupun kuciwa datang,dia tetap akan pergi dengan cepatnya. Tapi bab kuciwa ni akak malas nak amik tau sangat,kang kalau kuciwa berpanjangan boleh rosak akhlak.Yang berlalu biarkan berlalu.Tapi bila seketul uyul datang bom ke blog akak tuari,huih..mau satu-satu jugak akak membacanya. EH..orang komen haruslah kena baca.Kena tengok apa yang diorang komen..Bukan delete.Ingat senang nak bomm blog orang.Seketul uyul ni boleh,,hehehe.. Uyul dah bomm blog..ikutkan banyak lagi page seterusnya tu..hehe Thanks uyul sebab rajin singgah blog akak ni..alahai..seronok tau..Uyul ni salah sorang ahli JDT Blogger.Sebenarnya dulu,dia kurang aktif untuk berblog.Tapi sejak tertubuhnya JDT Blogger,dia kembali semangat untuk berblog tau.. Moga uyul success dalam…

  • blog,  kisahsidairy.com

    Blog Updated

    Assalamualaikum Wah..bercuti betul kan Puan blog..Mula bercuti pada 5 July 2016 sampailah 12 july 2016.Sepatutnya naik kerja pada 11 July 2016.Tapi tak tau kenapa last cuti kena demam pulak..Sakit-sakit badan Allah jelah yang tahu kan..Mybe kepenatan beraya.Bukan setakat demam sahaja,batuk selsema dan yang paling parah adalah sakit -sakit badan..uishhh…Tak boleh bangun..Nasib baiklah en.husband sambung cuti .Dialah yang tolong jagakan Naura dan buat keje rumah sikit-sikit.. Blog dah tentunya bersawang..Aku kalau bercuti memang tak hengat kat blog mahupun handphone..Sebab tu kekadang bila ada rakan-rakan yang nak datang rumah,kena inform awal-awal..Aku capai telefon pun bila dah nak tido..Ambil mood katanya…hahaha.. Demam dan sakit-sakit badan tak kebah lagi,tapi bila fikir lama sangat bercuti,gagahkan…

  • blog,  kisahsidairy.com,  lifestyle blogger,  pageviews

    Prestasi blog yang semakin meningkat

    Assalamualaikum Lama dah tak mengomel pasal blog ni kan.Yelah takat blog picisan ni,kekadang takde siapa nak pandang..Begitu juga kalau ada job untuk review produk atau perniagaan.Takat pageview baru 1k ke bawah..macam mana orang nak pandang kan..Apatah lagi fanpage baru beratus orang like. Yang buat aku tak faham,Fanpage aku tu,dari jejak 500 orang yang like tinggallah sekarang ni 390 je like tu..Habis mana yang selebihnya..Mungkin diorang Unlike balik kot.Sebab tu lah makin merosot jumlah like..Tapi takpelah..kita tak boleh nak paksa untuk orang like page kita..Kang bosan pulak diorang ni.Tapi bagi aku tak sopan sungguh kan bila kita dah like,lepas tu bila takmo nak terima notification banyak-banyak,terus unlike page orang..Tak jujur sungguh!!Tapi…

  • blog,  INFO,  motherhood,  PARENTING,  readings

    Lima Langkah Penting Membersihkan Botol Susu

    Assalamualaikum Morning ols…Tetiba pulak nak share pengetahuan dari pembacaan aku tadi..Sebetulnya aku nak cari cara yang betul untuk membersihkan botol susu ni..Agak-agak penting tak untuk bersihkan botol susu anak kita.. Jawapan aku,Of Courselah..Sebab dari botol susu tulah segala bakteria akan melekat kalau tak jaga dengan betul..Risiko untuk mendapatkan penyakit seperti batuk dan jangkitan kuman pada tubuh badan baby tu cepat lah..betul tak..Sebab tu aku nak cari cara bagaimana untuk membersihkan botol susu dengan betul..kenkonon nak beli la untuk awfiyah Sterilizer tu…Tapi agak mahal jugak ye…hehe Kalau ikut cara aku,taklah aku merebus botol susu tu,aku cuma rendamkan dalam air panas je..Selain itu aku tak tertumpu menggunakan satu botol susu sahaja..Setakat nie…