blog matters

Kenapa perlu menggunakan domain berbayar

Kenapa perlu menggunakan domain berbayar| Sebelum bertukar dari wordpress aku dah pun bertukar kepada dotcom.Kalau dulu terfikir jugak,kenapa perlu nak tukar domain yang berbayar sedangkan aku tak terlalu serius dalam berblog.Tapi bila lama kelamaan aku lebih serious dalam blog, barulah terfikir untuk bertukar domain.Sebelum tu aku dah pun puas membaca kena kita perlu menggunakan domain […]

blog matters

Entry Hot sepanjang Tahun

Assalamualaikum Hai korang☺Entry santai je hari ni.Tapi lebih kepada nak tekankan kepada peniaga dan founder Produk di luar sana betapa pentingnya blogger untuk pemasaran produk mereka. Oklah..berbalik kepada cerita entry ini.Alhamdulillah..Entry Khasiat dan Kelebihan Cuka Epal sentiasa dicari orang.Padahal Entry itu di terbitkan pada tahun 2014.Sehingga sekarang,orang mencari entry ini untuk info kepada mereka. Ada […]

blog matters

Blog Kisahsidairy lulus Adsense

Assalamualaikum Hi korang☺☺Alhamdulillah…Tak tau nak bagitahu gembiranya macam mana bila blog ni dah lulus untuk iklan Adsense. Rasanya ini entah ke berapa kali apply untuk google adsense.Kalau dulu memang payah nak lulus tau adsense ni.Adsense ni dulu,kalau korang takde content dalam bahasa English,memang payahlah nak lulus.Tapi sekarang ni,blog bahasa melayu pun dah boleh lulus. Kalau […]

blog matters

Template baru kisahsidairy.com

Assalamualaikum Hai korang☺☺Mesti korang dah nampak kan wajah baru template kisahsidairy.com ni.Untuk tahun ni dah berapa banyak kali dah aku tukar template. Tapi yang tak bestnya,last template sebelum aku tukar kepada yang ni,banyak masalah dari segi coding dan sebagainya.Pageview pun semakin hari semakin menurun walaupun aku dah up lebih dari lima entry sehari.Blogwalking pun takde […]

blog matters

Timbang Berat Blog

Assalamualaikum Lama kot rasanya aku tak timbang berat blog nie.Dah bertahun agaknya…Nak refresh balik entry-entry tu rasa malas pulak. So kali nie aku nak timbang berat blog..Nak tengok berapa kilo naik..Banyak tak lemak yang terkumpul kat blog ni. Korang rasa perlu tak kita timbang blog tu..Dan Kenapa perlu timbang ya? Aku setuju dengan kata-kata dari […]

blog matters Uncategorized

Kenapa Jadi HTTPS?

Assalamualaikum Dok pening kepala memikirkan blog ni..Dah jadi macam macam hal pulak..hari sabtu kena malware Detect, Keluar tetiba https.. Hari nie pulak bila nak edit html dah save keluar pulak nate beruk nie!!(jangan ikut perkataan ni..tak bagus untuk kesihatan) Mood???berubah 360 darjah..Sakit kepala rasanya… tulah menggatai sangat kununnya terror…last2 jadi macam nie.ke ada setting dalam […]

blog matters

Hantu Cbox

Assalamualaikum Entry nie aku tujukan kepada blogger-blogger eh..Rasanya tak sesuai kot aku nak tulis blogger..aku just tulis anasir-anasir yang telah membuat onar di banyak blog2 di Malaysia nie..cewahh Korang pun pasti dah tau yang anasir-anasir nie telah membuat link iklan dengan memberikan nama-nama orang yang kita kenali,atau sahabat blogger baik kita..Ini bertujuan untuk meraih keuntungan […]

blog matters

Blog Under Service

Assalamualaikum Wah…Tenang rasanya bila dapat tengok dan menaip entry hari nie.Setelah beberapa hari Blog nie Under Service..Perbetulkan apa yang patut. Kalau dlu suram je kan…sekarang dah nampak keceriaan blog.Cer korang komen sikit. Pastu tepuk tangan tanda terima kasih kat Deno.Budak kecik tu lah yang telah mencantikkan blog aku yang dulunya suram je..Sekarang dah ada warna […]

blog matters

Blog Lambat Loading

Assalamualaikum Dah 2 hari nie,aku rasa resah gelisah je bila tetiba aku baru perasan blog nie lambat loading.Nak kata widget yang berserabut,takdelah pulak..Nak-nak part sidebar aku nie,Lama aku bukak baru la menjelma satu persatu, Dah tukar template banyak kali tapi still sama jugak.kepala da pusing dah..Rasa macam dah malas nak tengok blog nie.Sakit hati bukan […]

blog matters

Perlu Pendapat korang nie

Assalamualaikum Nak minta pendapat korang tentang masalah yang aku hadapi nie blog aku nie adalah termasuk didalam beberapa bloglist blogger nie.Aku dapati blog aku nie xdi update dengan entry2 baru,walhal setiap hari aku update entry.. korang faham tak maksud aku…nie ha aku nak tunjuk korang korang tengok tu…entry tentang pencinta korea drama tu rasenyer entry […]